Fórum » O TECHNIKE

D600 alebo GH3

lakemead777
lakemead777 2012-09-25 20:11:23+02
Prosim info.
Pozadujem superkvalitne fotky s velkou hlbkou ostrost a, fotim vacsinou prirodu.
Je na tento ucel lepsi Nikon D600, alebo Panasonic GH3 ?
S akym objektivom ?
Dik.

Erick
2012-09-25 21:27:15+02
príspevok od: lakemead777
nie som fotograf, iba rad fotim, co ma vacsiu hlbku ostrosti ? Full frame, alebo Micro ? Chcem mat celu fotku ostru. Nie iba detail.
V zásade má väčšiu hĺbku ostrosti menší čip, čiže GH-3. Menší čip ale znamená nižšiu kvalitu obrazu. Lepší výstup dosiahneš pri použití kvalitných objektívov, v tomto jednoznačne Nikon vedie nad Panasonicom.
Väčšia hĺbka ostrosti nerovná sa superkvalitná fotka.

Marcel Rebro
2012-09-25 21:31:53+02
príspevok od: Bpali
kup si d600 a mas pokoj...ja mam micro4/3 system,foti to slusne krajinky,ale uz davno som vycerpal jeho moznosti...ale ja mam este jeho prveho predchodcu G1,to je praprapra...pradedo...
sfotene prapraprapra...pradedom
vymenil som ho (G1) za E-PM1 len koli tomu ze bol fullspektorvy a vadilo mi ze
a) musim prehadzovat filtre (IR, lowwpass) z objetivu na objetiv
b) nemozem pouzivat UWA sklo 7-14

Bpali
2012-09-25 21:39:56+02
príspevok od: Marcel Rebro
sfotene prapraprapra...pradedom
vymenil som ho (G1) za E-PM1 len koli tomu ze bol fullspektorvy a vadilo mi ze
a) musim prehadzovat filtre (IR, lowwpass) z objetivu na objetiv
b) nemozem pouzivat UWA sklo 7-14
mrco,ja nehovorim,ze pradedo G1 foti zle...ved vseto stale fotim s nim..lebo nie kazdy ma prachy,ako ty ale chlapec,co tu zalozil temu,ked ma dilemu,nech si kupi d600,nech je spokojny

Marcel Rebro
2012-09-25 21:47:59+02
mrco,ja nehovorim,ze pradedo G1 foti zle...ved vseto stale fotim s nim..lebo nie kazdy ma prachy,ako ty ale chlapec,co tu zalozil temu,ked ma dilemu,nech si kupi d600,nech je spokojny
A vies preco mam prachy? Lebo fotim G1kou
Mam na tuto temu (dve) story ... snad raz ...

Bpali
2012-09-25 22:10:24+02
no som rad,ze si s nim tak spokojny,ako ja...ale z tvojho arzenalu "zbrani" si mas co vyberat

Jerry C.
2012-09-25 22:14:45+02
no som rad,ze si s nim tak spokojny,ako ja...ale z tvojho arzenalu "zbrani" si mas co vyberat
moj syn doniesol zo španielska také krásne fotky....
a všetky fotil mojou starou G1 ,ktorú som už posunul v rámci rodiny ďalej...
mám na ňu len dobré spomienky / na fotenie športu a v interiéri som už zabudol /

total empty
2012-09-25 22:56:48+02
A nová G5 ? a nové objektívy od panasoniku? Tvoj názor ?

StefanB
2012-09-25 23:12:13+02
nie som fotograf, iba rad fotim, co ma vacsiu hlbku ostrosti ? Full frame, alebo Micro ? Chcem mat celu fotku ostru. Nie iba detail.
Prv sa treba naucit a vlastne zistit si co znamenaju tieto pojmy, ktore si tu napisal... a potom sam zistis ake hluposti si popisal...

Dominik Bugár
redakcia ephoto.sk 2012-09-26 00:12:43+02
Trochu by som Ti vysvetlil, preco su tie reakcie také, aké sú. Si asi zarmútený, že si z toho chlapci robia srandu. Je to otázka individuálneho prístupu, nie, že by som ich chcel vehementne brániť, ale pre vysvetlenie, aby si pochopil.

V prvom rade si si vybral na porovnanie dve úplne iné kategórie foťákov. V druhom rade, aj s jedným, aj s druhým sa dajú robiť fotkz s veľkou hĺbkou ostrosti - aj keď za rovnakých okolností bude mať foťák s menším čipom (ten Panasonic) väčšiu hĺbku ostrosti. Po tretie: kvalitná fotka znamená mnoho rôznych atribútov, hĺbka ostrosti je iba jedna vec. Takže väčšina ľudí tu na tomto portáli dosť slušne fotí a dopracovali sa k tomu väčšinou dlhou cestou. Pretože fotiť je ľahké, ale fotiť dobre je nesmierne ťažké. Kvalitná fotka nie je otázkou foťáku, ale fotografa (never reklamám na najnovšie fotoaparáty v zmysle, že "s našim najnovším modelom vám stačí iba stlačiť spúšť). Tak cez túto optiku skús pochopiť, že na tvoju otázku je problém dať odpoveď.
Ak chceš kvalitné fotky, tak by som odporúčal sa skôr zamerať na sebavzdelávanie (ak to myslíš s fotkou vážne - jednak technicky, ale aj rozvoj fotografického videnia a skúseností), zatiaľ na tom až tak veľmi nezáleží, že s akým foťákom (na kvalitné krajinky je v zásade vhodné všetko, čo súčasný trh ponúka, okrem kompaktov). Pre rozumný výber fotoparátu treba postaviť úplne iné kritériá (čo všetko a akým spôsobom budeš chcieť fotiť, koľko a akú ťažkú techniku chceš/môžeš vláčiť so sebou, ako budeš budovať flotilu objektívov a príslušenstva, ergonómia ovládania... atď.).
Síce neponám v tvojom prípade odpovede na mnohé otázky, mám pocit, že skôr by sa ti hodilo možno niečo medzi tým, čo si napísal, t.j. nejakú zrkadlovku strednej triedy (Nikon D7000, alebo niečo podobné).

Tak buď milosrdný na tých, čo si urobili z témy srandu a skús akceptovať, že tvoja otázka je omnoho komplexnejšia a nedá sa na to len tak odpovedať (podobne, ako sa nedá odpovedať na otázku, že "čo mám nastaviť na foťáku, aby som mal dobrú fotku").

Strana 2 z 2

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()