karol srnec ja viem ze idu dole, ale ci bude niejaky vyrazny pokles kedze vysli nove modely
Pozri sa....všetko pôjde dole,pretože kríza bude trvať pravdepodobne celý budúci rok.
Autá,elektronika,nehnuteľnosti...všetko.
Ešte teraz sa budú snažiť predajcovia pred vianocami vytrieskať z ľudí maximumm,ale po novom roku to pôjde určite podstatne dole.
ceny sa odvijaju aj od kurzu dolaru (v poslednej dobe stupol o cca 10%), nikto ti nepovie ako to bude, nema carovnu gulu a v tomto pripade necakaj povianocne akcie. Ked si vezmes ten objektiv co chces, si myslis ze bude padat o tisicky? tak max o 500 sk v priebehu polroka, si zvaz ci sa ti oplati cakat.
Precitaj si aj tento clanok vztahuje sa aj na fotaky a prislusenstvo
Netreba sa orientovat len na USD. Osobne mi vychadza zaujimavo moznost kupovat u nasich Polskych susedov, zlote kleslo na 8.120(dnesny kurz,sporitelna)...A dostanes europsku 2rocnu zaruku pri cenach castokrat nizsich ako je v USA.
A ako uz hore padla spravna narazka, vzdy mozes cakat na novy model, kym predosly zlacnie. Avsak takto si nikdy nic nekupis, lebo budes stale cakat na to dalsie ;)
busva polsky zloty ceny elektroniky neurcuje ale USD a JEN ;) Bestcena.sk je lacnejsia dokonca v niektorych pripadoch ako microglobe.co.uk a libra klesla za posledne dva mesiace o 4 koruny. Takze to co ty pises je blud
busva polsky zloty ceny elektroniky neurcuje ale USD a JEN ;) Bestcena.sk je lacnejsia dokonca v niektorych pripadoch ako microglobe.co.uk a libra klesla za posledne dva mesiace o 4 koruny. Takze to co ty pises je blud
Samozrejme som netvrdil, ze ceny elektroniky urcuje zlote :)) To si ma zle pochopil. Vetu ´Netreba sa orientovat len na USD´ som myslel tak, ze ak hladas najnizsiu cenu, pri sucasnom kurze dolara ju mozes najst inde.
40D bestcena.sk = 20200 Sk,- keby bral z polska poplatky a dovoz ho vyjde na rovnako a pri tom nebude mat servis na slovensku.
Ak posilnie dolar znamena to ze posilnie voci ostatnym menam, tz aj poliaci to budu kupovat za drahsie a budu to drahsie aj predavat.
40D bestcena.sk = 20200 Sk,- keby bral z polska poplatky a dovoz ho vyjde na rovnako a pri tom nebude mat servis na slovensku.
Ak posilnie dolar znamena to ze posilnie voci ostatnym menam, tz aj poliaci to budu kupovat za drahsie a budu to drahsie aj predavat.
Postradas pointu. Najlacnejsie mi to momentalne vychadza u nich,pokial si schopny to tam realne kupit.
Na bestcena.sk osobne nechapem, preco maju reklamacne centrum pre Polsko v BA a pre nas v KE...
A pokial viem, zaruku ti dava vyrobca, nie predajca.
Tak si skus vyreklamovat polsky canon v autorizovanom servise na slovensku, aby si nebol prekvapeny, pozri si reklamacny poriadok jedineho autorizovaneho servisu canonu na slovensku ;) z toho ti vyjde ze canon nema medzinarodnu zaruku a na reklamacie mas pravo u predajcu, nie vyrobcu. (pre istotu som ohladom zaruky poslal e-mail) To je rozdiel medzi tym ake vztahy su medzi predajcom a servisom
Bestcena je registrovana v usa, preto take nizke ceny. Ja som cez nu nakupoval a reklamoval baterku, jeden mail a do dvoch dni som mal novu, poskodenu som len postou poslal spat.
Pokial chce od tialto niekto kupovat z polskej stranky tak si musi priratat poplatok za platenie (bankovy prevod), stredovym kurzom to urcite nenakupi (ale valuta/deviza predaj), takisto aj dodanie je urcite drahsie z polska ako vramci slovenska kde to poskytuju vacsinou nad urcitu sumu zadarmo. Takze ja nepostradam pointu, len to nie je take lahke prepocitat kurzom, lebo to nie je konecna cena, ktoru zaplatis. ;)
Poplatok za platenie riesi cokolvek na sposob moneybookers,kurz som pocital valuta predaj,takze ano,konecna suma,pokial si vies zariadit dovoz ;) Ja osobne budem mat moznost si to odtial nechat doniest. Z USA si tiez ludia brali skla,aj ked podla tvojich argumentov by to bolo nanic :)
K tomu servisu, mozes prosim citovat ten reklamacny poriadok? Neviem sa k tomu dopatrat, na prolaike v zalozke servis techniky nic take nie je. Dakujem :)
Ceny fototechniky
Canon 40D telo:
http://www.bestcena.sk/canon-eos-40d-telo-body-zrkadlovka-Slovensko-BestCena-To-je-dobre-NAJlacnejsie-p-301.html
Canon EF 50mm f/1.4 USM
http://www.bestcena.sk/canon-ef-50mm-f14-usm-objektiv-Slovensko-BestCena-To-je-dobre-NAJlacnejsie-p-171.html
linky su na najlepsie ceny co som videl
Autá,elektronika,nehnuteľnosti...všetko.
Ešte teraz sa budú snažiť predajcovia pred vianocami vytrieskať z ľudí maximumm,ale po novom roku to pôjde určite podstatne dole.
Precitaj si aj tento clanok vztahuje sa aj na fotaky a prislusenstvo
http://pocitace.sme.sk/c/4172304/elektronika-bude-drahsia-na-vine-je-silny-jen-a-dolar.html
+ male porovnanie pri sucasnych kurzoch:
40D - fotoit.pl - 2349zl=19074sk
40D - bhphotovideo.com - $862.95 = 21065sk
Na bestcena.sk osobne nechapem, preco maju reklamacne centrum pre Polsko v BA a pre nas v KE...
A pokial viem, zaruku ti dava vyrobca, nie predajca.
Bestcena je registrovana v usa, preto take nizke ceny. Ja som cez nu nakupoval a reklamoval baterku, jeden mail a do dvoch dni som mal novu, poskodenu som len postou poslal spat.
Pokial chce od tialto niekto kupovat z polskej stranky tak si musi priratat poplatok za platenie (bankovy prevod), stredovym kurzom to urcite nenakupi (ale valuta/deviza predaj), takisto aj dodanie je urcite drahsie z polska ako vramci slovenska kde to poskytuju vacsinou nad urcitu sumu zadarmo. Takze ja nepostradam pointu, len to nie je take lahke prepocitat kurzom, lebo to nie je konecna cena, ktoru zaplatis. ;)
K tomu servisu, mozes prosim citovat ten reklamacny poriadok? Neviem sa k tomu dopatrat, na prolaike v zalozke servis techniky nic take nie je. Dakujem :)
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa