Fórum » Blesky

Blesk-tieň

kristianmajzlan
2012-05-02 16:51:07+02
Ahojte,
nedávno som si kúpil Nikon SB-600 a nakoľko som s bleskom predtým vôbec nefotil moc ho používať neviem. Už som sa čo to naučil ale potreboval by som vedieť jednú vec. Keď chcem odfotiť niekoho v bežne nasvietenej izbe slnečným svetlom a osvetliť ho externým bleskom, s tým, že pozadie bude biela stena, ako dosiahnem to, aby sa mi nevytváral za osobou nechcený tieň?

Ďakujem

martin9113
2012-05-02 16:56:19+02
príspevok od: kristianmajzlan
Ahojte,
nedávno som si kúpil Nikon SB-600 a nakoľko som s bleskom predtým vôbec nefotil moc ho používať neviem. Už som sa čo to naučil ale potreboval by som vedieť jednú vec. Keď chcem odfotiť niekoho v bežne nasvietenej izbe slnečným svetlom a osvetliť ho externým bleskom, s tým, že pozadie bude biela stena, ako dosiahnem to, aby sa mi nevytváral za osobou nechcený tieň?

Ďakujem
odrazom od stropu

2012-05-02 16:59:28+02
Ahojte,

Ďakujem
Pridat dalsi zdroj svetla ci upravit v PS. S externym bleskom som vzivote nerobil takze toto su jedine moznosti ktore ma napadaju.

kristianmajzlan
2012-05-02 16:59:53+02
príspevok od: martin9113
odrazom od stropu
Blesk som mal nastavený hore a stále to robilo tieň za nimi, preto mi to nie je jasné...

Blackman
2012-05-02 17:12:35+02
Blesk som mal nastavený hore a stále to robilo tieň za nimi, preto mi to nie je jasné...
Ak mas nejaku konkretnu fotku, tak ju daj sem.

WildSammy
2012-05-02 17:34:39+02
a mal si vytiahnutu aj bielu karticku? ak hej od nej sa odrazilo svetlo priamo na nich.. skus bez karticky alebo ho natocit mierne za seba sikmo hore, prip. skus aj odraz od bockej steny a pod. pre vacsi rozptyl svetla mozes skusit ytiahnut aj vstavany difuzor, ale zase to znizi dosah. Dalej skus si nastavit expozciu akoby bez blesku, zapamataj si ju a taku istu expoziciu pouzi s bleskom. Treba skusat a uvidis co bude najlepsie

kristianmajzlan
2012-05-04 06:41:08+02
Vďaka všetkým. Už sa mi to podarilo nastaviť tak aby nebol za osobami tieň, ale bohužiaľ len na šírku. Na výšku som nemohol nájsť dobrý uhol, ale už som myslím na to doma prišiel, len ešte som neskúšal v praxi. Môže byť, že na výšku 90 stupňový uhol?

keko
2012-05-04 09:11:44+02
Ponukam niekolko dalsich moznosti:
- nefot proti bielj stene, cim tmavsie pozadie, tym je tien menej rusivy (tmavy sekretar, devere)
- odstup od steny tak, aby tien padol na zem, ale aj ked padne o hlavu nizsie, je to uspech
- zmier sa s tym, ked si pozres spickove modne casopisy, na reportazach z mola chybaju modelkam nohy, hlavy, maju prepalene tvare ... nejaky ten tien je uplne zanedbatelny
- na to, aby si dosiahol rovnaky ucinok pri vertikalnej i horizontalnej polohe apartu treba pouzit specialny prpravok, ktory zabezbeci, aby blesk svietil vzdy z hora:
http://www.dembflashproducts.com/bracket/
alebo prepracovanejsi
http://www.custombrackets.com/products/camera-flash-brackets.html

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()