Ahojte,viete mi poradit pls ci sa viac oplati (www.aqt.sk) telo+setak+4GB karta za 615,- alebo skor telo+4GB za 530,- a k tomu radsej hned Tamron SP 2.8/17-50 (ca 400,-). Alebo so setakom a pak dokupit Tamron a dalsie objektivy? Vec sa ma tak ze som uplne na zaciatku (aj preto nie D90) a studujem a chcem sa naucit techniku pouzivat.Chcem fotit krajinky, makro,street foto, trosku sport...tak mi prosim pripadne hodte aj vase rady ohl.dalsich objektivov (postupnosti nakupov) - filtrov - stativu..Nechcem byt obvineny z lenivosti, alebo byt SOSJDD, naozaj som presiel vela vlakien a tem ale vela rad je zmetocnych, vela individualnych...preto som sa rozhodol vopruzovat po vl.linii...vazim si Vasu pomoc a vopred dakujem.
a co takto telo450+tokina 12-24 kedze chces krainky+sigma 24-70 a 70-200 na rest??to je este lecnejsi variant a mas full coverage-hmm :o)
ahoj,
uprimne, citam - studujem, ale tak trosku som sa v tom celom stratil...Ta tokina je uz dost penazi...Co hovorite na kombo telo + setak + Canon EF 50mm f/1.4 USM...alebo len telo a Canon EF 50mm f/1.4 USM a na tom sa ucit co sa bude dat a potom dosetrit a kupit dalsie slusne sklo so zoomom???(do interieru mi staci hadam aj kompakt - mam LX3 k dispo) dakujem za rady skusenych.
ahoj,
uprimne, citam - studujem, ale tak trosku som sa v tom celom stratil...Ta tokina je uz dost penazi...Co hovorite na kombo telo + setak + Canon EF 50mm f/1.4 USM...alebo len telo a Canon EF 50mm f/1.4 USM a na tom sa ucit co sa bude dat a potom dosetrit a kupit dalsie slusne sklo so zoomom???(do interieru mi staci hadam aj kompakt - mam LX3 k dispo) dakujem za rady skusenych.
Chces kupovat zrkadlovku a teraz sa pytas, ze ci Ti do interieru staci kompakt?
Staci aj nestaci, ako sa na to pozeras!
Canon 50mm, f/1,4 USM je podla mna vyborny objektiv, ale nie moc na krajinky. Nevymyslaj a kup ten tamron, alebo starsi canon 17-40, f/4, L USM. 50mm si kupis po tom ak ho vyuzijes!
To bolo myslene ako ze ten objektiv nie je moc vhodny na fotenie v interieroch (ako som sa docital), preto som napisal ze toto viem vyplnit kompaktom kedze mam jeden velmi kvalitny k dispozicii. No joo, len som sa trosku zlakol tych patalii kolegu s FF/BF.
Pozri, ak Ta fotenie bavi, kup zrkadlovku. Ja som tiez rozmyslal nad tym tamronon, ma vyborne referencie a za tu cenu sa ozaj oplati, ale zohnal som si novy, nepouzivany, ale bez zaruky canon 17-40, f/4 L USM, za 490euro. Som s nim maximalne spokojny, novy stoji okolo 700euro.
A k tomu setaku, ja som na svojej kinofilmovej zrkadlovke vymenil setak za dva mesiace... !
To bolo myslene ako ze ten objektiv nie je moc vhodny na fotenie v interieroch (ako som sa docital), preto som napisal ze toto viem vyplnit kompaktom kedze mam jeden velmi kvalitny k dispozicii. No joo, len som sa trosku zlakol tych patalii kolegu s FF/BF.
K tej 50-tke, ona je samozrejme vhodná aj do interieru, len nie do príliš stiesnených priestorov, lebo po preocte mas ohnisko vlastne 80. A jedine obmedzenie je ze ako zoom pouzivas svoje nohy :-) ako pri vsetkych pevnych sklach.
No na krajinky su urcite vhodnejsie objektivy.
no chlapi, už sa dohodnite. Lebo koľko ľudí toľko chutí. Nedá sa to už čítať.
a ty tomu zrejme rozumies...no co este ja, co tomu nerozumiem...?:-)
Asi vezmem ten Tamron a basta...risknem ze mi poslu kus ktory nebude mat problem a ak hej, potom to budem riesit. Nech zbytocne netraumatizujem seba aj Vas.
no chlapi, už sa dohodnite. Lebo koľko ľudí toľko chutí. Nedá sa to už čítať.
Preto sa už do tychto debat nezapajam.....prešla ma trpezlivost mliet dokola to isté a donekonečna....nech si Greenhorni radia sami medzi sebou (neplatí pre všetkých v tejto diskusii)....Sam vidíš ake perly ducha sa tu občas objavia:))))
Preto sa už do tychto debat nezapajam.....prešla ma trpezlivost mliet dokola to isté a donekonečna....nech si Greenhorni radia sami medzi sebou (neplatí pre všetkých v tejto diskusii)....Sam vidíš ake perly ducha sa tu občas objavia:))))
mna zaraza ze sam som greenhorn ale tak na tie perly co tu citam sa ani ja nechytam fakt... dost ma napriklad irituje ked niekto si nieco vymysli v hlave a potom tomu veri bez overenia faktov... ako ten exot co chce fotit zver s objektivom do 10k ..
k teme: kup tamron a mas po probleme, urcite neolutujes
tak ako vravíš, nemá zmysel :-) aj tak ťa zahrabú pod čiernu zem :-)
Uz som chcel dat pokoj...ale predsa este cosi...Od jedneho predajcu s vyssou cenou za ten Tamron som sa dozvedel ze je vyssia preto ze tie co predavaju su made in Japan a nie China...Tie z Ciny su vraj kazove (predavam ako som kupil)...je mozne ze na tom nieco pravdy bude ? pls.tych co ho maju, dakujem.
Uz som chcel dat pokoj...ale predsa este cosi...Od jedneho predajcu s vyssou cenou za ten Tamron som sa dozvedel ze je vyssia preto ze tie co predavaju su made in Japan a nie China...Tie z Ciny su vraj kazove (predavam ako som kupil)...je mozne ze na tom nieco pravdy bude ? pls.tych co ho maju, dakujem.
tie novšie sú všetky od šikmáčov z Yakuzy...prosím admina o založenie špeciálnej sekcie na stránke Canon 450D s podsekciou Tamron 17-50/2,8 a ostatne objektivy, lebo toto sa už fakt nedá čítať, aby sa skoro v každom vlákne nachádzali tie isté otázky...mám rád kolotoče, no už budem z toho zvracať :o) amen
tie novšie sú všetky od šikmáčov z Yakuzy...prosím admina o založenie špeciálnej sekcie na stránke Canon 450D s podsekciou Tamron 17-50/2,8 a ostatne objektivy, lebo toto sa už fakt nedá čítať, aby sa skoro v každom vlákne nachádzali tie isté otázky...mám rád kolotoče, no už budem z toho zvracať :o) amen
Canon EOS450D a co dalej ?
Staci aj nestaci, ako sa na to pozeras!
Canon 50mm, f/1,4 USM je podla mna vyborny objektiv, ale nie moc na krajinky. Nevymyslaj a kup ten tamron, alebo starsi canon 17-40, f/4, L USM. 50mm si kupis po tom ak ho vyuzijes!
A k tomu setaku, ja som na svojej kinofilmovej zrkadlovke vymenil setak za dva mesiace... !
No na krajinky su urcite vhodnejsie objektivy.
Asi vezmem ten Tamron a basta...risknem ze mi poslu kus ktory nebude mat problem a ak hej, potom to budem riesit. Nech zbytocne netraumatizujem seba aj Vas.
k teme: kup tamron a mas po probleme, urcite neolutujes
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa