Chalani pomôžte sa mi rozhodnúť medzi Pentax K200,Nikon D60 a Olympus E520, Alebo nejaký link kde by som si vedel pozrieť všetky parametre týchto fotoaparátov
A taky Rolls Royce je uplny shit, lebo okrem aut si dovoluje vyrabat napriklad letecke motory, turbiny do elektrarni, tazobne platformy ... no su to fakt chudaci shitacky. Od nich by som nekupil naozaj nic - aj ked by som na to nemal ;-}}}}
V dnesnom svete, kde nemozes nic zacat vyrabat bez toho aby si platil poplatky za patenty, je vyhodnejsie byt velka firma ktora ma siroky zaber. Casto potom za patenty netreba platit, ale podpises cross license dohodu s inymi velkymi firmami. Nebudu sa najvzajom zalovat a mozu pouzivat navzajom svoje patenty, usetri sa na pravnikoch a vyvojari maju dostupnych viac technologii.
A taky Rolls Royce je uplny shit, lebo okrem aut si dovoluje vyrabat napriklad letecke motory, turbiny do elektrarni, tazobne platformy ... no su to fakt chudaci shitacky. Od nich by som nekupil naozaj nic - aj ked by som na to nemal ;-}}}}
napr. II.sv. vojna...Rolls Royce...Micubiši ,(dufam že som to napísal spisovne) a Kwanon s objektívmi NIKKOR........................................................................
napr. II.sv. vojna...Rolls Royce...Micubiši ,(dufam že som to napísal spisovne) a Kwanon s objektívmi NIKKOR........................................................................
presne takto som to myslel, dacia vyrába motory pre bmw, v usa klesol kurz rubľa, preto zdražela čínska ryža a v európe biely kapu od hladu. A ďalší prezident je po maďarovi konečne róm, vyhrali po kľudnych voľbách v rómskom štáte slovensko.
Sorry za uletený offtopic..
chlapi kľud. Veci treba riešiť s rozvahou. Nie sme nejaké skladačky, aby sme sa skladali. Aj tak je canon shit, nech ostane pri kopírkach. :-)
moja reč každy nech roby to čo ma a nešprta nos inde kto by si kúpil napr. bicykel BMW (píšem príklad) za 60 000sk keď za tie peniaze može mat výborný Author
F-14A Tomcat ma Rolls Royse a už lieta 30rokov :DDD (len je otázka koľko ich padlo dolu)
F-14A Tomcat ma Rolls Royse a už lieta 30rokov :DDD (len je otázka koľko ich padlo dolu)
F-14 už nie je v aktívnej službe, vystriedali ich F-18 E/F a nemali motory Rolls-Royce, ale vo verzii A to boli motory Pratt Whitney a vo verziách B a D General Electric. Motory Rolls-Royce sú napr. v britských verziách Harrierov.
co je vlastne zle na pentaxoch že ich tu nik neodporuča?
Pentax foťáky sú výborné a vidím, že máš foťáky tejto značky, tak zober určite K200D, s objektívmi ktoré ponúka aj v setoch si vystačíš, prípadne si môžeš dokúpiť 50mm objektív pentax k tomu a ešte tu je aj tamron a sigma s bajonetmi pre túto značku.
V entry-level maju vyborny pomer cena/vykon. Co pentaxu chyba je profi-trieda. Limitovana ponuka objektivov (dlhe tele, tilt-shift, super-makro...). Pentax tiez nema ziadne profi telo, s fullframe snimacom a vzhladom na to, ze vacsina poslednych pentax objektivov je len pre APS-C, nedava to velke sance na bezbolestny (financne) upgrade na profi-techniku.
Je otázne, či autor vlákna chce ísť aj neskôr do profi-techniky. Ak by chcel fotiť ´poloprofi´, tak si určite vystačí vystačí v Pentax K20D, čo je podobná trieda ako Nikon 80 a 90 či Canon 40D a objektívov je dosť aj slušných.
moja reč každy nech roby to čo ma a nešprta nos inde kto by si kúpil napr. bicykel BMW (píšem príklad) za 60 000sk keď za tie peniaze može mat výborný Author
S tymy bikmi BMW vs. Author si mimo misu priatelu. BMW je prestizna znacka a za nu platis. Mas snad pocit ze v kategorii tlaciarni a kopiriek je Canon outsider alebo je predrazeny len koli znacke? Alebo ta skratka len bavi udrziavat vlakno pri zivote?
Pre niekoho, kto nema ambicie do foto investovat vela casu a financii je pentax dobra volba. Jediny problem je, ze neposkytuje nic nad vyssou amaterskou triedou, ale to pre 98% ludi nie je realny problem.
Na svojej stanke pises ´Používam objektívy štandardný 50mm (Pentax), širokouhly 28-70mm (Pentax), teleobjektív 80-200mm (Sigma), vo výbave mám ešte medzikrúžky, telekonvektor 2x´. Na DSLR s APS-C ten ´sirokac´ uz sirokacom nebude (aj ked pochybujem ze na 35mm bol), 50 a 80-200 vyuzijes. Cize kupis K20D, zakladak (Tamron 17-55/2,8) a si vybaveny ´za par supov´. Pri kazdej inej znacke to bude finacne bolestivejsie. A ak chces fotis to co fotis urcite si v pohode. Ak ta peniaze netrapia, povazuj prosim moj prispevok za bezpredmetny a chod do D3 alebo 1D.
Uff ... normalne som sa zapotil od premyslania za niekoho ineho ;-)))
F-14 už nie je v aktívnej službe, vystriedali ich F-18 E/F a nemali motory Rolls-Royce, ale vo verzii A to boli motory Pratt Whitney a vo verziách B a D General Electric. Motory Rolls-Royce sú napr. v britských verziách Harrierov.
sakra maš pravdu pomýlil som sa asi už radšej budem ticho bo ten týždeň tu puštam same perličky :DDD
nikon,pentax,olypus
Sorry za uletený offtopic..
Spellboumd je podla Dimmu Borgie?
Uff ... normalne som sa zapotil od premyslania za niekoho ineho ;-)))
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa