Hore

Luminar 4 - AI Augmented Sky

Dnešný tutoriál bude krátky a predstaví vám novú funkciu, ktorú priniesol najnovší update programu Luminar 4. 

Keď bol predstavovaný nový Luminar, hlavnými magnetmi boli úpravy, využívajúce umelú inteligenciu. Medzi ne patria aj úprava portrétov a výmena oblohy (AI Sky Replacement), bez nutnosti maskovania. Na tú nadväzuje nová funkcia AI Augmented Sky.

AI Augmented Sky

V prípade, že máte na fotografii aj oblohu, môžete ju ponechať, alebo pomocou AI Sky Replacement vymeniť. Nová funkcia AI Augmented Sky umožňuje do oblohy vkladať objekty. Priamo v programe máte cez 30 objektov, medzi ktorými nájdete vtákov, oblaky, dúhu, balón, žirafu, planéty, ohňostroje, hory atď. Nahrať si môžete vlastný objekt, musí byť vo formáte PNG s maskou priesvitnosti.

Táto funkcia je určená hlavne pre zábavu, tvorbu nerealistických krajín, miest ako zo sci-fi. Nepatrí medzi základné funkcie pre bežné úpravy. Aj keď občas sa môže hodiť pridať na oblohu mrak, alebo mesiac.

AI Augmented Sky vám umožní napríklad vložiť do fotografie ohňostroj.

Úpravy

V prvom kroku odporúčam fotografiu celkovo upraviť, ak chcete inú oblohu, nahraďte ju pomocou AI Sky Replacement. Využitie AI Augmented Sky by malo byť jedným z posledných krokov úprav.

Funkcia AI Augmented Sky nie je aktívna, ak na fotografii nie je obloha, takže nemôžete do akejkoľvek fotografie pomocou nej pridávať objekty.

Objekt, ktorý chcete vložiť, vyberte z ponuky “Object selection”. V nej nájdete aj možnosť nahrať vlastný PNG obrázok, ktorý si napr. stiahnete z internetu. Základom vkladania objektu je jeho umiestnenie, zmena veľkosti a pootočenie. To prevediete pomocou funkcie “Place object”.

AI Augmented Sky sa nachádza v paneli Creative (symbol palety).

V prvom kroku pridáme do oblohy objekt. Na to slúži “Object selection”. V Luminari 4 nájdete cez 30 objektov, úplne dole je “Load Custom Image…”, kde môžete nahrať ľubovoľný obrázok PNG s maskou…

Ak chcete pokračovať v čítaní tohto článku, aktivujte si eKonto Classic alebo ekonto PLUS.


Ak už máte niektoré z eKont aktivované, pre odomknutie článku musíte byť prihlásený. Ak sa Vám článok neodomkne, skúste aktualizovať okno prehliadača (napríklad stlačením F5, alebo Aktualizovať v okne prehliadača).

ePhoto.sk vám chce ponúknuť ešte lepší obsah, viac kvalitných článkov a ďalšie užívateľské vylepšenia. Okrem prístupu k spoplatnenému obsahu fotoškoly získate viac priestoru pre svoje fotografie, benefity a zľavy u vybraných partnerov a množstvo ďalších výhod. eKonto PLUS vám navyše ponúka aj hosting a prístup k atraktívnym témam pre ľahké a intuitívne vytvorenie vlastnej webstránky. To všetko už od 1,17€ na mesiac vrátane DPH.

Príjemné čítanie vám želá tím ePhoto.sk


Platbu je možné realizovať prostredníctvom SMS (len SR), PayPAL a prevodom z bankového účtu. Pri platbach SMS a PayPal prebehne aktivácia účtu v priebehu niekoľkých minút po potvrdení platby. O aktivácii budete informovaní SMS alebo emailom (podľa typu platby). Pri platbe prevodom môže aktivácia trvať 1-2 dni. O aktivácii vášho konta budete informovaní emailom. Do aktivácie vami vybraného ekonta, môžete využívať vybrané funkcie v režime Basic. Pri konte Classic môžete realizovať upgrade na dlhšie obdobie alebo na eKonto PLUS do 30 dní od jeho aktivácie.

Aktivovať eKonto        Registrovať

Komentáre

Pridaj komentár Pridaj komentár Zobraziť posledný príspevok
matpi
2020-06-17 10:30:26
To naozaj toto potrebujeme alebo chceme?
 
blahoslav J B Art
2020-06-17 11:14:30
príspevok od: matpi
To naozaj toto potrebujeme alebo chceme?
potreby a chcenia ludi riadi umela inteligencia
 
z80
2020-06-17 12:23:40
príspevok od: matpi
To naozaj toto potrebujeme alebo chceme?
Niektori potrebuju a niektori chcu
Ja osobne ani jedno ani druhe, aj ked Luminar 4 pouzivam.
 
Harold
2020-06-17 18:04:10
Karol, zajímavý článek. Za chvíli nemusíš nikam jezdit a od horských hřebenů až k azurovému moři nafotíš na své zahrádce s bramborama...
 
bonifacko
2020-06-22 13:55:11
Program je zadarmo?
 

Ďalší článok z kategórie

Inzercia