Fórum » Blesky

Malý blesk pre Canon EOS 5D Mark III

Max666
Max666 2012-06-07 00:04:03+02
Keďže Canon EOS 5D Mark III nedisponuje vstavaným bleskom, hodil by sa mi ULTRAĽAHKÝ a ULTRAMALÝ blesk do sánok s výkonom zabudovaného blesku:

- malý veľkosti vstavaného blesku (nič vo veľkosti Canon Speedlite 270 EX II)
- stačí smerné číslom cca. 12
- najlepšie keby bol napájaný zo sánok (ak je to technicky možné pri 5D MkIII) (nie je podmienkou)
- podpora TTL, E-TTL atď... (nie je podmienkou)

Poprosím o žiadne komentáre Off Topic - typu 5D je na profi prácu a tu sa vstavaný blesk nepoužíva... Nikon D800 napr. disponuje vstavaným bleskom...

Ďakujem...

Max666
2012-06-09 13:16:22+02
príspevok od: dePappa
nezabudaj ze na d800 sa interny blesk pouziva najme pre CLS inak ako v CMD som ho nikdy nepouzil a som rad ze nikon do d800 ten blesk dal, mam aj radiove odpalovaky ale niekedy je 1/250 malo... sorry za OT, len som chcel uviest, ze pre niektorych je interny blesk v d800 perfektna vec a ten fotak to nijako nedegraduje... dali nam blesk a aj 100% viewfinder, to je akoze znak amaterskej triedy?
Presne tak, ked v D800-ke je interny blesk, urcite ho nedegraduje do amaterskej triedy. Je to 1 malickost navyse, ktora niekedy moze pomoct, ked clovek vybehne len tak nalahko...

Ja som myslel pouzit interny blesk nudzovo skor v pripadoch protisvetla, nie na nocne fotenie... co vacsinou na blizke postavy uplne postacuje a expozicia sa da rucne prisposobit... Na necakane situacie idealny...

Max666
2012-06-09 14:09:56+02
nezabudaj ze na d800 sa interny blesk pouziva najme pre CLS inak ako v CMD som ho nikdy nepouzil a som rad ze nikon do d800 ten blesk dal, mam aj radiove odpalovaky ale niekedy je 1/250 malo... sorry za OT, len som chcel uviest, ze pre niektorych je interny blesk v d800 perfektna vec a ten fotak to nijako nedegraduje... dali nam blesk a aj 100% viewfinder, to je akoze znak amaterskej triedy?
Presne tak...

Ked ma D800 interny blesk, nedegraduje ho to do amaterskej triedy... Prave naopak. Je to dalsia funkcia naviac, ktora fotak iba obohati...

Ja som myslel na vyuzitie interneho blesku skor v pripade, ked vybehnem von uplne nalahko a potrebujem osvetlit blizku osobu v protisvetle, nie na nocne fotenie...

viking81
2012-06-10 11:48:04+02
mne to nehovor...som citoval len jednu recenziu

Strana 2 z 2

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()