Fórum » O TECHNIKE

zrkadlovka.....

stokinger
2008-11-13 14:55:07+01
Viem ze ma tu hned dost ludi osdsudi, ze na danu temu je na tejto stranke mnoho prispevkou ale presda len to skusim. S fotenim nemam takmer ziadne skusenosti no chcem sa to naucit. Planujem kupit najkaky stroj, moje poziadavky su aby fotil najma makro, prirodu, no popri tom vsetko ostatne... najskor som premylsal nad ultrazoomom panakom fz50 alebo nieco ine... ale po citani diskusii(precital som ich fakt vela, a aj recenzie), ma od nich odradza najma sum. Preto by bolo mozno lepsie ist do zrkadla... problem je vsak v tom ze rozpocet nie je vysoky...maximalne 15000 aj so zakl. prislusenstvom a pochybujem ze sa zmestim... fotak moze byt aj z bazaru to nie je problem... tak chcem poprosit tych, ktory ma hned neodsudia nech mi skusia poradit nejake vhodne riesenie, ci ultrazoom a ktory alebo to zrkadlo radsej, a este jeden dotaz,v blizkom case nebudu financie dokupovat nieco ci uz objektivy alebo ine prislusenstvo...... dakujem

Ultra TXF
2008-11-13 15:03:32+01
No pokiaš si takto finančne zviazaný a nevidíš to ružovo ani do budúcnosti,tak asi radšej nejaký ultrazoom.
Zrkadlovka + príslušenstvo na to čo chceš fotiť (makro,prírodu a popri tom všetko ostatné) by ťa vyšla niekoľko násobne viac ako 15.000,-

Slavo Jancisin
2008-11-13 15:35:14+01
súhlasím aj ja za 15.000,- maximálne kúpiš telo + setový (nie svetový) objektív ... radšej pošetri a kúp neskôr, aby si neľutoval neskôr, že máš UZ

alebo dnes kúp to telo a setový objektív a postupne budeš dokupovať makro objektív, kartu, náhradnú batériu, brašňu, statív, filtre ... a zistíš že fotografovanie je krásne hobby ale drahé ...

a k tomu bazáru ... objektív áno telo nie (to je IBA môj názor)

MajkY
2008-11-13 16:01:46+01
No za 15 000 SK sa da vymysliet toto, kedze ti nevadi pouzivane telo.
Z barazu kupis za 7-8tis. CANON 350D telo (baterka, 1gb karta, kable). pripadne k tomu dostanes aj setovy obj. No a za tych dalsich 7-8tis. z inzeratu/bazaru vies kupit solidny obj. a si v suchu na zaciatok. Potom po case zistis co a ako.
A Canon 350D aj ked to 2-3 rocny stroj, tak ta urcite nebude brzdit...

Ja som bol pred 3 mesiacmi v presne takej istej situacii ako ty... kupil som si ultrazoom Lumix FZ18. Bola to dobra hracka tak na jeden tyzden, potom ked som zacal s tym fotit za inych podmienok ako idealnych, tak som plakal pri kazdej jednej fotke. Ten sum je neskutocny... Takze som ho predal.. stratil som sice 3litre, kupil som Canon 350D so setakom a pofotil som 100x lepsie. Teraz tiez riesim iny obj.

Ale do digi. zoomu uz by som nesiel ani keby ma bili.

phill1225
2008-11-13 16:25:22+01
suhlasim s MajKY, radsej starsi canon 350d ako novy kompakt.2roky som mal kompakt sony h1, neskutocna vyhoda na nom bola ze manualny rezim som si volil ako na 400d, ale ten sum cipu a dalsie moznosti ako ostrenie a pod hruza. Krajinky a vsetko ostatne pocas pekneho dna to robilo relativne velmi dobre... ale prisiel zlom, vsimli si mojho fotenie ludia co mali o mna zaujem a tak som si kupil zrkadlovku, stal jeden dotyk a uz som ju nedal z ruky (taka laska na prvy dotyk). Bola a aj je to canon EOS 400D. Kazdy nadava na setove sklo ale moj nazor na neho je taky ze na to ako kazdy na neho nadaval mne sa pozdava, svetelnost o nicom ale celkovo som zo setakom bol spokojny. teraz 400D a setak nove stoja okolo 16000sk, ak zoberies z bazaru predavaju ho tu aj po 12litrov,niekedy pridaju aj karty a brasnu. Ak budes mat nejake dobre zabery skus ich dat do fotosutaze mozno vyhras a mozno dostanes nejaky stativ za to. Alebo prichadza jezisko zachvilu tak ho popros nech ti donesie nejaku kartu alebo stativ. O objektiv ho neziadaj... ten ti nedonesie lebo je na neho velmi tazky... jedine zeby mu bohatsi stryko pomohol :).
PS: ak chces fotit ber zrkadlo a fot a exponuj, alebo ak chces cvakat zober kompakt a nechaj to vsetko na jeho algoritmoch,ale sa potom necuduj ze ti bude davat zle fotky.

Cako
ocenenie redakciou 2008-11-13 16:34:09+01
ale tak zas aj kompaktov sa treba zastat...tie new canony tie lepsie samozrejme co su aj drahsie,maju procesor digic IV co perfektne potlaca sum a vykresluje detaily aj za zlych svetelnych podmienok

Jozef Krajčo
externý redaktor
- moderator
2008-11-13 16:46:46+01
príspevok od: Cako
ale tak zas aj kompaktov sa treba zastat...tie new canony tie lepsie samozrejme co su aj drahsie,maju procesor digic IV co perfektne potlaca sum a vykresluje detaily aj za zlych svetelnych podmienok
Nuz to je iba jedna cast co ovplyvnuje celkovu kvalitu fotoaparatu.. este si zabudol
- na chip (ktory je podstatne mensi ako u DSLR a tym padom viac sumi, neczachyti viac detailov a ked ich nie je tak ani digicIV nemoze vykreslit perfektne detaily :))
- sklo (svetelnost, kresba...)

a dalsieeeeee........

Cize by som neargumentoval iba Digic IV...

Jozef Krajčo
externý redaktor
- moderator
2008-11-13 16:52:05+01
Ked uz by som teda argumentoval v prospech kompaktov tak by som spomenul tu univerzalnost, ktoru chalanisko chce do 15k :)

Pise ze NEMA TAKMER ZIADNE SKUSENOSTI!!! Ja by som mu odporucil skor dobry kompakt, kedze ani NEBUDE NIC DOKUPOVAT ako pise!!

Ked si kupi 350D + setak tak to je horsia kombinacia ako vyborny UZ (z toho pohladu teda, ze si nebude uz nic dokupovat a chce fotit pomaly vsetko :))

Jozef Krajčo
externý redaktor
- moderator
2008-11-13 16:55:05+01
Moja rada teda pre totalneho zaciatocnika ktory
1. je obmedzeny sumou 15k
2. chce fotit vsetko
3. nebude dalej do toho investovat
4. NEMA S FOTENIM ZIADNE SKUSENOSTI!

POPOZERAT SA PO RECENZIACH NEJAKYCH KOMPAKTOV - KATEGORIA UZ (ULTRAZOOM) A VYBRAT SI FAVORITA Z NICH.

MajkY
2008-11-13 17:17:54+01
´Pise ze NEMA TAKMER ZIADNE SKUSENOSTI!!! Ja by som mu odporucil skor dobry kompakt, kedze ani NEBUDE NIC DOKUPOVAT ako pise!!´

Ani ja som nemal ziadne skus. ked som kupoval si 350D a co ?....citat viem, manual potom vyskusanie v praxi a ides... toto neni problem.

Urcite chod do tej zrkadlovky. Aj ked ti bude chybat spociatku ZOOM... ale ak bez neho nedokazes zit, tak si kup ten kompakt...

rick01
2008-11-13 17:27:24+01
Ako pise daenis: u EVF je výhoda ich kompaktnosť a univerzálnosť a pri amatérskom fotografovaní to je fajn vec. Ja mám panáka fz-18 a po dokúpení nejakého príslušenstva (baterky, filtre, makro predsádky) som sa dostal na cca tých 15000,-Sk. Je to fajn foťák - za DSLR zrejme nebudem meniť. A4 fotky ako lusk, fajn zoom i optika. Nevýhody - vyditeľný šum nad ISO200, rýchlosť zaostrovania nie zrovna najvhodnejšia na letovky a fotky v RAW-e sú horšie, ako v JPG po vhodnom nastavení vo fotoaparáte. Toľko k panasonicu.

Poradil by som ísť do ultrazoomu - do zrkadlovky by si investoval podstatne viac než tých 15000, aj keby si bral všetko z bazáru. Ultrazoom by som doporučil skôr od Canonu, kôli nízkemu šumu i pri vyšších ISO (ale optika má zas viditeľnú farebnú vadu oproti panasonicu fz-18), alebo Sony, ktorý tiež má malý šum pri vyšších ISO (okolo 400 je furt relativne ok).

juro92
2008-11-13 18:35:49+01
skús mrknúť Sony A200 za 11500 alebo Nikon D40 za 9999

dedo Milan
2008-11-13 18:44:22+01
Prečo ultrazoom, veď ten je na dlhom ohnisku už pri zhoršených svetelných podmienkach viacmenej nepoužiteľný. Určite nejaký kvalitnejši kompakt s rozumným zoomom. Ale v zásade je nutné rozhodnutie ten zoom odkiaľ pokiaľ. Potom je možné poradiť zmysluplnejšie. V prípade, že postačuje rozsah zákl. seťáku tak C 400D so zákl. seťákom bude najlepšia voľba.

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()