Ehm bolo tu uz toho vela napisaneho... avsak mam mensi problem. Mam zaujem o Canon 17-40 f/4 L, ale nwm ci budem mat dost money :) a preto velmi silne uvazujem o nejakej 50-ke... Myslim, ze to je jedno s najpouzivanejsich ohnisk, oprvate ma ak sa milim...
Chcem sa spytat na f/ 1.4 alebo 1,8 ?? a ci je toto sklo pouzitelne aj napr. pri krajinkarskej fotografii :) ?? a jednoznacne, vase skusenosti pls... prax :)
nooo tak ta sigma 70-200 f/2.8 vidim ju prva krat, nwm ako to je mozne, ze som si ju nevsimol skor, ale je juuuj, paradna :) teraz normalne vaham, bol som rozhodnuty pre 150, na nejake tie nadherne detaili co stvoril boh :) ale teraz nwm ci nebude tele lepsia volba :) no kym budem uvazovat o kupe tele ci makro este pretecie vela vody :D
a na tej stranke maju daco drahsie daco lacnejsie.,..tie sety studioveho vybavenia ma lakaju
Prečo si myslíš,že sigma je lepšia ako tamron? Viacej ľudí tu už písalo,že u sigmy je každý objektív originál a ten tamron je hodnotený po optickej stránke lepšie .Aj guru Karol hovorí,že radšej tamron ako sigmu.
Hej ten set za 13.000 aj voľačo je postačujúci a rozmýšľam nad ním.
nooo tak ta sigma 70-200 f/2.8 vidim ju prva krat, nwm ako to je mozne, ze som si ju nevsimol skor, ale je juuuj, paradna :) teraz normalne vaham, bol som rozhodnuty pre 150, na nejake tie nadherne detaili co stvoril boh :) ale teraz nwm ci nebude tele lepsia volba :) no kym budem uvazovat o kupe tele ci makro este pretecie vela vody :D
Tiež si myslím,že ten zoom je viac využitelnejší ako pevná 150-tka.
určite patrí do základnej výbavy.
ja si chcem teraz kupit ten lacny canon 50mm f1.8 aj ked mam setak 18-55mm IS. dovod je ten ze mame doma macicku a prakticky ju v slabom svetle nemam sancu odfotit nerozmazanu (plus celkovo indoor fotky). pri clone 5 mi vychadzaju casy od 1/6 do 1/30 (pri ISO 1600) ak tomu spravne rozumiem, tak pri f1.8 by som mohol cakat casy o 2 kroky lepsie cize cca 1/30 az 1/125. trochu sa ale bojim ze kedze 50mm nema stabilizator, tak pojdem z blata do kaluze. ze miesto fotiek rozmazanych pohybom macky budem mat fotky rozmazane trasenim ruky... (podla pravidla by som pri prepocitanom ohnisku 50x1.6 mal udrzat az cas 1/80) viete mi k tomu nieco povedat?
ja si chcem teraz kupit ten lacny canon 50mm f1.8 aj ked mam setak 18-55mm IS. dovod je ten ze mame doma macicku a prakticky ju v slabom svetle nemam sancu odfotit nerozmazanu (plus celkovo indoor fotky). pri clone 5 mi vychadzaju casy od 1/6 do 1/30 (pri ISO 1600) ak tomu spravne rozumiem, tak pri f1.8 by som mohol cakat casy o 2 kroky lepsie cize cca 1/30 az 1/125. trochu sa ale bojim ze kedze 50mm nema stabilizator, tak pojdem z blata do kaluze. ze miesto fotiek rozmazanych pohybom macky budem mat fotky rozmazane trasenim ruky... (podla pravidla by som pri prepocitanom ohnisku 50x1.6 mal udrzat az cas 1/80) viete mi k tomu nieco povedat?
50/1,8 je fajn objektív.Ja mám 1,4 na portréty ako ty hovoríš za denného svetla.Čo sa týka toho roztrasenia,tak to treba vyskúšať ,ale v pohode 1/50 sa dá udržať,ja tu mám jeden portrét s 1/40 fotený z ruky bez podopretia na iso 200 fotený za slabého svetla v izbe.Podstatné je aby si nemusel ísť až na ISO 1600,kde je predsalen už trochu šumu.Do 800 je to v pohode.Teda neviem aký máš fotoaparát,ja mám Canon 450D .
aj ja mam 450d (skvela masinka) a to ISO 1600 je pre take archivacne fotenie s trochou NR pouzitelne. ale ak by mi ten 50mm/1.8 dovolil fotit v byte na ISO 800 so slusnymi casmi, samozrejme by ma to potesilo :)
aj ja mam 450d (skvela masinka) a to ISO 1600 je pre take archivacne fotenie s trochou NR pouzitelne. ale ak by mi ten 50mm/1.8 dovolil fotit v byte na ISO 800 so slusnymi casmi, samozrejme by ma to potesilo :)
a neskúsal si to s bleskom? Napr externý speedlite 430ex namierený do stropu, robí to divy :-)
s bleskom som skusal ale len s internym a nebolo to bohvieco kedze do stropu ho nenamierim :) ja osobne ked mozem tak sa blesku vyhnem takze vyvalit 8000skk za speedlite sa mi nechce... ani tej macke to moc dobre nerobi (a ani ludom :)).
s bleskom som skusal ale len s internym a nebolo to bohvieco kedze do stropu ho nenamierim :) ja osobne ked mozem tak sa blesku vyhnem takze vyvalit 8000skk za speedlite sa mi nechce... ani tej macke to moc dobre nerobi (a ani ludom :)).
Na interný blesk zabudni, mnohé profi telá ho napr. ani nemajú :)))
Exter odrazený od stropu alebo steny za tebou je pre takéto foto jediná možnost.
Ani 1,2 ti nepomože. Bude to nažltlé a mázle a čim dlhši čas, hoci aj pri ISO 100, tým väčší šum....Zmier sa s tým že nebudeš priekopnikom bezbleskového fotografovania v interieri za absencie študiového osvetlenia...
no ja nie som expert, ale myslim ze na fotku ako je napr. tato http://ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/foto-galeria/?action=showPhoto&id=31851 by mi blesk odrazeny od steny moc nepomohol...
no ja nie som expert, ale myslim ze na fotku ako je napr. tato http://ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/foto-galeria/?action=showPhoto&id=31851 by mi blesk odrazeny od steny moc nepomohol...
Nikto nehovorí,že sa nedá fotiť z interným bleskom ,ale má určité obmedzenia a nie je to proste to ideálne.Keď už tak s nejakým impovizovaným softboxom.
Nikto nehovorí,že sa nedá fotiť z interným bleskom ,ale má určité obmedzenia a nie je to proste to ideálne.Keď už tak s nejakým impovizovaným softboxom.
no ta fotka je bez blesku. ja som si vedomy ake ma interny blesk obmedzenia ale externy sa mi kupovat nechce, pretoze aj ta sa blesku ked je to mozne vyhybam.
Ver mi že by to šlo....dlhšie ohnisko ....spredu nasvietené prirodzeným svetlom od okna...a exterom briblesknute odrazom s prava alebo lava od nejakej odrazovej plochy....ale to už polemizujem....tak nech ti to fotí....
ver mi ze aj s tou sigmou by si bol rovnako stastny ako s tymi 70-200.. neni to objektiv iba na makro tak ako tu vsetci pisu ;) a navyse ma uzasnu kresbu. peace ;)
ver mi ze aj s tou sigmou by si bol rovnako stastny ako s tymi 70-200.. neni to objektiv iba na makro tak ako tu vsetci pisu ;) a navyse ma uzasnu kresbu. peace ;)
to je daleka buducnost, ale ja jej stale verim... ta 150 je jedno z naj skiel na macro ake vobec su... a ano, nie len na macro, videl som uz aj nadherne portrety a da sa vyuzit s telekonvektorom aj na teleobjektiv :)
Canon 50 vs. zoom ???
Hej ten set za 13.000 aj voľačo je postačujúci a rozmýšľam nad ním.
určite patrí do základnej výbavy.
To skôr potom externý blesk a softbox,čím väčší,tým lepší.
Exter odrazený od stropu alebo steny za tebou je pre takéto foto jediná možnost.
Ani 1,2 ti nepomože. Bude to nažltlé a mázle a čim dlhši čas, hoci aj pri ISO 100, tým väčší šum....Zmier sa s tým že nebudeš priekopnikom bezbleskového fotografovania v interieri za absencie študiového osvetlenia...
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa