No cital som tu nieco... ale tazsko sa vybera pravdu povediac sa mi to ani nechce citat... Napiste mi pls aky kompakt sa oplati kupit... do 5 - 6 tisic a moze byt aj lacnejsi. Kamoska chce kupit, ale co sa tyka kompaktov, tak to fakt neviem. Neviem ani aku znacku, aj ked si myslim, ze naj su Lumix, Canon, Nikon, Olympus... ale necham si poradit. A co s tym bude fotit? Rodinne foto, nejaka ta dovolenka a tak... Takze prosim o radu :) Dakujem vam vopred.
Mozes si to zuzit na kovove modely-Panasonic rada FX, Sony rada W,CAnon Ixus, pripadne Olympus-mju, FE. Vsetky aj dobre vyzeraju co zeny ocenia a vsetky sa daju kupit v dvoch az styroch farbach-cieran, striebro, modra, cervena atd. Inac od Panasonicu je vyborna TZ4 a TZ5, ale to je uz drahsia kategoria.
Mozes si to zuzit na kovove modely-Panasonic rada FX, Sony rada W,CAnon Ixus, pripadne Olympus-mju, FE. Vsetky aj dobre vyzeraju co zeny ocenia a vsetky sa daju kupit v dvoch az styroch farbach-cieran, striebro, modra, cervena atd. Inac od Panasonicu je vyborna TZ4 a TZ5, ale to je uz drahsia kategoria.
Súhlasím....TZ5 sa dá kúpiť za 7,800,-, zoom 28-280,9Mpx,stabilizátor,
dobrá optika,natáča video v HD kvalite,české menu.Podľa recenzií vynikajúci.
Na panasonikoch ma skôr štve,že v každej recenzii píšu,že príliš odšumujú na úkor straty obrysovej ostrosti.Canony sú v tomto napr.menej agresívne a
zachovávajú lepšie ostrosť.Otázka je,či to je naozaj tak moc vidieť,pokiaľ tlačíš väčšinu fotografií veľkosti 10x15cm.Čo je rozmer možno 90% fotografií,ktoré ľudia dávajú robiť.Ten rozsah 28-280 je pre bežného usera,
ktorý nemá záujem ambície o vážnejšie fotenie,čiže na bežné dovolenkové fotenie,pomerne zaujímavý.
A co sa tyka porovnania tych znaciek.... je to jedno ci napr. olympus alebo panasonic.. atd?
Nie je to jedno, poradie je take ako som napisal-podla mojho nazoru, pripadne PA,CA,SO,OL. Olympus by som bral az posledny, zo vsetkych co som kedy predal sa aj dost pokazilo, Panasonicov sa vratilo dost malo a poctom asi rovnako bolo predanych.
Nie je to jedno, poradie je take ako som napisal-podla mojho nazoru, pripadne PA,CA,SO,OL. Olympus by som bral az posledny, zo vsetkych co som kedy predal sa aj dost pokazilo, Panasonicov sa vratilo dost malo a poctom asi rovnako bolo predanych.
Súhlasím,asi by som dnes vyberal medzi Panasonicom a Canonom.
Pripojim sa fundovane....už nikdy fotoaparat s nadávkou KOMPAKT!!!!!
Ale tak pre bežného človeka náhodou bohate...dnes sú už tak kvalitné a majú také funkcie ,že spraviť nie dobrú,ale zlú fotografiu je umenie.A čo je podstatné vzhľadom na konštrukciu sa takmer nedá spraviť neostrá snímka.
Na dovolenky dobré :)
To by si sa čudoval aké umenie som s kompaktom ktorý mi vložil do ruky kolega na podnikovej akcii vytvoril.....bol som rád že som vybral desat dobrých zo sto....nevzal som vynimočne zrkadlo aby som sa zabavil, no minulo sa mi to učinkom , kedže som všeobecne znami fotenim spoločenských udalostí vo firme hned popríchode mi vrazili do ruky taký plechový uzky Nikon .
Človeče skoro som sa povracal....všelijaké prasiatka svetelné mi tam behali ...rohy tmavé...ksichty prepálené....tož automatika je svina.
:)
No ale to nie je akcie v uzavretom priestore ,ale na také dokumentovanie dovolenky bohate stačí .... Ja mám tiež jeden, na pláži ho strčíš do kabele v meste si nenápadný.No ale zase má aspoň manuál,automatikou by som asi nedokázal fotiť :)
ako vravis....aj moje poradie...mozno by som tam este niekde pichol nikony...a za olympus by som flakol este samsung :D a s kazovostou tiez suhlas...predali sme ich dost a tak isto dost sa ich vratilo s nejakou poruchou...myslim olym. a sams. :)
To neni pre mna... a javelin, myslis, ze kazdy vie fotit so zrkadlom?? akoze niekto potrebuje len nieco odfotit a tesit sa z toho... napr. toto co sa tu pytam je kvoli bratovej snobenici sestri... ona uz ma peknych 30+... nwm presne a o fotenie sa nezaujima, potrebuje len KOMPAKT... tak sa pls nevzrusuj a radsej porad... nepotrebujem citat tie tvoje ´vtipy´ !!
sry, ale tak toto ma uz dostalo....
Choď do panasonikov alebo canonu .Ale daj si pozor na rozsah,resp.začiatok rozsahu objektívu.Toto canony trochu podcenili.Panasoniky začínajú už takmer všetky na 28 alebo dokonca 24mm , čo je na domáce fotenie...vianoce a narodky a tak podobne .....super.
Ak ti to nedošlo reagoval som na príspevok Ultra TXF, tak sa nevnucuj...kamaradit sa s tebou aj tak nebudem.....vztahovačný ludia a ešte občania Ulanbátaru medzi mojimi priatelmi chýbajú:)))))))))))))))))))))))))))))))-naštastie..................
Ak ti to nedošlo reagoval som na príspevok Ultra TXF, tak sa nevnucuj...kamaradit sa s tebou aj tak nebudem.....vztahovačný ludia a ešte občania Ulanbátaru medzi mojimi priatelmi chýbajú:)))))))))))))))))))))))))))))))-naštastie..................
Kto sa vnuceje...? stves ma! mne slo o to, ze pises do temy, reagujes na kraviny, ktore nikoho nezaujimaju, mne je u prdele co si kde fotil a s cim... Slusne som sa pytal na nieco a ak tomu nemas co povedat tak tu pls nepis! dufam, ze si to uz pochopil
Kompakt... aky?
dobrá optika,natáča video v HD kvalite,české menu.Podľa recenzií vynikajúci.
http://www.bestcena.sk/panasonic-lumix-dmctz5-cierny-9mpix-10x-zoom-stabilizator-Slovensko-BestCena-To-je-dobre-NAJlacnejsie-p-281.html
zachovávajú lepšie ostrosť.Otázka je,či to je naozaj tak moc vidieť,pokiaľ tlačíš väčšinu fotografií veľkosti 10x15cm.Čo je rozmer možno 90% fotografií,ktoré ľudia dávajú robiť.Ten rozsah 28-280 je pre bežného usera,
ktorý nemá záujem ambície o vážnejšie fotenie,čiže na bežné dovolenkové fotenie,pomerne zaujímavý.
Na dovolenky dobré :)
Človeče skoro som sa povracal....všelijaké prasiatka svetelné mi tam behali ...rohy tmavé...ksichty prepálené....tož automatika je svina.
No ale to nie je akcie v uzavretom priestore ,ale na také dokumentovanie dovolenky bohate stačí .... Ja mám tiež jeden, na pláži ho strčíš do kabele v meste si nenápadný.No ale zase má aspoň manuál,automatikou by som asi nedokázal fotiť :)
sry, ale tak toto ma uz dostalo....
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa