Fórum » O TECHNIKE

nikon,pentax,olypus

insomnium
insomnium 2008-11-22 16:59:31+01
Chalani pomôžte sa mi rozhodnúť medzi Pentax K200,Nikon D60 a Olympus E520, Alebo nejaký link kde by som si vedel pozrieť všetky parametre týchto fotoaparátov

BurGi
2008-11-22 20:43:37+01
no jo, presne to som myslel... neni tam profi trieda :)

insomnium
2008-11-22 20:48:53+01
príspevok od: bear
V entry-level maju vyborny pomer cena/vykon. Co pentaxu chyba je profi-trieda. Limitovana ponuka objektivov (dlhe tele, tilt-shift, super-makro...). Pentax tiez nema ziadne profi telo, s fullframe snimacom a vzhladom na to, ze vacsina poslednych pentax objektivov je len pre APS-C, nedava to velke sance na bezbolestny (financne) upgrade na profi-techniku.
konečne nejaký poriadny argument.Ď

insomnium
2008-11-22 20:50:17+01
no neviem či by som radil Canon medzi top.

jake
2008-11-22 20:50:44+01
príspevok od: insomnium
co je vlastne zle na pentaxoch že ich tu nik neodporuča?
vidis, vsetci ti pisu to iste. Nikon alebo Canon ak chces ist a fotit, a fotit,. ... len jednu znacku by som neignoroval do buducna. a to je Sony. Vyraba elitnu videotechniku a v CMOS senzoroch je uplne spicka. to snad jedine moze do buducna zamiesat karty. kupila koniku-minoltu a to boli naozaj skvele fotaky a vynikajuce skla. zatial zaostava ale davam veeelke sance. Sony je konkurent, s ktorym do buducna naozaj treba pocitat. zatial zly vyber skiel a to aj napriek tomu,. ze spolupracuje s Carl Zeiss, a prilis drahe.

insomnium
2008-11-22 21:14:41+01
príspevok od: jake
vidis, vsetci ti pisu to iste. Nikon alebo Canon ak chces ist a fotit, a fotit,. ... len jednu znacku by som neignoroval do buducna. a to je Sony. Vyraba elitnu videotechniku a v CMOS senzoroch je uplne spicka. to snad jedine moze do buducna zamiesat karty. kupila koniku-minoltu a to boli naozaj skvele fotaky a vynikajuce skla. zatial zaostava ale davam veeelke sance. Sony je konkurent, s ktorym do buducna naozaj treba pocitat. zatial zly vyber skiel a to aj napriek tomu,. ze spolupracuje s Carl Zeiss, a prilis drahe.
tak na 80percent som sa rozhodol pre Nikon D60 ale dávam ešte 20percentnu šancu Pentaxu

2008-11-23 03:54:24+01
príspevok od: jake
sony momentalne len recykluje, co mala minolta pripravene davno dozadu a pcha do toho najnovsie chipy. ich objektivy su predrazene a casto su stare minoltacke lepsie. sony moc sanci na boj v profi triede nedavam. budu mat do 10% z toho drvivu vacsinu v low ende, budu najlepsie treti s velkou stratou...

javelin
2008-11-23 06:28:37+01
??????????????????????????????

sankiakis
ocenenie redakciou 2008-11-23 06:48:18+01
:)

insomnium
2008-11-23 11:11:12+01
príspevok od: sankiakis

quintes
2008-11-23 14:17:23+01
ano, tak tak. canon, nikon, to su shity, a ich smrad za 50 rokov uz nebudeme dychat... Sony nas prevalcuje, aj s Pentaxom, a Olympus pochova.
No a v amerike bude uzakonena mena Rubel. A moj vnuk bude chodit do skoly na mars.
Ale dovtedy ak niekto povie ye canon nie je v top triede :) tak sa budeme vsetci smiat, tak ako sa smiali ze zem je gulata...
Teraz vazne. Topp trieda? Ano, Hasselblad a pod...

BurGi
2008-11-23 15:00:54+01
Heh, ale ja som myslel top, medzi klasickymi zrkadlami a nie stredo ci plno formatmi.... a akoze ked si myslis, ze canon neni medzi tymi naj... tak na ti ´poviem´ len tolko: xDDDDDD

insomnium
2008-11-23 15:23:18+01
príspevok od: BurGi
Heh, ale ja som myslel top, medzi klasickymi zrkadlami a nie stredo ci plno formatmi.... a akoze ked si myslis, ze canon neni medzi tymi naj... tak na ti ´poviem´ len tolko: xDDDDDD
ja som mal namysli výrobcov napr radil by si bicykel BMW,prada mobil medzi top?

javelin
2008-11-23 16:13:23+01
ja som mal namysli výrobcov napr radil by si bicykel BMW,prada mobil medzi top?
Canon radí každý súdny fotograf medzi TOP......neviem čo si chcel povedať...a to som to čítal aj od zadu....

WildSammy
2008-11-23 17:27:31+01
Pentax K200D je ovela lepsi vyber ako Nikon D60.

BurGi
2008-11-23 19:49:39+01
príspevok od: javelin
Canon radí každý súdny fotograf medzi TOP......neviem čo si chcel povedať...a to som to čítal aj od zadu....
Nechaj ho tak, snazi sa byt zaujimavy :D a teraz vazne, ludia o com to tu rozpravate, sak Canon je uz historia, vykopavka, nic pre dnesneho fotografa.... totalne zaostala a zastarana znacka!!! sa spamatajte

xDDDD

insomnium
2008-11-23 19:58:12+01
ospravedlňujem sa všetkým za zle vyjadrenú vetu len som chcel povedať že (aspoň)ja vyberám vždy značky ktoré sa zaoberajú len tou či onou výrobou pentax,nikon,olympus-foto,nokia-mobil a veľa, veľa ďalších značiek ktoré sa zaoberajú výrobou toho čoho sú dobrý

BurGi
2008-11-23 20:28:11+01
ospravedlňujem sa všetkým za zle vyjadrenú vetu len som chcel povedať že (aspoň)ja vyberám vždy značky ktoré sa zaoberajú len tou či onou výrobou pentax,nikon,olympus-foto,nokia-mobil a veľa, veľa ďalších značiek ktoré sa zaoberajú výrobou toho čoho sú dobrý
lenze to neznamena, ze canon je horsi ako nikon, pentax ci olympus a ked si to myslis tak si vedla ako ta jedla... :)))

insomnium
2008-11-23 21:22:14+01
príspevok od: BurGi
lenze to neznamena, ze canon je horsi ako nikon, pentax ci olympus a ked si to myslis tak si vedla ako ta jedla... :)))
nieje len nemá taký výber komponentov ako Nikon a Pentax

TermiT
2008-11-23 21:25:04+01
nieje len nemá taký výber komponentov ako Nikon a Pentax
Ty tusim dnes dobre perlis :-) Canon ma najsirsiu ponuku objektivov zo vsetkych vyrobcov fototechniky..

TermiT
2008-11-23 21:26:34+01
Da sa v podstate povedat, ze ma najsirsiu ponuku komponentov vo vseobecnosti spolu s Nikonom.

Strana 2 z 4

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()