ahojte. Moja D450tka mi hlási chybu pri komunikácii so sklom (Sigma 28-105 F2,8-4 a vraj mám vyčistiť kontakty, aj keď o sklo bolo vždy dobre postarané a udržiavané v čistote. Kontakty sú na pohľad čisté. Niekde som sa dočítal, že kontakty sa nesmú čistiť tekutými prostriedkami, kvôli riziku možného skratu a následného trvalého poškodenia...čo s tým? Prosím poraďte.
A nemáš prostriedok určený na čistenie kontaktov (nechcem sa rozpisovat podrobne), tak postačí čistý lieh....zaobchádzat opatrne, žiadne násilné tlaky len jemne pretriet vlhkou vatou.....skratu sa neboj ak si vytiahol akumulátor....treba čistit vždy aj kontakty na tele....poviem ti to ale takto...asi problém nemáš v kontaktoch....špinavé kontakty sa prejavujú nepravidelne a poväčšine pri demontáži a montáží objektívu sa zavada odstráni....
Ich pozlátený povrch dost eliminuje zavady tohoto typu....
Je mozne ze ti odisli dake kontakty priamo v objektive :-) daky studeny spoj. . . stava sa to. . . bud si trufnes na opravu sam, alebo servis a ak je objektiv v zaruke, tak servis jedine :-)))
Ďakujem všetkým...
takže postupne;)
-fotomape...modrá obrazovka...nie
-quintes...err99? neviem, čeknem keď budem doma
-javelin...skúsim tvoj postup. Hláška sa objavuje hlavne pri nasadení skla alebo pri zoomovaní na max. Keď nasadím sklo a trochu sa s tým potrápim, potom to už ide, ale takto mi už pár skvelých obrázkov uniklo :(
-Fotograf77...ak máš nejaké skúsenosti s opravou skiel a nič iné nepomôže, rád sa na teba obrátim s prosbou o radu.
A ked ti niekto poradi, aby si kontakty prebehol gumou, co mas na ceruzke, tak nepocuvaj. Vraj si tak uspesne odstranis pozlatko a bude to este horsie.
Nebolo nahodou viacej druhou kontoxu? Jeden tusim s oznacenim 5 a druhy 10. Jeden bol na slaboprudove suciastky, ale je pravda, ze ostava mastny povrch.
čistenie kontaktov na objektíve
ako na windoze obrazovka smrti ?
Ich pozlátený povrch dost eliminuje zavady tohoto typu....
takže postupne;)
-fotomape...modrá obrazovka...nie
-quintes...err99? neviem, čeknem keď budem doma
-javelin...skúsim tvoj postup. Hláška sa objavuje hlavne pri nasadení skla alebo pri zoomovaní na max. Keď nasadím sklo a trochu sa s tým potrápim, potom to už ide, ale takto mi už pár skvelých obrázkov uniklo :(
-Fotograf77...ak máš nejaké skúsenosti s opravou skiel a nič iné nepomôže, rád sa na teba obrátim s prosbou o radu.
Dufam, že toto fórum pomôže viacerým.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa