Marek, myslim ze s takymto vyberom budes nadmieru spokojny! Neviem sice o a300 skoro nic,ale horsi ako a200 nebude :) Pri jej drzani som mal preesne tento pocit! Okrem toho aj pekny hladacik a vo vseobecnosti robi sony a200-300 velmi dobry dojem. V kombinacii s tym T 17-50 je to jedna basen, momentalne setrim na tento objektiv, setrit sa oplati! Aj ked vydrzis pol roka bez fotaku, potom sa ti to odvdaci vo viacerych rokoch!
nad K200 si nerozmyšlal je to skoro ta ista cenova kategoria..... pixelovo to iste akurat 10D ma lepšie sevenčne fotenie ale ma menši dysplej a nema češtinu v menu.... som rozhodnuty pre Pentax ale teraz ktory K200 alebo K10 ??
Tiež som sa pred pár mesiacmi rozhodol pre k10 a bola to láska na prvý pohľad.. Dnes som bol preň kúpiť statív a už sa aj zoznámili.. veľmi im to sekne. A objednával som cez pixmaniu aj so setovým objektívom, lebo ponúkli vtedy bezkonkurenčnú cenu (koncom minulého roka).. Podľa údajov na balíku síce putoval až z Francúzska, ale nečakal som dlho.. Teraz už len poškuľujem po lepšom objektíve, predsa len setovka moc dlho nevydrží. A čo sa týka nastavovania dáva k10 skutočne dostatok možností na piplanie.. Každopádne môžem k10 každému len odporučiť, nakoľko za rovnaké peniaze ponúka viac než konkurencia a nepýta si prachy navyše za svetoznámu značku.. a bezkonkurenčná výhoda v podobe vode a prachu odolného tela hovorí sama za seba.
nad K200 si nerozmyšlal je to skoro ta ista cenova kategoria..... pixelovo to iste akurat 10D ma lepšie sevenčne fotenie ale ma menši dysplej a nema češtinu v menu.... som rozhodnuty pre Pentax ale teraz ktory K200 alebo K10 ??
je K200D odolna voci stekajucej vode a voci prachu ?
Este k cenovej politike: Canon 400D aj s cashbackom 15-16000, Sony A200 za 12000... Ceny z konca juna. A mozno este jeden z dovodov pre rozhodovanie: hladacik v A200 je asi milionkrat vacsi ako v 400D. :-)) Nikon D60 priblizne to iste, co Canon. Fakt je to len otazka preferencii, resp. sympatii. Rovnako ako pri autach.
Ešte pred mesiacom som bol zaritím ´konpactistom´ po inom som netúžil ako Fuji S100fs,ale potom kamarat kúpil SONY A200 a pakrá som ju vyskúšal a bolo vymalované.Skúšal som predtím aj Canon 350 aj Nikon40 ale tie ma tak nechytili ako Sony a tiež som rozmíšlal nad Pentaxom K200,ale Sony 200 to vyhralo.Už ho držím v ruke a vravím si že nič ´lpšie´ som nemohól kúpiť.A nech sa mi to niekto snaží vyhovoriť!!!!!!!!!!!
Ak máš problém zvládnuť pravopis, nie sme ochotní podstupovať problémy pri vysvetľovaní ti, prečo by sme radšej kúpili fotoaparát ako spotrebnú elektroniku...
Sony mam uz rok a som s nim spokojny..vyborne sa mi ovlada a presne mi sadol do ruky.. mal som v ruke aj Canon D450 nedavno, ale zda sa mi velmi maly do mojich ruk :-/ ...co sa tyka APlhy som menej spokojny so setovym objektivom Sony 18-70, f3,5 - 5,6... vyrazna neostrost snimkov ma dost zarazila.. preto by som odporucal - ak ist do sony, tak si kupit len telo a pohladat nejaky iny objektiv...napr. spokojny som so SOny 50 / f2,8 macro alebo Tamron 11-18 f4,5-5,6 a dlhsie ohnisko u mna zastupuje Sigma 70- 300 f4- 5,6 ..ale aj medzi objektivmi na MINOLTY sa najdu vynikajuce kusky a za velmi dobre ceny...
lenze na canon/nikon kupis lahsie a za lacnejsie objektifi predsa len sony neako neni v tom moc dlho doma si myslim
Objektivy lacnejsie na Canon ??? Nechcem sa hadat, ale ak chces aj stabilizovane objektivy, tak pekne zaplaces pri pohlade na cenu.. a Sony ma stabilizovany cip, takze KAZDY objektiv je de facto stabilizovany :) ...a musim povedat, ze stabilizacia na SOny fakt funguje...
trimmm máš úplnú pravdu mán A200 necelí mesiac a som s ním úplne spokojný kúpil som set s dvoma obiektívmi a o kúpe ďalších zatiaľ neuvažuje možno nejakú bazarovú Minoltu na makro.
trimm... nemyslim si ze stabilizacia v tele aparatu je lepsia volba ako stabilizovany objektiv... ja napr. stabilizaciu v Pentax K10D som vyuzil asi tak pri 5 % snimok
Ako vies kedy si ju pri foteni vyuzil a kedy nie? ty ju pri foteni zapinas/vypinas? :) Ja si myslim ze stabilizacia v tele je rovnako dobra ako stabilizovany objektiv, citit to najma pri dlhsich ohniskach. Ja bez problemov udrzim 1/50 so 105mm objektivom napr..., niekedy aj menej
Tiež si myslím že stabilizovaný cip je praktyckejší ako obiektív(aj finančne).Stabilizaciu som mal vypnutú iba pri fotení so statívom.Možno to berie viac energie ako keď je vypnutá? Máte to nikto zistené?
ked je stabilizator zapnuty tak zistuje otrasy a pohybuje snimacom - na to isto potrebuje nejaku energiu, bez energie sa to neda... musi jej brat viac ako ked je vypnuty.
na tejto stranke http://www.rancsulov.sk/fotky/rozsutec.htm mam fotky zo Samsungu GX10 s Tamronom 18-250, fotene z ruky zo stabilizatorom na ohnisku 18 aj 250...
inak som zaciatocnik takze ziadne zazraky :-)
Sony a200 vs. Pentax k10d
na tejto stranke http://www.rancsulov.sk/fotky/rozsutec.htm mam fotky zo Samsungu GX10 s Tamronom 18-250, fotene z ruky zo stabilizatorom na ohnisku 18 aj 250...
inak som zaciatocnik takze ziadne zazraky :-)
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa