Zdravim!
Shooting is not possible. Turn the power switch to and again
or re-instal the battery.
No ked to urobim tak to cvakne par snimkov a pise to znova.
Dal som novu bateriu aj kartu, resetol nastavenia vo fotaku, no nepomohlo.
Mal uz niekto tento problem?
Fotak je v zaruke tak dufam ze by to nemal byt problem!
Dakujem .
v 90% pripadov je to problem v nejakom kontakte. Skus dat dole objektiv a znova ho nasadit. Ked ho budes mat dole pozri ci nie je nejaka necistota na kontaktoch objektivu.
Mal som podobny problem na 30D. Na 99% ide o zaseknutu uzavierku, prip. aj definitivne zomretu. Opytam sa, ked cvaknes, tak ti aj nieco nasnima? Ak ho mas v zaruke, v Prolaike ti ho bezproblemov opravia.
Err 99 oznacuje vsetky chyby, ktore nie je fotoaparat schopny detekovat sam, takze to mozu byt rozne problemy. Tu niet co riesit, treba to dopravit k nam do zarucneho servisu PRO.Laika. Pon-Pia 10.00 az 17.00
Mal som podobny problem na 30D. Na 99% ide o zaseknutu uzavierku, prip. aj definitivne zomretu. Opytam sa, ked cvaknes, tak ti aj nieco nasnima? Ak ho mas v zaruke, v Prolaike ti ho bezproblemov opravia.
Ano ked cvaknem nasnima par zaberov, potom cvakne a je tam zase Err99
Po par minutach zase funguje, ale po par zaberoch Err99
Ked ho budes posielat do servisu, nezabudni ho poriadne zabalit (napr. este do jednej vacsej vystlanej krabice) a balik poistit u prepravcu! Do balika doporucujem pridat aj podrobny popis zavady. Urychli to urcite opravu tvojho pristroja. Daj potom vediet, v com bol problem.
mne toto robi 40D sporadicky pri Tokine 28-80/2.8 ATX-Pro, normalne fotim a zrazu sa fotak sekne. pomaha ho vypnut, zapnut a facha v poho. ani som sa netrepal do servisu ale pri najblizsom cisteni cipu ich na to upozornim.
mne to robilo na tamrone, chyba môže byť v kontaktoch, čo v tvojom pripade je málo pravdepodobne. Ja som vytiahol pamäťovú kartu, baterku, dal naspäť a šľapalo to. Chyba môže byť v kompatibilite objektívu s foťákom, čo u teba tiež bude nepravdepodobné. Ešte skúsiť firmware. Alebo ho rovno zaniesť do servisu.
mne to robilo na 350D + setakový objektív. Pri jednotlivých snímkoch v pohode, ale pri sekvenčnom snímaní sa po pár záberoch sekol a hodilo známe Err99. Stačilo OFF/ON na foťáku a opäť to šlapalo. Neskôr som zistil, že to robilo vždy pri určitom rozsahu (na objektíve cca 30mm), takže asi chyba komunikácie alebo motorčeka v tejto polohe. Na žiadnom inom mi to už nerobil.
Nechcem zakladat nove forum o 40D, tak sa trochu od veci spytam tu:
1.) Ma Canon 40D moznost viacnasobnej expozicie?
2.) Ked fotim na dlhsi cas (napr. 1 min) po ukonceni expozicie sa na fotaku rozsvieti cervena LED-ka ktora signalizuje zapis na CF kartu a svieti pribl. rovnaku dobu ako trvala expozicia snimku. Pocas tohto casu nieje mozne prehliadnut exponovany snimok. Jedna sa skutocne o zapis? Je tento jav normalny?
Co myslis pod pojmom viacnasobna expozicia???
Ked svieti, okrem toho ze si nemozes kuknut snimok (logicky) ti ho zapisuje na kartu, a urcite mas zapnutu redukciu sumu (noise reduction tusim) v custom fn. hm?
Err 99 Canon 40D
Po par minutach zase funguje, ale po par zaberoch Err99
Este sa chcem spytat ako dlho trva oprava.
Len tak orientacne./tyzden, mesiac ? /
Dik za odpoved.
Robi to pri kazdom.
Ale skusal som fotit cez live view a tam to slapalo normalne.
Toto by mohlo byt tiez pricinou..
Bola to uzavierka.
1.) Ma Canon 40D moznost viacnasobnej expozicie?
2.) Ked fotim na dlhsi cas (napr. 1 min) po ukonceni expozicie sa na fotaku rozsvieti cervena LED-ka ktora signalizuje zapis na CF kartu a svieti pribl. rovnaku dobu ako trvala expozicia snimku. Pocas tohto casu nieje mozne prehliadnut exponovany snimok. Jedna sa skutocne o zapis? Je tento jav normalny?
Dakujem za odpovede
Ked svieti, okrem toho ze si nemozes kuknut snimok (logicky) ti ho zapisuje na kartu, a urcite mas zapnutu redukciu sumu (noise reduction tusim) v custom fn. hm?
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa