Ahojte.
Chcel by som si kúpiť nový fotoaparát a rozmýšľam nad týmto modelom:OLYMPUS SP-570 UZ. Aký máte vy na tento model názor? Ale viete mi poradiť iný typ, ktorý je podľa Vás lepší?
Ahojte. chcem sa Vás spýtať, čo si myslíte o Olympuse sp565 ? Mal by to byť ekvivalent 570-tky. Viete mi poradiť čo je podľa Vás výhodnejšie na tejto sérii?
ak chces ultrazoom, radsej skus pozerat Panasonic (dobra optika), alebo Fuji (dobre senzory). Co som videl testy olympusov, su skvele v specifikaciach, ale realne prevedenie zaostava. Olympus kedysi robil skvele kompakty so svetelnym objektivom a boli priekopnikom ultrazoomov, ale v poslednom case to uz nie je nic moc.
No ja mám momentálne panasonic lumix TZ2 a nie som s ním moc spokojní. Fotky sú také čudné, neviem si pomôcť. Ale ........
Panasonic Lumix DMC-FZ28 myslíte, že tento typ je lepší ako SP570 / SP565?
Lebo mal som olympus a ako si písal, bola to skvelý kompakt a neviem si ho vynachváliť. (Už som ho pred rokom predal :()
Ak mi môžete povedať Váš názor v čom je lepší ten panasonic, a v čom je lepší olympus?
Napr. na tej 565ke sa mi páči to, že dokáže brať microSD karty, čo je pokrok.
Ale zase nemá sánky pre externý blesk (čo mne v podstate nevadí, pretože neplánujem kupovať externý blesk.)
A ak sú tie parametre na 570 - 565 rovnaké, tak mi vychádza, že sa viac oplatí kúpiť tá 565. Je o 1000 lacnejšia a dajú sa tam dať SDmicro. A keď to rátam tak je to aj 2-3 tisíc rozdiel (Lebo XD-čky sú drahé. SDmic. mám doma asi 4 a za tie prachy si môžem radšej kúpiť dobré filtre a poriadnu tašku)
PS: recenzie som si čítal, ale je chcem počuť Váš názor.
Nepoznam konkretne modely, pri panasonicu mam skusenost len s LX1, a pol roka som mal FZ50. Optiku maju dobru (FZ50 ma F2.8-F3.7), senzor nic moc, ale tie olympusy co pises maju senzor este mensi.
Najlepsi ultrazoom je momentalne asi Fujifilm FinePix S100fs, ale cenou sa uz priblizuje zrkadlovke. Ma sice najmenej svetelny objektiv, ale kompenzuje to 2x taky senzor ako olympusy. Obrazova kvalita je tam asi najlepsia (z ultrazoom kompaktov)
Ešte sa chcem spýtať na tento typ fotoaparátu? Canon PowerShot SX10 IS, čo vy na to? Nie je lepší ako tá SP565UZ?
Lebo už som tak povediac rozhodnutý kúpiť tú SP565UZ ale zase Cynon je predsa len Canon?
ja mam canon s5is a som s nim spokojný....myslím že s10is je Šupa...keby mal manual zoom tak je to asi naj ultrazoom:)
HM, pretože dostal som na neho typ, tak neviem či nie je náhodou aj lepší ako ten SP565UZ.
A canon má clonovy rozsah F2.8 - F5.7, oproti Olympusu F2.8 - F4.5. čo je tiež určite plus. A má ak koľajnice pre externý blesk.
no tu má navrch olympus, hento je totiž svetelnosť objektívu čo si napísal, čím nižšie čísla tým lepšie, teoreticky by si teda mal byť schopný s úplne vyzoomovaným olympusom fotiť za horších svetelných podmienok aj z ruky práve vďaka nižšiemu clonovému číslu, preto by bolo fajn keby si sa popozeral aj po panasonicoch ako písal bear vyžšie, ale ak si rozhodnutý pre olympus, určite nespravíš chybu ak si ho kúpiš, velmi ťažko sa v tej triede hladaju nejaké výrazné pre aj proti medzi jednotlivými modelmi
no tu má navrch olympus, hento je totiž svetelnosť objektívu čo si napísal, čím nižšie čísla tým lepšie, teoreticky by si teda mal byť schopný s úplne vyzoomovaným olympusom fotiť za horších svetelných podmienok aj z ruky práve vďaka nižšiemu clonovému číslu, preto by bolo fajn keby si sa popozeral aj po panasonicoch ako písal bear vyžšie, ale ak si rozhodnutý pre olympus, určite nespravíš chybu ak si ho kúpiš, velmi ťažko sa v tej triede hladaju nejaké výrazné pre aj proti medzi jednotlivými modelmi
Práveže ani už nie som rozhodnutý pre ten olympus, pretože dostal som už asi 10 recenzii na ten canon, takže asi budem uvažovať nad tým canonom. Hľadám ešte po nete nejaké info ale ..........
chcem sa spýtať, či sa dajú na Canon Powershot SX10 IS namontovať filtre. Lebo na nate som našiel, že jedni tvrdia, že ano a druhí že nie, Tak teraz neviem ?
určite áno,
Momentálne mám kompakt, ale ten mi neposkytuje úplnu kontrolu nad fotením.
A na zrkadlovku ešte nie som pripravený.
Naučím sa poriadne fotiť na takejto ´neoriginálne zrkadlovke´ a potom prejdem na vyšší level. :) Toš môj názor.
Pozeral som recenzie a aj fotky na tento Canon a nebudem určte banovať. (Dúfam)
Práveže ani už nie som rozhodnutý pre ten olympus, pretože dostal som už asi 10 recenzii na ten canon, takže asi budem uvažovať nad tým canonom. Hľadám ešte po nete nejaké info ale ..........
ak som uz spominal...man s5-ku a foto je na http://www.kmetprezent.7x.cz/ a myslím ze sx10is je ooovela lepší...ma hlavne dobrý objektív
Takže ďakujem za rady. Včera som si doniesol domov tú SX 10 IS. Spokojnosť nadovšetko. Niečo také som hľadal. Uvidím ešte koľko vydržia baterky.
Ešte chcem objednať filtre, konkrétne tento kit: FOMEI DIGITAL FILTER KIT 52mm UV/C-PL/ND4
Viem, asi nič moc, ale na začiatok je to za tú cenu prijateľné. :)
cawko tak teda na ten SX10 IS idu nasadit aj filtre ?...aj teleobjektiv napriklad ?Lebo uz ho mam objednany a tiez som cital o nom a niekde vravia ano a niekde zas nie..tak ked ho mas predsa budes vediet :) diki
cawko tak teda na ten SX10 IS idu nasadit aj filtre ?...aj teleobjektiv napriklad ?Lebo uz ho mam objednany a tiez som cital o nom a niekde vravia ano a niekde zas nie..tak ked ho mas predsa budes vediet :) diki
Ahoj, áno ídú,
skúšali sme v predajni ne neho nasadiť 52mm a idú v pohode. A teleobjektív ti neviem presne povedať, ale v manuáli bola o tom zmienka. Takže určite pôjde aj ten..
Pred chvilou som dostal jednu info emailom : takze k veci, s SX10 nie je mozne pouzit 52mm filtre ako tvrdite (samotna firma Canon oficialne vyhlasila, ze nie je mozne pouzit ziadne), ale firma LENSMATE vyrobila redukcny kruzok, s ktoreho pomocou je mozne pouzivat 58mm filtre...
tu je link:
canon g10 je vyborny fotoaparat, taktiez aj nikon p90, do ktoreho sa da fotit dokonca do raw formatu, co je uplne super. a preco nechces zrkadlovku? inac slusne recenzoie pise pan Neff na www.digineff.cz, tam aj aj tieto fotaky
Nový Fotoaparát
ale co je to oproti ZEISS Apo Sonnar T* 4/1700 pouzitelny na Hasselblad 6x6 medium format. Cista vaha 256kg ;)
Panasonic Lumix DMC-FZ28 myslíte, že tento typ je lepší ako SP570 / SP565?
Lebo mal som olympus a ako si písal, bola to skvelý kompakt a neviem si ho vynachváliť. (Už som ho pred rokom predal :()
Ak mi môžete povedať Váš názor v čom je lepší ten panasonic, a v čom je lepší olympus?
Napr. na tej 565ke sa mi páči to, že dokáže brať microSD karty, čo je pokrok.
Ale zase nemá sánky pre externý blesk (čo mne v podstate nevadí, pretože neplánujem kupovať externý blesk.)
A ak sú tie parametre na 570 - 565 rovnaké, tak mi vychádza, že sa viac oplatí kúpiť tá 565. Je o 1000 lacnejšia a dajú sa tam dať SDmicro. A keď to rátam tak je to aj 2-3 tisíc rozdiel (Lebo XD-čky sú drahé. SDmic. mám doma asi 4 a za tie prachy si môžem radšej kúpiť dobré filtre a poriadnu tašku)
PS: recenzie som si čítal, ale je chcem počuť Váš názor.
Najlepsi ultrazoom je momentalne asi Fujifilm FinePix S100fs, ale cenou sa uz priblizuje zrkadlovke. Ma sice najmenej svetelny objektiv, ale kompenzuje to 2x taky senzor ako olympusy. Obrazova kvalita je tam asi najlepsia (z ultrazoom kompaktov)
Lebo už som tak povediac rozhodnutý kúpiť tú SP565UZ ale zase Cynon je predsa len Canon?
A canon má clonovy rozsah F2.8 - F5.7, oproti Olympusu F2.8 - F4.5. čo je tiež určite plus. A má ak koľajnice pre externý blesk.
chcem sa spýtať, či sa dajú na Canon Powershot SX10 IS namontovať filtre. Lebo na nate som našiel, že jedni tvrdia, že ano a druhí že nie, Tak teraz neviem ?
Momentálne mám kompakt, ale ten mi neposkytuje úplnu kontrolu nad fotením.
A na zrkadlovku ešte nie som pripravený.
Naučím sa poriadne fotiť na takejto ´neoriginálne zrkadlovke´ a potom prejdem na vyšší level. :) Toš môj názor.
Pozeral som recenzie a aj fotky na tento Canon a nebudem určte banovať. (Dúfam)
Ešte chcem objednať filtre, konkrétne tento kit: FOMEI DIGITAL FILTER KIT 52mm UV/C-PL/ND4
Viem, asi nič moc, ale na začiatok je to za tú cenu prijateľné. :)
skúšali sme v predajni ne neho nasadiť 52mm a idú v pohode. A teleobjektív ti neviem presne povedať, ale v manuáli bola o tom zmienka. Takže určite pôjde aj ten..
tu je link:
http://lensmateonline.com/newsite/SX10SX1.html
Dakujem nitram@post.sk
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie