presiel som si zbezne net, zatial som nenasiel ziadne negativa na filtre tejto znacky, avsak predsalen by ma zaujimalo, ci niekto z vas nema skusenosti s tymito filtrami (kvalita, ...) - najma s polarizacnymi a potom aj ostatnymi (ND, prech.,...).
Mam od Koodu ND2,ND4, GG1, GG2 a prechodovy na zapad slnka... nakolko Cokiny som nemal neviem porovnat... . Ja som s nimi zatial spokojny ..zakupene vo www.digivig.cz cena cca 450.-Sk co je oproti Cokinu slusne..
To čo napíšem teraz, je z mojej strany v rovine teórie, nemám to vyskúšané, posúvam vedomosti, ktoré som absorboval z iného servera a zo skúseností možno môjho nastávajúceho zaťa žijúceho v súčastnosti v Anglicku. Čo sa týka ND a prechodových ND filtrov Cokin som v diskusii na inom serveri zistil, že nie sú neutrálne, ale majú ružový nádych. Filtre KOOD sú dobré, ale príliš jemné, takže je žiadúce nasadenie vždy vyššieho čísla, akoby sa žiadalo u iných značiek. No a nakoniec dávam do Vašej pozornosti filtre značky Formatt, u ktorých je možné využiť nosné prvky z filtrov Cokin sú v súčastnosti pri pomere cena/výkon najlepšie. Lepšie by už snáď mali byť iba filtre Lee. Ale samozrejme za ceľkom inú cenu.
uvažujem nad kúpou neutrálnych filtrov, mám držiak cokin a nechcem teraz investovať do inej značky len koli nejakému držiaku. Z vašich príspevkov súdim, že existujú aj iné značky filtrov ktoré pasujú do držiaka cokin. Sú kvalitatívne na úrovni cokin a cenovo výhodnejšie? Pri mojom pátraní po nete som na nič nenarazil, možno hľadám zle. Ďakujem za rady
To čo napíšem teraz, je z mojej strany v rovine teórie, nemám to vyskúšané, posúvam vedomosti, ktoré som absorboval z iného servera a zo skúseností možno môjho nastávajúceho zaťa žijúceho v súčastnosti v Anglicku. Čo sa týka ND a prechodových ND filtrov Cokin som v diskusii na inom serveri zistil, že nie sú neutrálne, ale majú ružový nádych. Filtre KOOD sú dobré, ale príliš jemné, takže je žiadúce nasadenie vždy vyššieho čísla, akoby sa žiadalo u iných značiek. No a nakoniec dávam do Vašej pozornosti filtre značky Formatt, u ktorých je možné využiť nosné prvky z filtrov Cokin sú v súčastnosti pri pomere cena/výkon najlepšie. Lepšie by už snáď mali byť iba filtre Lee. Ale samozrejme za ceľkom inú cenu.
A viete mi pán dedo :) povedať,kde by som na slovensku zohnal Lee filtre ?
Zatiaľ sami nepodarilo nájsť ditributora.Može byť aj česko.
´quintes´, práve s Tvojim držiakom na Cokiny by toto riešenie malo byť ideálne po stránke kvality. Či i po stránke ceny záleží na Tvojom úsudku. Hovorí sa, že ´niekedy je menej viac´, ale tiež ´nie som taký bohatý, aby som kupoval lacné veci´. Zváž a učiň.
mýliš sa, nebola v tom žiadna irónia. Ak niekomu napíšem že si ho vážim tak nikdy nie ironicky. Starších ľudí si treba vážiť už len koli ich skúsenostiam, a hlavne ak sú to skúsenosti z rovnakej oblasti o ktorú sa zaujímam.
KOOD filtre
http://www.formatt.co.uk/default.aspx
A viete mi pán dedo :) povedať,kde by som na slovensku zohnal Lee filtre ?
www.photolifeshop.cz
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa