Fórum » O TECHNIKE

Canon 1000 D ???

vlados
2009-01-26 22:49:44+01
Mate niekto prosim canon eos 1000 d? Potrebujem radu ohladom jeho kupy. Je mozne ho pouzivat aj tak jednoducho ako najobycajnejsi kompakt? Moja manzelka je extravyrazny antitalent, ale ja uz chcem nieco kreativne. Ked nie, tak mi vychadza kupit Canon G 10, alebo 2 fotaky, ale to by mi zas brblala.

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2009-01-26 22:54:43+01
Obsluha je takmer rovnaka ako na G10. Kazdy takyto pristroj ma aj ´zelenu! automatiku, ktora je do velkej miery blbuvzdorna. Manzelku treba naucit ako sa to drzi, ako sa do toho pozera a ako sa toci zoomom. Pokial dokaze prepnut z Jojky na Markizu, dokaze aj stlacit spust. To je vsetko.

vlados
2009-01-26 23:03:06+01
Ved prave, ako sa to drzi, ako sa do toho pozera, ako sa toci zoomom. Este ze ma aj live view, inak by som nad nim ani nerozmyslal. Ona mi celkovo vychadza lepsia ta G 10, len ten nestastny trpaslici snimac ju zhadzuje, to je potom hlbka ostrosti o nicom.

viking81
2009-01-26 23:21:48+01
inak...aby si nebol sklamany....ten live view nie je uplne taky isty ako na kompaktoch....hlavne automaticke sotrenie tam trva dlhsie ak to robis cez snimac...a ak cez osrace senzory, tak sati vrati zrkadlo a budes mat chvilu cierny displej :)..ale zas si ho mozes zvasit 10x a vidiet skoro 1:1 co mas zaostrene a co nie :)

wayne
2009-01-27 09:03:25+01
nebol by potom vhodnejsi lumix G1 ? aj ked to uz je v inej cenovej hladine, ale ma krasny vyklopny displej a slusne auto, navyse je velky asi ako G10 len objektiv je kusok dlhsi

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2009-01-27 09:07:38+01
G1 ma prijrmnr prkvapila a takmer je niet co vytknut. Vyhodou Canonu je moznost napredovat s vybavou az do uplne profesionalnej triedy.

dusan1973
2009-01-27 09:48:29+01
kup 1000D aj moja zo začiatku ani chytiť 350D že to je zložité a ona s tým nevie fotiť a časom sa naučila. a tak ako Ti písal Karol máš široký výber príslušenstva.

Trinitron
2009-01-27 14:13:10+01
Upozornenie... Na Auto mode a kreativnych modoch nie je live wiev... Iba na tych manualnych...

vlados
2009-01-27 17:35:35+01
Priebeh kupy Canonu 1000 D v NAY Pov.Bystr.: predavac nam odusevnene vysvetluje kreativne a manualne funkcie, manzelka ho prerusuje: take velke a ani to nevie fotit automaticky? Dalej skuska zap-vyp: manzelka vitazoslavne: je to pokazene, vypla som to a to sklicko sa neschovalo. Predavac niekam odchadza... Prichadza druhy... Skutocne sa stalo dnes o 13:00

Ultra TXF
2009-01-27 17:48:38+01
príspevok od: vlados
Priebeh kupy Canonu 1000 D v NAY Pov.Bystr.: predavac nam odusevnene vysvetluje kreativne a manualne funkcie, manzelka ho prerusuje: take velke a ani to nevie fotit automaticky? Dalej skuska zap-vyp: manzelka vitazoslavne: je to pokazene, vypla som to a to sklicko sa neschovalo. Predavac niekam odchadza... Prichadza druhy... Skutocne sa stalo dnes o 13:00
No to sa čudujem....predavači v NAY vedia väčšinou veľké HOV.O .
Si si istý,že sa čudovala manželka ,že sa sklíčko neskovalo ?
Kupovať v NAY je okrem toho aj trochu drahé :)

Fotograf77
2009-01-27 18:05:25+01
No vyber obchodu teda asi stastny nebol. . . tam by som nekupoval ani baterky :-)

wayne
2009-01-27 18:12:25+01
uprimne... pointa? osobne by som pani odporucil narazuvzdorny olympus, tym sa daju v pohode drvit aj orechy... vidno ze plebs nemaju tusenia ake je to utrpenie venovat za premudrelym zakaznikom, mozno aj preto je kvalita sluzieb taka aka je, ti lepsi na to uz proste nemali nervy... ospravedlnujem sa za reakciu ale osobne ma taketo spravanie zakaznikov vie dost vytocit, nech napise do lamparne na markize ze sa nezasuva sklicko, dostane mozno 1000 korun ci kolko sa to tam teraz dava...

Ultra TXF
2009-01-27 18:26:43+01
príspevok od: wayne
uprimne... pointa? osobne by som pani odporucil narazuvzdorny olympus, tym sa daju v pohode drvit aj orechy... vidno ze plebs nemaju tusenia ake je to utrpenie venovat za premudrelym zakaznikom, mozno aj preto je kvalita sluzieb taka aka je, ti lepsi na to uz proste nemali nervy... ospravedlnujem sa za reakciu ale osobne ma taketo spravanie zakaznikov vie dost vytocit, nech napise do lamparne na markize ze sa nezasuva sklicko, dostane mozno 1000 korun ci kolko sa to tam teraz dava...
Máš úplnú pravdu,niekdy má človek dojem,že je z inej planéty.Ono nakoniec je aj úplne jedno aké scakátko si niektorí ľudia kúpia,pretože aj tak nevedia čo je clona a čas a z tých 32 motivových programov čo niektoré automaty používajú
bude používať aj tak jeden alebo dva,lebo sa mu to ťaží prepnúť.
Horšie ale je,pokiaľ by si v takomto kráme ako je NAY naozaj chcel poradiť.
Teda česť výnimkám,ale tých je minimum.To potom musíš ísť do obchodu ako je Prolaika,len tam nesmieš natrafiť na típka ,ktorého by si už pri príchode a pozdravení najradšej dobil 600mm objektívom.Je tam jeden taký :)
Teraz ako odtiaľ odišiel Karol tam už nepôjdem ani bohovi.

TermiT
2009-01-27 18:52:39+01
Dnes som tam bol, akurat zaucali nejakeho noveho :)) mozme sa tesit :-D

quintes
2009-01-27 19:16:24+01
na margo nákupu v nay.. Manžel, si odvážny, že takýto príbeh sem vieš napísať, hlavne keď sa jedná o tvoju manželku, a ešte ak si to tu aj prečíta :-) fakt máš odvahu a držím palce takýmto silným osobnostiam, ktoré musia znášať takéto veci od svojich milovaných polovičiek :-) tá moja ešte nie manželka načúvala auto do iného, a keď som sa jej pýtal čo urobila, tak len proste odišla preč :-) ale to je na inú tému.
Na margo predavača, klobúk dole. Ja by som to robiť nemohol. Buď by som na mieste skolaboval, alebo by dotyčnú odniesla sanitka. Pri všetkej úcte a bez urážky :-)
a čo sa týka milých predavačov, nebavím sa s nimi, volám rovno šéfa a rovno sa ho pýtam, aké majú tržby. Ako v jednej motopredajni, bolo 5 min po zatváracej dobe, búcham na dvere, ani hlavu nedvihne ten hajzel, čakám 5min, búcham, on nič. Mohol zarobiť 35eur. Sa nečudujem, že debilom nejde tržba..

vlados
2009-01-27 20:31:45+01
Zaver mojej anabazy: manzelka suhlasila so zakupenim 2 pristrojov: 1.masina: CANON POWERSHOT A590 IS, a ja si mam kupit co chcem. Zatial nechape ucel stabilizacie, podla jej 1. reakcie predpokladala, ze ked jej fotak spadne tak sa mu nic nestane, hm ta logika ma nieco do seba.... Ja teraz uvazujem bud canon 1000 d, alebo panasonic g 1. Uvidim cenu. Dakujem vsetkym za ucast. Uprimne.

2009-01-27 21:16:57+01
Zaver mojej anabazy: manzelka suhlasila so zakupenim 2 pristrojov: 1.masina: CANON POWERSHOT A590 IS, a ja si mam kupit co chcem. Zatial nechape ucel stabilizacie, podla jej 1. reakcie predpokladala, ze ked jej fotak spadne tak sa mu nic nestane, hm ta logika ma nieco do seba.... Ja teraz uvazujem bud canon 1000 d, alebo panasonic g 1. Uvidim cenu. Dakujem vsetkym za ucast. Uprimne.
hmm...aj ja chcem takú manželku :o) a by byť ešte blondína s mierami 90-60-90 :o)

viking81
2009-01-27 23:20:16+01
pridam postreh predavaca z jedneho davnejsie spominneho elektra (mna :) )...snazim sa byt ku vsetkym zakaznikom mily, obsluzit ich s maximalnou ochotou, poradit najlepsie ako viem a aj tak je to na hov.., ludia su je...ty (cest vynimkam)...presvedcte zakaznika o pravdivosti popisky na ktorej je uvedene ze nikon d60 s objektivom 18-55 na ´zoom´ 3x....nemozne, najme ked vas zabije sedliackou logikou ze taky velky objektiv nemoze mat tak maly zoom...skoda slov a casu...a uplne najradsej mam ludi ktory vahaju medzi 2699 korunovym samsungom a 2890 korunovym samsungom...zvadsa vyhra drahsi lebo ma o 1Mpix viac..marne sa im snazim vysvetlit nech si zoberu aspon lumix ls 80..ze to ma stabilizaciu, leicu objetiv atd...vidia len tie mpix, tak isto nemaju sancu sirokouhle lumixu pri ultra zoomovych olympoch...a podobnych prikladov je omnoho viac...jedine co z toho vyplyva..ludi netreba presviedcat o nicom...nechat ich v tom s cim prisli do obchodu, lebo aj tak si poradit nenechaju a odidu ku konkurencii kde im nic hovorit nebudu :) (opet cest vynimkam)....a este jeden postreh..predavaju cisla..cim vacsie tym lepsie :) aa aby som nezabudol znacka....aj keby sme tam mali ho..no zabalene do krabicky sony tak si to kupia....lebo je to sony ;-) takze sa necudujem mnohym predavacaom ze su znechuteny...nevrli a neprijemni...niekedy to uz inak nejde...lebo pred vami mozno obsluhovali 10 kretenov ktori im dokonale znechutili den ;-)

dodo_bb
2009-01-27 23:34:54+01
Vo včerajšom čísle SME je krásny článok - rozhovor s chlapíkom, ktorý sa zaoberá marketingom. Normálne som si ho odložil. Výskumy potvrdzujú, že 95% nákupných rozhodnutí robíme podvedome a po otázke ´vysvetli, prečo si kúpil práve toto´ odpoveď znie ´neviem´. Takmer nikto už nerieši skutočnú hodnotu a vlastnosti toho, čo kupuje. A dosť hrozne znie jeho skúsenosť, že 80% výrobkov neprežije 1 rok. Všetky kompakty patria do tých 80%...

wayne
2009-01-28 06:59:57+01
viking81 pekny postreh, pohlad z druhej strany niekedy toho odhali viac, priatelka je predavacka aj ked v textile, a jej sesterka zas robi na benzinke no a tie dve ked rozpravaju prihody z prace az sa mi nozik vo vrecku otvara... ludia sa krvopotne drzia vety nas zakaznik - nas pan, neuvedomuju si vsak pri tom ze len odhajulu svoje rezervy v rozmyslani... no nastastie, parkrat sa mi potvrdilo ze raz sa nam vsetko v zivote vrati tak ma to nejak nevzrusuje uz :)

Strana 1 z 2

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()