zdravim vas, pred par dnami som si kupil prvu zrkadlovku a teraz by som potreboval poradit trochu ohladom prislusenstva...konkretne teda s filtrami...mam predstavu ze si kupiv UV ako ochranny, skylight, polarizacny a po vcerajsku este aj nejaky ND filter, co sa znacky tyka tak som poskuloval po hoya filtroch, maju ich za rozumnu cenu...aparat mam 450d so setakmi 18-55 a 55-250...fotit budem hlavne krajinky a prirodu...a ted otazky...ci mi budu spominane filtre stacit, ci nepotrebujem este nejaky a tak dalej...dik :)
Ja isto kupim 55mm Hoya pro1 polarizacny cez eBay, samozrejme konvencny kruzok, a asi aj skylight Hoya 55mmm Pro1. A ked som pri to SkyLight, je rozumne pouzit ho ako ochranny filter namiesto UV, alebo je to blbost?
Ja isto kupim 55mm Hoya pro1 polarizacny cez eBay, samozrejme konvencny kruzok, a asi aj skylight Hoya 55mmm Pro1. A ked som pri to SkyLight, je rozumne pouzit ho ako ochranny filter namiesto UV, alebo je to blbost?
na zaciatok si kup len UV ako ochranny a ten PLC....to ti staci...aj mne tak bolo poradene a uz mam doma oba od hoya v pro1 d kvalite na priemer 58
Zdravím všetkých, viete mi, prosím, vysvtliť aké vlastnosti majú ciruklárne polarizačné filtre s označením DHG oroti iným cirkulárnym pol. filtrom?
Ďakujem
DHG je oznacenie filtrov Marumi, ktore su optimalizovane pre digitalne fototaparaty.
1. maju viacnasobnu antireflexnu upravu proti vzniku ´duchov´ a odrazov
2. Okolo skla je cierny nater aby nevznikali odrazy od hran skla
3. obrucka filtra ma specialny nater, aby sa na nej neodrazalo svetlo
DHG som videl aj u iných výrobcov (Soligor/Dör), myslím že je to skratka Digital High Grade - lenže čo si pod tým predstaviť.
Antireflexna vrstava je podla oznacenia coated, resp. multi coated.
Ozaj čo súite o Soligor - je to aušus typu Hama, alebo čosi solídnejšie?
citam citam a neviem si rady ale mam takyto problem:
rozmyslam nad Hoya HMC super ze by som ho kupil teraz idem na lyzovacku a tak neviem ci zobrat alebo nie, v podstate mal by som to len ako ochranu na objektiv (18-105 a 70-300 nikon), v buducnosti budem fotit aj rally ale nikdy som doteraz nebol tak blizko ze by mi nejake kamienky skakali co i len k noham tak neviem ci zobrat alebo nie
bojim sa dost aj ze to bude robit odlesky a prepusti to o trosku menej svetla
Necital som vsetky prispevky (nechce sa mi)tak ak sa budem opakovat tak sry..
Znacky ktore podla mna stoja za to:
Hoya, Marumi, Promaster, Singh-Ray, Tiffen, B+W, Heliopan
~Kenko - Obnos Hoyi pre azijsky trh(vraj, no tatktiez padli slova low-end hoyi, podla mna vec skusenosti )
~Hama - nizke ceny ale aj kvalita (taktiez viec nazoru, skusenosti)
Pokial ide o zredukovanie financii na minimum ale zaroven spokojnosti tak odporucam zacat na Marumi, HOYA filtroch.
Na ochranu UV alebo skylight. Nema zmysel kupovat oba. Skylight blokuje UV a naviac mierne farby otepluje. Takze by som volil skylight aj ako ochranu a aj ako UV filter. Vyrobcovia udavaju rozne hodnoty podla ktorych sa da lahko orientovat.
Na prirodu a krajinky odporucam
polarizak alebo didymium filter(HOYA intensifier, Tiffen enhancer - zvyraznuje odtiene cervenej farby, vhodny napr na jesennu krajinu a pod.)
Z drahsieho sudka je tu Singh-Ray intensifier. Ale vysledok stoji naozaj zato..
Taktiez stoji za zmienku warming polarizak (Singh-ray colorcombo)Je to kombinacia Polarizacneho filtra a warming filtra v jednom.
Samozrejme, je to vec vkusu, financnych prostriedkov.
Na telefone sa to hrozne pise.. :-/ uz sa mi nechce..
Vie niekto ako su na tom cpl filtre od Canon v porovnani Hoya,B+W,kupil som Canon 70-200f4 USM a chcem nan BW Kasseman MRC ale niektori ludia tvrdia ze MRC na Kassemanoc nie je,no v ponuke obchodoch su tieto filtre uvadzane aj ako MRC ako je to teda v skutocnosti,Diky
Vie niekto ako su na tom cpl od Canon v porovnani s Hoya,B+W.Kupil som Canon 70-200 f/4 USM a chcem nan B+W Kasseman MRC,no kamosi tvrdia ze uvedeny filter sa s MRC nerobi no v ponuke obchodov je aj s MRC.Aka je teda skutocnost.Diky
filtre
Ďakujem
1. maju viacnasobnu antireflexnu upravu proti vzniku ´duchov´ a odrazov
2. Okolo skla je cierny nater aby nevznikali odrazy od hran skla
3. obrucka filtra ma specialny nater, aby sa na nej neodrazalo svetlo
Antireflexna vrstava je podla oznacenia coated, resp. multi coated.
Ozaj čo súite o Soligor - je to aušus typu Hama, alebo čosi solídnejšie?
rozmyslam nad Hoya HMC super ze by som ho kupil teraz idem na lyzovacku a tak neviem ci zobrat alebo nie, v podstate mal by som to len ako ochranu na objektiv (18-105 a 70-300 nikon), v buducnosti budem fotit aj rally ale nikdy som doteraz nebol tak blizko ze by mi nejake kamienky skakali co i len k noham tak neviem ci zobrat alebo nie
bojim sa dost aj ze to bude robit odlesky a prepusti to o trosku menej svetla
Znacky ktore podla mna stoja za to:
Hoya, Marumi, Promaster, Singh-Ray, Tiffen, B+W, Heliopan
~Kenko - Obnos Hoyi pre azijsky trh(vraj, no tatktiez padli slova low-end hoyi, podla mna vec skusenosti )
~Hama - nizke ceny ale aj kvalita (taktiez viec nazoru, skusenosti)
Pokial ide o zredukovanie financii na minimum ale zaroven spokojnosti tak odporucam zacat na Marumi, HOYA filtroch.
Na ochranu UV alebo skylight. Nema zmysel kupovat oba. Skylight blokuje UV a naviac mierne farby otepluje. Takze by som volil skylight aj ako ochranu a aj ako UV filter. Vyrobcovia udavaju rozne hodnoty podla ktorych sa da lahko orientovat.
Na prirodu a krajinky odporucam
polarizak alebo didymium filter(HOYA intensifier, Tiffen enhancer - zvyraznuje odtiene cervenej farby, vhodny napr na jesennu krajinu a pod.)
Z drahsieho sudka je tu Singh-Ray intensifier. Ale vysledok stoji naozaj zato..
Taktiez stoji za zmienku warming polarizak (Singh-ray colorcombo)Je to kombinacia Polarizacneho filtra a warming filtra v jednom.
Samozrejme, je to vec vkusu, financnych prostriedkov.
Na telefone sa to hrozne pise.. :-/ uz sa mi nechce..
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa