mam 15 rokov a som vášnivý fotograf.Vlastním foťák Canon s5is chcel by som však prejsť na zrkadlovku...keďže moc peňazí nemám čo by ste mi odporučili?či mam ešte počkať s kúpou?neviem...:)(možno by som bral aj second hned)ĎAKUEM
Mat taky fotak ako mas teraz tak nevymyslam.. Co ti na nom nestaci? V 15tich som o takom niecom mohol len snivat pri dobrej sci-fi knihe.
Zrkadlo je draha vec, hlavne ked mas 15 a nepredavas biely prasok.. :)
a este...
Vytvor si tu portofolio fotiek pod ktorymi budes mat pozitivne ohlasy od fotografov co maju nejaku vahu v tom co pisu a potom si dokazes ze mozes ist dalej. Navyse to mozes pouzit ako hlavny argument pre rodicov:
´Momo, tato pozrite co so mna rastie, podporte ma v dalsom napredovani..´
A uvidis ze aj oni spravia vsetko aby si to zrkadlo nakoniec dostal.
peto94:
pozri po Nikone D50 - ma motorcek v tele, cize na nom budu fungovat vsetky Nikon objektivy (aj 40 rokov stare MF) a predava sa za par tisic korun. ;)
afkaa ti dobre poradil, aj D100, D70, D70s sa daju kupit za dobre prachy. Ine znacky neviem, kedze mas Canon asi budes chciet Canona. Pozri paladix.cz ja som tam nakupil vsetko co mam okrem tela D80, ktore som kupil od znameho, ja vlastne nemam nic nove :D.
PS: V 15tich som mal taky zlty kompakt, ze vraj Quick Slim. Slim velmi nebol :D mal jednu sosovku s plastu, spust a dve kolecka na pretacanie filmu :D a dokonca sanky na blesk so stredovym kontaktom, ktory normalne odpaloval :D.
Prve zrkadlo som mal Chinon z roku 1979 :D za 2 litre s bazaru :D to bolo radosti ako aj pred rokom s prvou DSLR :)
ta sigma ma vlastny ostriaci mechanizmus ? na D40 - D40x potrebujes take sklo, ak nechces ostrit rucne, ked uz chces ten Nikon, tak fakt ta D50, da sa kupit v bazaroch za vybornu cenu
ja vlasne mam objektív sigma 28-70 f2.8... s bajonetom na nikon...tak pozeram po nikonoch:)d40asi nie ale od40x vyšie by som už bral všetko:D
Ta Sigma nema ostriaci motor HSM. Preto ti na D40x nebude ostrit automaticky, budes musiet rucne. D40x uz nekupuj, kup D60 je to skoro to iste ale s pridanymi vylepseniami( cistenie snimaca atd) a lepsim procesorom na spracovanie obrazu Expeed. Ak chces vyuzit svoj objektiv a mas peniaze na D40x/D60 tak si zozen radsej bazarove telo D80, ma integrovany motor ostrenia, kvoli comu som aj ja prednedavnom predal moju D40x akupil D80. A nielen to, ocenis na nej kopu veci co D40x/D60 nema, napr. nahlad hlbky ostrosti, BKT, ISO po 1/3 krokoch, 11 AF bodov atd.
Ja by som mal este jedno riesenie...Ja som dostal svoju prvu D-slr ked som mal 17 a to tak ze som si zohnal brigadu a pekne som fical...Takto si kupis aj D90 kit, takze good luck, nech vyberes dobre.:-))
...jaj a este som predal bicykel, ale nehovorte to mojmu ocovi;-)))
Ja fotim zrkadlovkami od 8.triedy ZS, nevidim v tom extra problem. Moj syn ide v mojich slapajach, ma este len 10 rokov a som rad ze zacina fotit rovno zrkadlovkou, doma bieda, ved nic ine ani nemame.. :) Ale vazne, nie je zle detom poskytnut nastroj ktory ukazuje cez realnu optiku to co fotis, nastroj co poskytuje uvedomenie si DOF, nastroj co nie je pomaly a nastroj co vyzdrzi byt zapnuty a fotit dva 2 dni a nie iba 2 hodiny ako mnoge digikompakty.
10. medzinárodné stretnutie fotografov
jedno z najpopulárnejších podujatí pre začínajúcich aj profesionálnych fotografov
možnosť prezentovať svoju tvorbu pred odborníkmi z oblasti fotografie, šéfredaktormi časopisov, kurátormi, majiteľmi galérií, reprezentantmi fotografických agentúr, vydavateľmi z celého sveta
víťaz bude vystavovať v rámci Mesiaca fotografie 2009
koordinátorka: Lucia L. Fišerová
kontakt: portforeview(at)gmail.com
rad by som ukazal par mojich zverstiev, tak som zvedavy, ci tam bude aj niekto z vas ;)
inak D50/D80 k tej Sigme 28-70/2.8 je idealna volba. Mal som D80 a je to stroj na urovni Canonu 30D, v niektorych veciach dokonca lepsi, D50 je idealny na zaciatok, ja ho mam ako druhe telo.
Bol som na jarnom portfolio review, pocas dna otvorenych dveri SEDF. Vtedy to bolo zadara, teraz je to tusim spoplatnene. To je jedno. Urcite sa oplati, doporucujem doniest seriu(e) fotografii vo formate A4 z mokreho fotolabu v pocte od 10 do 30ks. Mne hodnotili portfolio Bohumil Puskailer a Mgr.Art. Petra Cepkova. Hodnotenia som dostal vysoko-pozitivne a navrh zopar uzitocnych rad do zivota. Porotujucich som asi zaujal, lebo sikazdy, nezavisle na sebe, odo mna vypytali po jednej z mojich fotografii aj s podpisom.. Takze ak tu niekto nahodou vyskakuje do mna, ze to co robim je velmi zle, tak si spomeniem napr. na tuto udalost.. :)
Bol som na jarnom portfolio review, pocas dna otvorenych dveri SEDF. Vtedy to bolo zadara, teraz je to tusim spoplatnene. To je jedno. Urcite sa oplati, doporucujem doniest seriu(e) fotografii vo formate A4 z mokreho fotolabu v pocte od 10 do 30ks. Mne hodnotili portfolio Bohumil Puskailer a Mgr.Art. Petra Cepkova. Hodnotenia som dostal vysoko-pozitivne a navrh zopar uzitocnych rad do zivota. Porotujucich som asi zaujal, lebo sikazdy, nezavisle na sebe, odo mna vypytali po jednej z mojich fotografii aj s podpisom.. Takze ak tu niekto nahodou vyskakuje do mna, ze to co robim je velmi zle, tak si spomeniem napr. na tuto udalost.. :)
tento krat je ako prva cena vystava v roku 2009 ;)
neviem, ci sa mi podari vyhrat uz tento rok, ale za pokus to urcite stoji, tak ak nebudes konkurovat, drz palce.
kedze neams tu v portfolio ziadne foto, neviem Ti povedat moj odhad sanci na uspech. Ale bud skor skeptik, lebo tam bude tazka konkurencia studujucich a vystudovanych abonentov zo svojimi fatalisticko-depresivnymi fotkami. To je v umeleckych kruhoch dost v kurze, nieco ako vizualny fotopunk s heslom cim horsie tym lepsie. Jarne reviews su zhovievavejsie.. ;)
kedze neams tu v portfolio ziadne foto, neviem Ti povedat moj odhad sanci na uspech. Ale bud skor skeptik, lebo tam bude tazka konkurencia studujucich a vystudovanych abonentov zo svojimi fatalisticko-depresivnymi fotkami. To je v umeleckych kruhoch dost v kurze, nieco ako vizualny fotopunk s heslom cim horsie tym lepsie. Jarne reviews su zhovievavejsie.. ;)
treba byt drzo sebavedomi a treba zaujat niecim, co sa casto nevidi. ja vsadzam na technicky ´dokonaly´ dokument (hlavne svadby), ziadne katastroficke pixoviny, ktore by bez sw uprav nezaujali ani na sekundu. studoval som matematiku, informatiku a ekonomiu, takze nastastie nemam pochopenie pre tie veci, ktore popisujes. ale pokial ich tam bude vacsina, tak mam celkom dobre sance ;)
a co poviete na toto??? http://foto.bazos.sk/inzerat/933456/NIKON-D70s.php
Dobra cena, ak mas moznost chod si pre neho osobne. Objektiv co k tomu dava je trosku starsi, neviem o nom nic, akurat som si ho pozrel v googli :). Mozno by sa dal predat za nejake 2000ky a telo by si mal za 6000 keby si ho nechcel. Pokial by mi stacil 6 mpx tak by som nad nou uvazoval, lenze ja tlacim casto fotky 30x45. Pokial sa na taketo zvacseniny nechystas vystacis si.
20x30 robim ja na labe. Bezna cena express: 90,- 24 hod: 80,- 3-5 dni 70,- a 30x45 posielam do Presova tie su po 190,-
Ja robim na labe Konica R1, 30x45 sa robia na Fujine, presny typ neviem.
co mi odporucite....
Zrkadlo je draha vec, hlavne ked mas 15 a nepredavas biely prasok.. :)
Vytvor si tu portofolio fotiek pod ktorymi budes mat pozitivne ohlasy od fotografov co maju nejaku vahu v tom co pisu a potom si dokazes ze mozes ist dalej. Navyse to mozes pouzit ako hlavny argument pre rodicov:
´Momo, tato pozrite co so mna rastie, podporte ma v dalsom napredovani..´
A uvidis ze aj oni spravia vsetko aby si to zrkadlo nakoniec dostal.
pozri po Nikone D50 - ma motorcek v tele, cize na nom budu fungovat vsetky Nikon objektivy (aj 40 rokov stare MF) a predava sa za par tisic korun. ;)
PS: V 15tich som mal taky zlty kompakt, ze vraj Quick Slim. Slim velmi nebol :D mal jednu sosovku s plastu, spust a dve kolecka na pretacanie filmu :D a dokonca sanky na blesk so stredovym kontaktom, ktory normalne odpaloval :D.
Prve zrkadlo som mal Chinon z roku 1979 :D za 2 litre s bazaru :D to bolo radosti ako aj pred rokom s prvou DSLR :)
...jaj a este som predal bicykel, ale nehovorte to mojmu ocovi;-)))
P.S. D50 je fakt vyborna ekonomicka volba!
Portfolio Review, 7.–8. november 2008
10. medzinárodné stretnutie fotografov
jedno z najpopulárnejších podujatí pre začínajúcich aj profesionálnych fotografov
možnosť prezentovať svoju tvorbu pred odborníkmi z oblasti fotografie, šéfredaktormi časopisov, kurátormi, majiteľmi galérií, reprezentantmi fotografických agentúr, vydavateľmi z celého sveta
víťaz bude vystavovať v rámci Mesiaca fotografie 2009
koordinátorka: Lucia L. Fišerová
kontakt: portforeview(at)gmail.com
rad by som ukazal par mojich zverstiev, tak som zvedavy, ci tam bude aj niekto z vas ;)
inak D50/D80 k tej Sigme 28-70/2.8 je idealna volba. Mal som D80 a je to stroj na urovni Canonu 30D, v niektorych veciach dokonca lepsi, D50 je idealny na zaciatok, ja ho mam ako druhe telo.
neviem, ci sa mi podari vyhrat uz tento rok, ale za pokus to urcite stoji, tak ak nebudes konkurovat, drz palce.
zaklad je vytrcat z davu ;)
Ja robim na labe Konica R1, 30x45 sa robia na Fujine, presny typ neviem.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa