Chcem si kupit fotak v cenovej hladine +- 15 000 a zaujala ma horuca novinka canon powershot sx1 lenze ak sa nemylim nieje to zrkadlovka a potom som este zahliadol canon eos d450-ku ,alebo mi prosim poradte niekto skuseny niaky dobry fotak na tom powershote ma zaujal opticky zooom a full hd videosekvencie ,...dakujem za kazdu radu
Pato (ak som to napisal niak zle ,omluvam sa ,s fotografovanim zacinam )
ak sa chces tomu viac venovat tak si kup nejaku zrkadlovku...ak chces mat len lepsi fotak tak kludne aj ten sx1...a k nemu....full hd je fajn..ale ak je kvalita podobna ako na tz5, tak to za vela nestoji....a nemal by to byt hlavny faktor rozhodovania
doplnim uz hadam len fotografie s fotaku powershot sx1 na stranke vyrobcu kedze sa este oficialne fotak nepredava
http://web.canon.jp/imaging/dcp/pssx1is/samples.html
levicok, ak sa nechces vaznejsie zaoberat fotografiou a hlavne nechces do toho davat dalsie peniaze odporucam ten sx1. Ku 450D budes musiet dokupit objektiv (setovy za vela nestoji) a potom dalsie prislusenstvo (externy blesk, stativ a pod.) Vyhoda zrkadlovky je, ze ma vacsie moznosti len treba za ne doplacat.
levicok, ak sa nechces vaznejsie zaoberat fotografiou a hlavne nechces do toho davat dalsie peniaze odporucam ten sx1. Ku 450D budes musiet dokupit objektiv (setovy za vela nestoji) a potom dalsie prislusenstvo (externy blesk, stativ a pod.) Vyhoda zrkadlovky je, ze ma vacsie moznosti len treba za ne doplacat.
Aha a co stoji taky objektiv k tej d 450tke,.. ? s externym bleskom ratam ,... a rozmislam kusok nad d 90 tkov ,..oplati sa _ : :? a tam je ten objektiv us o nieco lepsi ? diki
Aha a co stoji taky objektiv k tej d 450tke,.. ? s externym bleskom ratam ,... a rozmislam kusok nad d 90 tkov ,..oplati sa _ : :? a tam je ten objektiv us o nieco lepsi ? diki
pato
u zrkadla platí, za málo peňazí málo muziky. Na ten nikon rataj sklo aj za viac ako 15tis :-) afkaa.i ti poradí, alebo si pozri cenník. Nemusíš kupovať nikkor sklo, ale aj tak ti je 15tis malo. Skús dať určitý rozpočet- koľko by si bol ochotný dať.
vykonny externy blesk stoji cca 6000.....najlacnejsi novy objektiv na canon stoji tusim 300.....to je pevna 50 f/1,8...potom su uz len drahsie...setovy stoji novy 5000....ale ak by si chcel kvalitnejsi zakladny objektiv tak tamron 17-50 f/2,8 stoji tuism okolo 12 000....a to si k cene prirataj este aj take drobne vydavky ako je brasna...prislusko na cistenie...filtre atd. ;-) mna na zaciatok vysla zatial 450d so vsetkym co k nej mam na 35000....a to mam len dva setove objektivy...dva filtre....a tie vyssie spominane drobnosti :) takze si stanov hlavne ten rozpocet...
vykonny externy blesk stoji cca 6000.....najlacnejsi novy objektiv na canon stoji tusim 300.....to je pevna 50 f/1,8...potom su uz len drahsie...setovy stoji novy 5000....ale ak by si chcel kvalitnejsi zakladny objektiv tak tamron 17-50 f/2,8 stoji tuism okolo 12 000....a to si k cene prirataj este aj take drobne vydavky ako je brasna...prislusko na cistenie...filtre atd. ;-) mna na zaciatok vysla zatial 450d so vsetkym co k nej mam na 35000....a to mam len dva setove objektivy...dva filtre....a tie vyssie spominane drobnosti :) takze si stanov hlavne ten rozpocet...
no ja neviem tak ten rospocet sa da upravit vedel by som pustit peniaze na d 90 tku ,... a kamos vravel ze pentax k200d tak co je lepsie pentax ci canon ? v cenovej skupine d 450tky ,...a v cenovej skupine nikonu 90d ...dik
no ja neviem tak ten rospocet sa da upravit vedel by som pustit peniaze na d 90 tku ,... a kamos vravel ze pentax k200d tak co je lepsie pentax ci canon ? v cenovej skupine d 450tky ,...a v cenovej skupine nikonu 90d ...dik
z tychto asi Nikon D90, ale K200D ma tiez zopar prijemnych veci ako utesnene telo a stabilizovany senzor. Najviac zalezi na objektive, ktory si k tomu kupis, objektiv spravi vo fotke vacsi rozdiel. Pytat sa aky fotak je najlepsi je blbost, zalezi od celeho systemu.
to posudzujes kvalitu objektivu len podla ceny? Co tak uviest aspon o ktorom kit objektive pises? Canon napriklad robi kity s EF-S 18-55/3.5-5.6, EF-S 18-55/3.5-5.6 IS, EF-S 17-85mm f/4-5.6 IS USM, EF 28-135mm f/3.5-5.6 IS USM, EF 24-105mm f/4L IS USM, EF-S 60/2.8 macro a ich kvalita je velmi variabilna.
Testy objektivov si mozes pozriet napriklad na http://www.slrgear.com/ alebo www.photozone.de a par testov kit objektivov je uz aj na www.dpreview.com
tak som pozeral na mexapixel.cz a zda sa mi ze krajsie ako d 90 tk foti pentax k20 ,,, ja us som stoho mimo ,..co je najlepsie v tej cenovej hladine do 30-35 tisic
PROSIM O RADY canon powershot sx1 alebo d450
http://web.canon.jp/imaging/dcp/pssx1is/samples.html
pato
pato
Testy objektivov si mozes pozriet napriklad na http://www.slrgear.com/ alebo www.photozone.de a par testov kit objektivov je uz aj na www.dpreview.com
http://www.slrgear.com/reviews/showproduct.php/product/1221/cat/13
oficialna cena 400usd
mas pravdu! riadit sa cenov asi je hlupost lenze ja sa nevyznam tak je to asi jediny mozny parameter ktorym sa viem riadit
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa