Chcem kúpiť odpaľovač Pixel Rook alebo Cactus na Nikon D5100. Pixel by mal podporovať TTL. Ale keďže Cactus V5 je asi univerzálny, zaujíma ma, že keď si dokúpim čidlo, či bude fungovať odpaľovanie dvoch bleskov- konkrétne Metz 50AF a Pentax 280AF. Ďakujem
Chcem kúpiť odpaľovač Pixel Rook alebo Cactus na Nikon D5100. Pixel by mal podporovať TTL. Ale keďže Cactus V5 je asi univerzálny, zaujíma ma, že keď si dokúpim čidlo, či bude fungovať odpaľovanie dvoch bleskov- konkrétne Metz 50AF a Pentax 280AF. Ďakujem
nerozumiem otázke -s čidlom? uplne ale:
s Cactusmi V4 a V5 mám dobré skúsenosti - Ak chceš odpaľovať radiom kup 3x cactus V5 (kvoli vyššej frekvencii na ktorej pracuje je vraj menej rušená...) a budeš spokojný.
S pixelom nemám skúsenosť a TTL nie je až taká nuutnosť ako sa zdá na 1. pohľad. ja som radiový TTL odpalovák nepotrebovla ani raz. a ak ano tak ho zastúpil Master blesk a riadneie TTL cez záblesky.
Ak som to správne pochopil z popisu, tak Pixel podporuje blesky s TTL ale sám TTL neprenáša... Ak áno, tak to za tých cca 130 USD (ebay) za sadu 1+2 je fantastický nákup. Ale v tomto som zdravo pesimistický. Odpaľovače s prenosom TTL pekne zhrnul Martin Kozák - http://www.martinkozak.com/?p=10846
Osobne mám Cactus V4 jeden odpaľovač a dva prijímače. Predpokladám, že na V5 to bude rovnaké - áno jedným odpaľovačom sa dajú bez problémov odpáliť dva blesky. Cactus môžem odporučiť.
A ja som myslel, ze v popise spominas obidva a rozhodujes sa medzi nimi.
pôvodne som chcel ten Pixel, dá sa dokonca použiť aj ako diaľková spúšť, stojí asi 70€. Ale známy mi odporučil Cactus, vraj sa dá objednať zo zahraničia a stojí okolo 40€. Vzal by som to, čo je spoľahlivejšie, nemám skúsenosti ani s jedným. Ale vzhľadom k tomu, že sa tu najčastejšie skloňuje Cactus, asi bude dobrý.
Cactus V5 sa tiez pri dokupeni konkretneho kabla da pouzit ako dialkova spust. Mam 3 sady Cactus V5 prave preto ze jednu pouzivam ako dialkovvu spust, dalsiu na blesky a dalsia mi sluzi ako backup ak by sa niektore z nich pokazili. Som zatial maximalne spokojny a nic sa nepokazilo. Akurat to dost zerie baterky. Kazdopadne je to vyhodna kupa, hlavne ked za tu cenu by som mal tak maximalne jeden pocket wizard.. nepodporuje to TTL, ale aj tak kazdy kto foti na extertne blesky pouziva manualne nastavenie vykonu..
Myslím si že je dosť dôležité,aby odpaľovač dokázal prebudiť blesky zo spiaceho režimu,ja použivam PHOTIX STRATO,da sa použiť ako drátova spušť,bezdrátová spušť do vzdialenosti 100m,tiež aj na odpaľovanie študiových zábleskových svetiel,ak nasadime vysielač na foťák a naň nasadime blesk tak medzi nimi prebieha TTL meranie,nie však medzi vysielačom a príjmačmi,pre mňa je dôležité,že pri dlhšej nečinnosti mi pri zaostrení zobudí blesky zo spiaceho modu, vysielač z príjmačom stojí 65Eur,príjmač samotný 45Eur na www.vffoto.sk,
A ja som myslel, ze v popise spominas obidva a rozhodujes sa medzi nimi.
Prosím vás, chcel by som sa spýtať či Cactus V5 bude schopný odpáliť 1/1000 pri blesku yongnuo 560 a canon 40D? Od niekoho počúvam že ano a od niekoho nie...
Prosím vás, chcel by som sa spýtať či Cactus V5 bude schopný odpáliť 1/1000 pri blesku yongnuo 560 a canon 40D? Od niekoho počúvam že ano a od niekoho nie...
100% nie, to dokazu len drahsie TTL odpalovace. Ale nie s uvedenym Yongunom, ale len s bleskami pracujucimi v e-TTL rezime. Proste za malo penazi malinko muziky.
YN 560 nemá TTL a ani HSS. Takže 1/1000 nie je reálna v žiadnom prípade.
Je velka pravdepodobnost, ze tato kombinacia zvladne len 1/160s, nieto 1/250s.
YN 560 nemá TTL a ani HSS. Takže 1/1000 nie je reálna v žiadnom prípade.
Mam uvdenu kombinaciu, ak nezabudnem, vecer skusim a dam ti vediet. Ale mam dojem ze ak odpali taky cas tak uvidis iba uzky pasik svetla na fotografi (strbina uzavierky). 40d ma xsync 1/250.
Je velka pravdepodobnost, ze tato kombinacia zvladne len 1/160s, nieto 1/250s.
OK...ale casom kupim canon 430EXII a aj ked ma 40D x-sync 1/250 s odpalovacmi ktore dokazu HSS to bude fungovat dufam?! snad to neni tak ze za to ze ma 40D x-sync 1/250 tak viac to proste nikdy s nicim neda?
OK...ale casom kupim canon 430EXII a aj ked ma 40D x-sync 1/250 s odpalovacmi ktore dokazu HSS to bude fungovat dufam?! snad to neni tak ze za to ze ma 40D x-sync 1/250 tak viac to proste nikdy s nicim neda?
Nie, manualny blesk budes mat pri case kratsom ako 1/250 nepouzitelny. Scenu sice osvetli, ale len vrchnu, alebo spodnu cast snimku, pod lamelou budes mat tmu.
Odpaľovač Cactus na 2 blesky?
s Cactusmi V4 a V5 mám dobré skúsenosti - Ak chceš odpaľovať radiom kup 3x cactus V5 (kvoli vyššej frekvencii na ktorej pracuje je vraj menej rušená...) a budeš spokojný.
S pixelom nemám skúsenosť a TTL nie je až taká nuutnosť ako sa zdá na 1. pohľad. ja som radiový TTL odpalovák nepotrebovla ani raz. a ak ano tak ho zastúpil Master blesk a riadneie TTL cez záblesky.
Odpaľovače s prenosom TTL pekne zhrnul Martin Kozák - http://www.martinkozak.com/?p=10846
Osobne mám Cactus V4 jeden odpaľovač a dva prijímače. Predpokladám, že na V5 to bude rovnaké - áno jedným odpaľovačom sa dajú bez problémov odpáliť dva blesky.
Cactus môžem odporučiť.
V5 prave preto ze jednu pouzivam ako dialkovvu spust, dalsiu na blesky a dalsia mi sluzi ako backup ak by sa niektore z nich pokazili. Som zatial maximalne spokojny a nic sa nepokazilo. Akurat to dost zerie baterky. Kazdopadne je to vyhodna kupa, hlavne ked za tu cenu by som mal tak maximalne jeden pocket wizard.. nepodporuje to TTL, ale aj tak kazdy kto foti na extertne blesky pouziva manualne nastavenie vykonu..
vysielač z príjmačom stojí 65Eur,príjmač samotný 45Eur na www.vffoto.sk,
Od niekoho počúvam že ano a od niekoho nie...
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa