Fórum » Blesky

Prepal fotky

majkotr
majkotr 2012-02-28 15:12:54+01
chcem sa opytat je toto dost velky prepal fotky alebo da sa s tim daco urobit pohrat s farbami fotak bol nastaveny uplne minimalne na iso 100 f1,8 cas 100 dakujem.

keko
2012-02-29 01:15:13+01
príspevok od: majkotr
aj to moze byt s problemov ja len ci taka fotka vadi alebo nie s takim svetlom to ej vsetko
nevadi, ale nie je to do zrovna do galerie.

2012-02-29 02:00:29+01
chcem sa opytat je toto dost velky prepal fotky alebo da sa s tim daco urobit pohrat s farbami fotak bol nastaveny uplne minimalne na iso 100 f1,8 cas 100 dakujem.
Do rodinného albumu určite v pohode

stafa
2012-02-29 07:11:41+01
dikes mno hej ja viem ej to moja skusenost a dobuducna budu lepsie no treba niekde zacat
Mozes zacat napriklad studiom a teoretickou pripravou, napriklad tu:

http://www.fotografovani.cz/art/hp_foto/rom_4_01_basic.html

Fotenie s bleskom nie je ziadna sranda, treba o tom nieco vediet... Ja som tot nedavno kupil externy blesk, nieco som nastudoval a teraz to skusam... Moja snaha je o to vacsia, ze si ma svokra pozvala ako fotografa na oslavu svojho jubilea...

majkotr
2012-02-29 10:25:37+01
príspevok od: stafa
Mozes zacat napriklad studiom a teoretickou pripravou, napriklad tu:

http://www.fotografovani.cz/art/hp_foto/rom_4_01_basic.html

Fotenie s bleskom nie je ziadna sranda, treba o tom nieco vediet... Ja som tot nedavno kupil externy blesk, nieco som nastudoval a teraz to skusam... Moja snaha je o to vacsia, ze si ma svokra pozvala ako fotografa na oslavu svojho jubilea...
Svokra pekne pokial nenafotis tak sa mi na oci neukazuj

stafa
2012-02-29 13:13:13+01
Svokra pekne pokial nenafotis tak sa mi na oci neukazuj
Aaa, tak to by zase nemuselo byt az take zle...

tomis.ales
2012-02-29 14:03:33+01
príspevok od: quintes
ja neviem, mne to mozes vysvetlit??
No ked si PREPAL vypinac z ON na OFF alebo naopak

tomis.ales
2012-02-29 14:11:30+01
ano je zla mno nelogicke mno je ale tak opytat sa mozem nie? mno potrebujem aj kritiku aj radu nic ine clovek sa uci cely zivot aj majster tesar sa utne
Nic si z toho nerob, ze ta fotka je na nic Kazdy nejako zacinal. Tvojim zakladom je svetlo. Pozoruj ho doma, pri okne, skus fotit, otacat objekt a napr. menit pozadie zo svetleho na tmave, skus protisvetlo, piame slnecne svetlo, svetlo zo zatiahnutej oblohy. Toto vsetko ti moze dat jedno okno v jednej izbe. Blesk zacni pouzivat, ked budes vediet ako svetlo bude pracovat s tebou, nie proti tebe. Svetlo z blesku vidis az na fotke, svetlo z okna mas stale viditelne.

majkotr
2012-02-29 15:39:05+01
príspevok od: tomis.ales
Nic si z toho nerob, ze ta fotka je na nic Kazdy nejako zacinal. Tvojim zakladom je svetlo. Pozoruj ho doma, pri okne, skus fotit, otacat objekt a napr. menit pozadie zo svetleho na tmave, skus protisvetlo, piame slnecne svetlo, svetlo zo zatiahnutej oblohy. Toto vsetko ti moze dat jedno okno v jednej izbe. Blesk zacni pouzivat, ked budes vediet ako svetlo bude pracovat s tebou, nie proti tebe. Svetlo z blesku vidis az na fotke, svetlo z okna mas stale viditelne.
jasne chapem vies ale oni maju stary dom jedno male okienko v kuchyni to bolo fotene a ked slniecko zaslo bola tma a v obavacke tak isto este horsie a vonka sme nesli preto to svetlo ako jedinu moznost blesk aj to som sa snazil spekulovat jedna ziarovka tak asi

keko
2012-02-29 16:22:29+01
jasne chapem vies ale oni maju stary dom jedno male okienko v kuchyni to bolo fotene a ked slniecko zaslo bola tma a v obavacke tak isto este horsie a vonka sme nesli preto to svetlo ako jedinu moznost blesk aj to som sa snazil spekulovat jedna ziarovka tak asi
Takto foti Alan Hyza. Jedno okno v celej miestnosti, ziaden blesk. Takze ziaden prepal, ale umelecky zamer.

majkotr
2012-02-29 16:25:26+01
príspevok od: keko
Takto foti Alan Hyza. Jedno okno v celej miestnosti, ziaden blesk. Takze ziaden prepal, ale umelecky zamer.
aha nepoznam zoznamis ma s nim?? mno tazko ved to su skusenosti kazdy nezacal cvakat super fotky a narodil sa s manualom v hlave ani ti nie

tomis.ales
2012-02-29 17:54:54+01
Alebo teda skus dat blesk prec od fotaku a experimentuj. To ta posunie dalej. Kup si prepojovaci kabel, alebo radio odpalovac a dobry by bol aj maly biely dazdnik za par korun. Blesk priamo na fotaku je dobry iba veeelmi zriedkavo, ale das ho o meter na bok a zrazu si uplne niekde inde. Stoji to par korun, ale vysledok bude o 100% lepsi. Fotit mozes aj vonku, ked postavis cloveka ku stene, je prakticky osvetlovany iba z jednej strany, ked do vnutra rohu, tak je svetlo este smerovejsie. Skusaj

majkotr
2012-02-29 18:27:21+01
príspevok od: tomis.ales
Alebo teda skus dat blesk prec od fotaku a experimentuj. To ta posunie dalej. Kup si prepojovaci kabel, alebo radio odpalovac a dobry by bol aj maly biely dazdnik za par korun. Blesk priamo na fotaku je dobry iba veeelmi zriedkavo, ale das ho o meter na bok a zrazu si uplne niekde inde. Stoji to par korun, ale vysledok bude o 100% lepsi. Fotit mozes aj vonku, ked postavis cloveka ku stene, je prakticky osvetlovany iba z jednej strany, ked do vnutra rohu, tak je svetlo este smerovejsie. Skusaj
jasne dakujem jasne skusam ako sa da nemozem vediet vsetko zaklad dobrej fotky je svetlo to je number 1. mno skusim do buducna mal som iba pozicany blesk tak preto kupim si svoj SB-700 a budem experimentovat, a postupne budem vediet nacom som

stafa
2012-02-29 20:07:31+01
Nauc sa odrazat svetlo, funguje to prekvapivo dobre, az som verit nechcel...

Posterusak
2012-03-10 12:41:00+01
vyvazenie BW a to vse

flash007
2012-03-10 13:05:33+01
tak fotka stylu duck face, je to styl fotky ktora je bezna pre dnesnu teen mladez ako fotenie pred zrkadlom v kupelke kde v pozadi su dvere

Manicy
2012-04-07 01:47:19+02
Ak prepali nevidis koli zlemu monitoru krasne oznacenie prepalov zobrazuje hystogram v Adobe Camera Raw alebo v Lightroome. Lavy trojuholnicek v histograme zobrazi prepali tmavych a pravy prepali tmavych miest fotografie.

Manicy
2012-04-07 01:49:01+02
pravy prepali bledych miest fotky..sorry

Strana 2 z 2

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()