Fórum » O TECHNIKE

Dierkova Komora-Pinhole

adamko95
adamko95 2009-01-17 12:05:03+01
Vyrobil som si dierkovu komoru a dal som tam fotopapier do tlaciarne exponoval som 15 minut a papier bol čistý

javelin
2009-01-18 07:56:01+01
príspevok od: quintes
tvrdy prejav musoliny, ale suhlasim!!!
Trocha som to prehnal...:)))....no mam bohužial dôvod....mnohé bolo fajn, ale zatienené inými vecami...no to je už o inom.....v každom prípade tie fotokrúžky boli OK....to čo dnes vyhladávame (wóórkšopy) a platíme ,to bolo grátis a prakticky dva krát do mesiaca....kto mal z výletu najlepšiu fotku mohol až do dalšieho stretnutia používat školskú Minoltu X 700...)....fotomaterial na prácu grátis....Inak ten material bol grátis pre všetkých v obmedzenom množstve....)))

Marcel Rebro
2009-01-18 08:22:53+01
No neviem ... v ustave ktori navstevuju moji detovia je bezplatny fotokruzok. Samozrejme ze fotak (digital) si kazdy musi priniest vlastny ;-(

miroslavkormos.com
2009-01-18 11:02:15+01
U nas v PD mame kruzok forografie pre mladych. Foti sa na Prakticy povacsinou. Samozrejme na cb film, aby si to mohli vyvolat.

Ale aby som reagoval na prispevok a dalsie veci k nemu povedane:
- nie je pravda, ze s dierkovkou sa foti len na film
- dokonca vacsina ´dierkarov´ foti na papier. Dovod je jednoduchy - 100ks fotografickeho papiera nakupis za par supov, negativy 13x18 su drahy spas
- kup si od firmy FOMA spominane balenie 100ks 13x18 fotografickeho (ČB) fotopapiera a zostroj si dierkovku pre tento format
- naexponovany papier bude sice negativny obraz - tu sa to riesi naskenovanim a inverziou v editačnom softe

- http://www.pinhole.cz - na tejto stranke najdes postupy ako si zhotovit rozne druhy dierkovych komor, software na vypocet rozmerov dierky a vzhladom na ohnisko a vela inych uzitocnych info, vratane mnozstva skvelych fotiek pre inspiraciu

- a tu najdes video z kostrukcie dierkovky pre 35mm negativ: http://www.prophotolife.com/2008/05/05/video-35mm-pinhole-camera/

anton julény
2009-01-18 13:58:36+01
Minuly rok bol v DigiFoto clanok o dodavke, prerobenej na fotak, dierka bola v zadnych dverach, exponovali na papier rozmerov cca 2x2 m, expozicia trvala radovo niekolko hodin.

duroslav
2009-01-18 14:00:20+01
príspevok od: anton julény
Minuly rok bol v DigiFoto clanok o dodavke, prerobenej na fotak, dierka bola v zadnych dverach, exponovali na papier rozmerov cca 2x2 m, expozicia trvala radovo niekolko hodin.
jj, čítal som. Nakoniec ich aj poliši chytili pri tom :-)

JakubCibik
2009-01-18 14:26:06+01
príspevok od: javelin
Napriklad že ty skurvenci mali na každej škole fotokrúžok.....a sovietsky pionier bol náš vzor.....nezastávam sa tých hajzlov, ale ked čitam príspevky našich adolescentov a vnimam ich tupost ( vid vlákna že kolko mi to priblíži a pod.) , začinam sa bát aby sa tie kurvy o 50 rokov nevrátil....naše uderené deti si ich zvolia..:)))
Fotokrúžok by som určite privítal, v okolí Púchova nie je totiž jediný poriadny Fotoklub, žiadny Workshop a minulý rok tu bola snáď prvá fotovýstava štyroch amatérskych fotografov z Púchova o ktorých som predtým ani nepočul.

PolloK
2009-01-18 14:38:26+01
nieco o tom najdes tu:
http://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/foto-skola/alternativa/dierkove-fotoaparaty/

JakubCibik
2009-01-18 15:38:37+01
Ináč pekné fotky z sú na www.pinhole.org

2009-01-18 16:21:02+01
príspevok od:
svaco, ty stary uchylak, takto lakas mladych chlapcov? ;) :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D
:D ale tka nepohrdnem ani tebow :D kukni tento link ..( http://www.youtube.com/watch?v=yJrGt_Pu8TA xixi :D:D

piggee
2011-08-23 14:57:52+02
Napriklad že ty skurvenci mali na každej škole fotokrúžok.....a sovietsky pionier bol náš vzor.....nezastávam sa tých hajzlov, ale ked čitam príspevky našich adolescentov a vnimam ich tupost ( vid vlákna že kolko mi to priblíži a pod.) , začinam sa bát aby sa tie kurvy o 50 rokov nevrátil....naše uderené deti si ich zvolia..:)))
tvrdo, ale tiez suhlas. Tiez som uz zazil, aby niekto na tranzistorak zahlasil, ze aha, to je nejake stare PSPcko

blasi
2011-08-23 15:58:24+02
príspevok od: Karol Srnec
Asi nemas ani elementarnu predstavu o tom, co to je pinhole camera. Je to fotoaparat na film, akurat miestom objektivu mas len malu dierku. Ale vstko co plati pre filmove fotoaparaty palti aj pre PH. Akurat nemas clonu a regulujes len cas expozicie.
clona je ta dierka - viacmenej -

Fatty
2011-08-23 18:33:58+02
príspevok od: blasi
clona je ta dierka - viacmenej -
no viac ako menej je to cloniaci materiál OKOLO dierky že ano

inak dobrá reinkarnácia 3-ročnej témy

lacoslav
2011-08-23 20:51:56+02
On má 15 a je stredne pokročilý a ty ?? a si len začiatočník - darmo, pokrok.

lacoslav
2011-08-23 20:54:12+02
Do...., nepozerám na dátumy! ˇ

Marcel Rebro
2011-08-23 21:03:57+02
príspevok od: lacoslav
Do...., nepozerám na dátumy! ˇ
v poho ... ja nepozeram Farmu a Seherazdu

keko
2011-08-23 23:26:48+02
Neviem, co sa mu cudujet, chlapcovi. Ved ma pravdu. Isiel som to dnes vyskusat, dal som do svojho Toyo 45G papier do kopirky. A naozaj, nic sa nenaexponovalo. Takze dokazane, overene.

Mna skor zarazilo, ze preco to neskusil na svojom digitale. Zobere krytku tela, urobi ihlou dierku a vysledok je zaruceny.

javelin
2011-08-25 09:11:23+02
príspevok od: Marcel Rebro
v poho ... ja nepozeram Farmu a Seherazdu
Ja nepozerám televízor......už asi tri týždne.....a keď už tak onú zmienenú TV a jej podobnú , len kvôli bulvárnemu spravodajstvu....to aby som si zdvihol cholesterol...

slavmiro
2011-09-29 08:57:55+02
Chlapci z trnavskeho Fotoklubu Iris prinasaju fantasticke odborne clanky o fotografovani.

Do vasej pozornosti perfektny clanok o pinhole z pera Luba Vlceka tu: http://www.irisfoto.sk/fotoskola.php?page=pinhole

P.S. Byt redaktorom tohoto portalu, preberam tie prispevky sem aj s adekvatnym honorovanim autorov.

Strana 2 z 2

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()