zdravim mam v plane prejst z ultrazoomu a zacat nejakou zrkadlovkou,co poradite?(chcem sa aj so setom zmestit cenovo do cca 15tis.)mam v hladaciku nikon D60,canon eos1000d, pentax k200d no najnovsie ma celkom zaujal pentax K-m(len od neho neviem najst nejaku tu recenziu aj s fotkami kedze je to novinka)skuste poradit
http://www.fotografovani.cz/art/forec_amater/Recenze-Pentax-Km.html tu mas Pentax K-m. kedze mam pentax tak odporucam K200d, stabilizacia v tele, prachu a vodeodolnost, lacnejsie objektivy a mnozstvo starych manualnych.
Kupou Pentax K200D alebo Pentax K-m nic nepokazis a budes velmi spokojny s vystupom. Pentax K-m je sice novsi, ale odlahceny oproti jeho vacsiemu bratovi K200D. Je vsak urceny hlavne pre zaciatocnikov. Od K200D ma rychlejsie AF a to hlavne v slabsom svetle. Naopak K200D disponuje viacej ostriacimi bodmi a utesnenym telom voci vode a prachu. Ked K200D odporucam ho jednoznacne s objektivom DA 18-55 AL II. K-m odporucam s objektivom DA-L 18-55 AL. Kvalita snimok K-m a K200D je rovnaka, ale K-m menej sumi a dovoli ist az na ISO3200.
aj tak neverím že za 15tis kúpiš dobrú vec. Ak ťa to chytí, tak do toho vraziš minimálne 80tis. Ak nie, ostane v poličke, alebo ho predáš. To sa s tebou stavím. Pretože ľudia poväčšine keď prechádzajú z kompaktu na zrkadlo, a nevedia čo vlastne zrkadlo je, tak prídu na to že kompakt je odvodený od slova kompaktný, čo zrkadlo určite nie je. Za 15tis nie. A to tam môžeš mať aj 3 objektívy.
Ak to autora prispevku chyti, potom investuje do kvalitnejsich objektivov a ostatneho prislusenstva. Telo moze mat aj jednoduchsie, ale s kvalitnym objektivom poda 10x lepsie vysledky. Myslim, ze na zoznamenie sa so zrkdlovkou, kludne postacia aj zaciatocnicke modely s objektivom v sete za vyhodnu cenu. Ak mal doteraz ultrazoom, prechod na zrkadlovku nebude az taky problemovy.
nebude ani bez problémov. Na to, či ho to chytí, stačí preštudovať aj pár odborných článkov, ktoré ho zasvetia do tajov zrkadlovky. A až potom investovať peniaze. Alebo sa mýlim? Dúfam že áno, bude viac kusov na predaj v second hande :-)
nebude ani bez problémov. Na to, či ho to chytí, stačí preštudovať aj pár odborných článkov, ktoré ho zasvetia do tajov zrkadlovky. A až potom investovať peniaze. Alebo sa mýlim? Dúfam že áno, bude viac kusov na predaj v second hande :-)
Už ťa vidím, ako si brúsiš zuby na sekáčovú entry-level zrkadlovku so seťákom :-)
inak...ak by iekto chcel....tak sa mi dnes dostal na ruku pentax k100d s nejkym objetivom....brasnou....kartou za 7 tisic...:) a tu alfu 200 by som radsej neodporucal....radsej zvaz ten pentax....(nie ten moj) nikon d60 alebo ten canon 1000d....s tou sony som mal tu cest...a zdala sa mi strasna co sa ovladania tyka..
prve zrkadlo..
jedna rada: ak mas problem vybrat, chod do obchodu a odskusaj. co ti ovladanim najviac padne, kup.
Poradte prosííím , prechádzam zo zrkadlovky na ultrazoom ...akýýýý....len ma neodkazujte na forum a recenzie , ja chcem radu od vás....
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa