Fórum » Blesky

Lacné odpalovače a NikonSB700?

Asti
2012-01-24 22:04:35+01
Dobrý deň, kúpil som si úplne jednoduché jednopinové odpalovače. Problém je v tom, že mi blesk SB700 nepravidelne odpalujú a niekedy dokonca tento aj "zamrzne". Potom pomôže jediné a to vybrať z blesku batérie. Fotoaparát mám NikonD90. Prosím, poraďte vhodné odpalovače. Vopred ďakujem

branislavbuzek
ocenenie redakciou 2012-01-24 22:29:55+01
príspevok od: Asti
Dobrý deň, kúpil som si úplne jednoduché jednopinové odpalovače. Problém je v tom, že mi blesk SB700 nepravidelne odpalujú a niekedy dokonca tento aj "zamrzne". Potom pomôže jediné a to vybrať z blesku batérie. Fotoaparát mám NikonD90. Prosím, poraďte vhodné odpalovače. Vopred ďakujem
v odpaľovačoch chyba nebude - mám rovnaké a sú spoľahlivé. Zo skúsenosti viem, že sb700 má trochu kratšie piny ako iné blesky a preto tam je slabší kontakt. Skús si požičať iný blesk a vyskúšať tak.

Asti
2012-01-24 22:40:50+01
príspevok od: branislavbuzek
v odpaľovačoch chyba nebude - mám rovnaké a sú spoľahlivé. Zo skúsenosti viem, že sb700 má trochu kratšie piny ako iné blesky a preto tam je slabší kontakt. Skús si požičať iný blesk a vyskúšať tak.
No, aj to môže byť dobrý nápad. Za vyskúšanie nič nedám Ďakujem.

Shooter
2012-01-24 22:57:07+01
príspevok od: branislavbuzek
Áno, tie kratšie piny môžem potvrdiť aj ja. Občas sa mi stáva, že ak natočím foťák na výšku, tak sa vypne TTL meranie, a ak to spraví niekoľko krát rýchlo za sebou, tak to zvykne blesk trocha spomaliť, kým sa spamätá. Odporúčam aj prečistiť kontakty vatovou tyčinkou namočenou v liehu. Ak je tam slabý kontakt a ešte tomu aj mastný, tak signál neprejde.

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()