Fórum » Blesky

Speedlite YN-460

mano7
2012-06-06 17:15:27+02
Zdravim Vas
dam Vam otazku hodnu absolutneho amatera a urcite budem za debila ale aj tak...kupil som si blesk YONGNUO 460 na Nikon d80. Teda, ako je mozne ze a mi fotak aj napriek int.blesku snazi vysuvat vstavany blesk? kedze je zalozeny int.blesk tak vstavany sa nemoze vysunut celkom a teda masina na automatike vyrata hodnoty expo.ako ked bez blesku. vysledok je rozmazana ale vdaka YN460 osvetlena fotka. skratka preco fotak nereaguje na blesk a podla toho neprisposobuje kratsie expo. kedze moze dostat viac svetla. je potrebne to nastavit v menu alebo fotit na manualy???
dakujem velmi pekne. mano

denySK
2012-06-06 17:53:03+02
ten blesk je plne manualny...cize jeho pritomnost fotak nebude vobec zohladnovat (expo rata ako bez blesku), takze je najlepsie fotit na manuali s tym ze na blesku si nastavis jeho silu napevno....
ale preco sa ti vysuva interny (vstavany) blesk ked mas na fotaku nasadeny externy (yn 460) fakt netusim..

Napster050
2012-06-06 17:54:50+02
nevyznám sa v nikonoch.. ale ... ak fotíš na "AUTO" tak by som sa nečudoval. V inom režime ako auto, nemá dôvod "vysúvať" blesk, pokiaľ to sám nespravíš...

Bobo2sk
2012-06-06 20:58:57+02
na D90 sa blesk nevysuva ani v jednom poloaut. rezime. Ale kedze je blesk manualny, neostava ti nic ine,ako nastavit expo manualne. Co nieje taky problem. Metodou pokus omyl nastavis expo tak aby pozadie bolo primerane presvetlene (nie prilis,lebo sa ti prirodzene svetlo bude miesat do expozicie a sposobi rozmazanie)
A teraz hlavny problem.... aj blesk musis nastavit manualne. Tj. pri kazdom priblizeni alebo odialeni prestavovat silu zablesku.

mano7
2012-06-06 21:42:31+02
dakujem Vam, velmi sa do toho nevyznam, inac ak by mal niekto zaujem dam ho za pendu, je uplne novy mam ho tri dni

seifi
2012-06-06 22:37:19+02
príspevok od: mano7
dakujem Vam, velmi sa do toho nevyznam, inac ak by mal niekto zaujem dam ho za pendu, je uplne novy mam ho tri dni
už si len niečo vytrp

mano7
2012-06-07 13:54:51+02
príspevok od: seifi
už si len niečo vytrp
?

tomis.ales
2012-06-07 17:46:08+02
Co sa ti na tom blesku nelubi? Ja ho mam tiez. S trochou skusenosti s nim robim normalne fotky. To ze je to manual, sice na zaciatku spomaluje , ale na nakoniec zistis, ze vnutri v nic ine nepotrebujes. Uz odhadom viem co mam nastavit a nemusim sa spoliehat na kolkokrat nespolahlive TTL.

mano7
2012-06-07 22:16:09+02
príspevok od: tomis.ales
Co sa ti na tom blesku nelubi? Ja ho mam tiez. S trochou skusenosti s nim robim normalne fotky. To ze je to manual, sice na zaciatku spomaluje , ale na nakoniec zistis, ze vnutri v nic ine nepotrebujes. Uz odhadom viem co mam nastavit a nemusim sa spoliehat na kolkokrat nespolahlive TTL.
myslel som to tak ze by som ho strelil za vyssiu sumu za aku som ho kupil na ebay . jasne ze to chce prax. dik. Inac ak nikomu nebude vadit, nechcem zakladat novu temu tak pouzijem tuto. vcera sa mi stala takato vec. na mojej d80ke mi z nejasnych pricin vyskocil problem zrejme s uzavierkou- na stavovom displayi stale vypisuje ERR-, nefunguje ziadne tlacidlo okolo displ.okrem spuste a ked ju stlacim v akomkolvek rezime tak zrkadlo sice zacvakne lenze nenastavuje hodnoty uzavierky a clony atd.a vobec nespravy fotku, proste len cvaka.je potrebne to hodit do servisu? kolko ma to asi bude zhruba stat? dakujem

tomis.ales
2012-06-08 21:35:19+02
príspevok od: mano7
myslel som to tak ze by som ho strelil za vyssiu sumu za aku som ho kupil na ebay . jasne ze to chce prax. dik. Inac ak nikomu nebude vadit, nechcem zakladat novu temu tak pouzijem tuto. vcera sa mi stala takato vec. na mojej d80ke mi z nejasnych pricin vyskocil problem zrejme s uzavierkou- na stavovom displayi stale vypisuje ERR-, nefunguje ziadne tlacidlo okolo displ.okrem spuste a ked ju stlacim v akomkolvek rezime tak zrkadlo sice zacvakne lenze nenastavuje hodnoty uzavierky a clony atd.a vobec nespravy fotku, proste len cvaka.je potrebne to hodit do servisu? kolko ma to asi bude zhruba stat? dakujem
Skus dsat dole objektiv a znova ho nasadit, pripadne nasad iny. Nabi si bateriu. Ak to nepomoze, skus tvrdy reset, ak ani to nie, tak asi servis.

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()