Fórum » O TECHNIKE

Canon EOS450D a co dalej ?

Gingles
Gingles 2009-02-02 10:39:17+01
Ahojte,viete mi poradit pls ci sa viac oplati (www.aqt.sk) telo+setak+4GB karta za 615,- alebo skor telo+4GB za 530,- a k tomu radsej hned Tamron SP 2.8/17-50 (ca 400,-). Alebo so setakom a pak dokupit Tamron a dalsie objektivy? Vec sa ma tak ze som uplne na zaciatku (aj preto nie D90) a studujem a chcem sa naucit techniku pouzivat.Chcem fotit krajinky, makro,street foto, trosku sport...tak mi prosim pripadne hodte aj vase rady ohl.dalsich objektivov (postupnosti nakupov) - filtrov - stativu..Nechcem byt obvineny z lenivosti, alebo byt SOSJDD, naozaj som presiel vela vlakien a tem ale vela rad je zmetocnych, vela individualnych...preto som sa rozhodol vopruzovat po vl.linii...vazim si Vasu pomoc a vopred dakujem.

till1987
2009-02-02 23:36:07+01
niekolko krat som s nim fotil takze ano

tomcat
2009-02-03 00:40:31+01
a co takto telo450+tokina 12-24 kedze chces krainky+sigma 24-70 a 70-200 na rest??to je este lecnejsi variant a mas full coverage-hmm :o)

Gingles
2009-02-03 10:11:37+01
príspevok od: tomcat
a co takto telo450+tokina 12-24 kedze chces krainky+sigma 24-70 a 70-200 na rest??to je este lecnejsi variant a mas full coverage-hmm :o)
ahoj,
uprimne, citam - studujem, ale tak trosku som sa v tom celom stratil...Ta tokina je uz dost penazi...Co hovorite na kombo telo + setak + Canon EF 50mm f/1.4 USM...alebo len telo a Canon EF 50mm f/1.4 USM a na tom sa ucit co sa bude dat a potom dosetrit a kupit dalsie slusne sklo so zoomom???(do interieru mi staci hadam aj kompakt - mam LX3 k dispo) dakujem za rady skusenych.

zdenoxl
2009-02-03 11:07:57+01
príspevok od: Gingles
ahoj,
uprimne, citam - studujem, ale tak trosku som sa v tom celom stratil...Ta tokina je uz dost penazi...Co hovorite na kombo telo + setak + Canon EF 50mm f/1.4 USM...alebo len telo a Canon EF 50mm f/1.4 USM a na tom sa ucit co sa bude dat a potom dosetrit a kupit dalsie slusne sklo so zoomom???(do interieru mi staci hadam aj kompakt - mam LX3 k dispo) dakujem za rady skusenych.
Chces kupovat zrkadlovku a teraz sa pytas, ze ci Ti do interieru staci kompakt?
Staci aj nestaci, ako sa na to pozeras!
Canon 50mm, f/1,4 USM je podla mna vyborny objektiv, ale nie moc na krajinky. Nevymyslaj a kup ten tamron, alebo starsi canon 17-40, f/4, L USM. 50mm si kupis po tom ak ho vyuzijes!

Gingles
2009-02-03 11:23:26+01
To bolo myslene ako ze ten objektiv nie je moc vhodny na fotenie v interieroch (ako som sa docital), preto som napisal ze toto viem vyplnit kompaktom kedze mam jeden velmi kvalitny k dispozicii. No joo, len som sa trosku zlakol tych patalii kolegu s FF/BF.

zdenoxl
2009-02-03 11:35:30+01
Pozri, ak Ta fotenie bavi, kup zrkadlovku. Ja som tiez rozmyslal nad tym tamronon, ma vyborne referencie a za tu cenu sa ozaj oplati, ale zohnal som si novy, nepouzivany, ale bez zaruky canon 17-40, f/4 L USM, za 490euro. Som s nim maximalne spokojny, novy stoji okolo 700euro.
A k tomu setaku, ja som na svojej kinofilmovej zrkadlovke vymenil setak za dva mesiace... !

duky
2009-02-03 12:18:02+01
To bolo myslene ako ze ten objektiv nie je moc vhodny na fotenie v interieroch (ako som sa docital), preto som napisal ze toto viem vyplnit kompaktom kedze mam jeden velmi kvalitny k dispozicii. No joo, len som sa trosku zlakol tych patalii kolegu s FF/BF.
K tej 50-tke, ona je samozrejme vhodná aj do interieru, len nie do príliš stiesnených priestorov, lebo po preocte mas ohnisko vlastne 80. A jedine obmedzenie je ze ako zoom pouzivas svoje nohy :-) ako pri vsetkych pevnych sklach.
No na krajinky su urcite vhodnejsie objektivy.

quintes
2009-02-03 13:38:17+01
no chlapi, už sa dohodnite. Lebo koľko ľudí toľko chutí. Nedá sa to už čítať.

Gingles
2009-02-03 13:46:49+01
príspevok od: quintes
a ty tomu zrejme rozumies...no co este ja, co tomu nerozumiem...?:-)
Asi vezmem ten Tamron a basta...risknem ze mi poslu kus ktory nebude mat problem a ak hej, potom to budem riesit. Nech zbytocne netraumatizujem seba aj Vas.

javelin
2009-02-03 13:53:41+01
Preto sa už do tychto debat nezapajam.....prešla ma trpezlivost mliet dokola to isté a donekonečna....nech si Greenhorni radia sami medzi sebou (neplatí pre všetkých v tejto diskusii)....Sam vidíš ake perly ducha sa tu občas objavia:))))

wayne
2009-02-03 14:07:45+01
príspevok od: javelin
Preto sa už do tychto debat nezapajam.....prešla ma trpezlivost mliet dokola to isté a donekonečna....nech si Greenhorni radia sami medzi sebou (neplatí pre všetkých v tejto diskusii)....Sam vidíš ake perly ducha sa tu občas objavia:))))
mna zaraza ze sam som greenhorn ale tak na tie perly co tu citam sa ani ja nechytam fakt... dost ma napriklad irituje ked niekto si nieco vymysli v hlave a potom tomu veri bez overenia faktov... ako ten exot co chce fotit zver s objektivom do 10k ..

k teme: kup tamron a mas po probleme, urcite neolutujes

Gingles
2009-02-03 14:16:30+01
dakujem za radu, uz na tom pracujem..Este filter vybrat a je to.

quintes
2009-02-03 15:17:53+01
príspevok od: javelin
tak ako vravíš, nemá zmysel :-) aj tak ťa zahrabú pod čiernu zem :-)

Gingles
2009-02-03 16:35:42+01
Uz som chcel dat pokoj...ale predsa este cosi...Od jedneho predajcu s vyssou cenou za ten Tamron som sa dozvedel ze je vyssia preto ze tie co predavaju su made in Japan a nie China...Tie z Ciny su vraj kazove (predavam ako som kupil)...je mozne ze na tom nieco pravdy bude ? pls.tych co ho maju, dakujem.

2009-02-03 19:38:54+01
Uz som chcel dat pokoj...ale predsa este cosi...Od jedneho predajcu s vyssou cenou za ten Tamron som sa dozvedel ze je vyssia preto ze tie co predavaju su made in Japan a nie China...Tie z Ciny su vraj kazove (predavam ako som kupil)...je mozne ze na tom nieco pravdy bude ? pls.tych co ho maju, dakujem.
tie novšie sú všetky od šikmáčov z Yakuzy...prosím admina o založenie špeciálnej sekcie na stránke Canon 450D s podsekciou Tamron 17-50/2,8 a ostatne objektivy, lebo toto sa už fakt nedá čítať, aby sa skoro v každom vlákne nachádzali tie isté otázky...mám rád kolotoče, no už budem z toho zvracať :o) amen

quintes
2009-02-03 20:50:19+01
príspevok od:
tie novšie sú všetky od šikmáčov z Yakuzy...prosím admina o založenie špeciálnej sekcie na stránke Canon 450D s podsekciou Tamron 17-50/2,8 a ostatne objektivy, lebo toto sa už fakt nedá čítať, aby sa skoro v každom vlákne nachádzali tie isté otázky...mám rád kolotoče, no už budem z toho zvracať :o) amen
z tolkeho granka by bolo aj mne zle :)

2009-02-03 21:42:26+01
z tolkeho granka by bolo aj mne zle :)
všetko s mierou :o) ja mám naň imunitu .o)

Strana 3 z 3

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()