Na tomto webe som uz cital o ochrane svojej techniky pred zlodejmi vselico. Aj olepovanie paskou, pripadne brasny ktore nevyzeraju ako brasny na fotak. Jednu vec ale nechapem, chodim s fotakom hore dole po BA, po lese, hocikde, rano vecer. Kym mam brasnu pri sebe, alebo fotak neodlozim, nemam sa coho bat. Ak fotak fotograf niekde odlozi napriklad v pube, a odide neni normalny podla mna. Co sa teda moze stat ? Pride cigan Berco, skonstatuje ze mam napr. nadupany MARK 1 a bude ho chciet ? Alebo skinhead ? Ako moze preboha vediet ci ma ten fotak hodnotu, kym som sa nezacal foteniu venovat, bral som fotak ako fotak ale 450 s gripom je tiez velky a atraktivny na pohlad. Preco teda taka paranoia ? Zlodej vacsinou nerozlisi ci mate MARK 1 alebo 450 D. Mate niekto nejake skusenosti ze niekto Vas sledoval, rypal do Vas, alebo nieco podobne ? Mozno vyzorom nahanam strach, ale mne sa take nic nestalo. Jedine cim som pritahoval pozornost bola sigma 500fka s clonou na full zoom, ale to aj bolo cielom... Navyse, neviem si predstavit ako mi zobere fotak + sigmu a uteka s 3 kilami a takym objektivom, by som ho dobehol jednou nohou. Nechcem vyzerat ako hrdina, zivot je nevyspytatelny ale Napiste skusenosti, alebo priklady zo zivota nech mi je v tom jasno, coho sa vsetci vlastne boja.
V noci treba chodit fotit so stativom. Pomoze to kvalite fotiek a horsie sa s nim bude zlodejovi utekat, takze si rozmysli, ci mu to bude stat za riziko, ze si pojde sadnut do chladku.
Treba si vzdy davat pozor. Nebolo to tak davno ked jednemu fotografovi potiahli batoh zrejme na ulici a dotycny sa to snazil predat za par korun cez internet nasledne. Len pre vystrahu.
ja som tiez z maleho mesta Skalica, kulturne pamiatky su u nas bohatsie nez v Trnave ci Trencine, v celom cetri mesta kvoli nakladnej rekonstrukcii su kamery, ale aj tak nemam odvaho po tme vytiahnut D700 bez doprovodu, nakolko aj so zakladnym objektivom je to riadne hovado:-)
V Skalica je velmi pekne mesto, bol som v nej 2x a vzdy sa tam nieco najde, ked nie co fotit tak aspon krcmy obeham. Ta rekonstrukcia co tam prebehla je obrovska a mesto v noci je velmi pekne.
V Skalica je velmi pekne mesto, bol som v nej 2x a vzdy sa tam nieco najde, ked nie co fotit tak aspon krcmy obeham. Ta rekonstrukcia co tam prebehla je obrovska a mesto v noci je velmi pekne.
dnes som ho chcel fotit s d700 v noci ale nakoniec zaclo snezit a aj doprovod nemal cas....tak snad na dalsi tyzden
Fotievam party diskoteky a koncerty, prevazne v noci. Nie je jednoduche sa pohybovat medzi opitymi ludmi. Su rozne typy, su ludia co sa radi odfotia a podakuju, su ludia co mi radsej daju drink len nech ich nefotim, lebo su inkognito a su ludia co otravuju jak hladne macky a pritom si myslia ze su prezidenti krajiny. V bare to isti ochranka, vonku odisteny kaser. Aj tak si myslim ze ked niekto si zmysli, ze ti da do optiky ci uz sklenenej alebo tej co mam na ksichte, nic mu nezabrani. Treba si davat pozor na ludi. A hlavne ked mate vybavu za par stoviek eur, riadim sa heslom, ´Najlepsia obrana je utek´ , takze dobre nohy, protismykova obuv a sprej rozptylovat za sebou, popripade este paralelne vytacat ciselko na policiu. Zatial som to nemusel riesit.
Inak minule som myslel ze uz som v zadnici ked sa v tmavej ulicke zacala ku mne blizit osoba, ja skoro plne trenky a ten magor mi zadrie ci nemam ohen, no pfuj pfuj pfuj...
Jedna z moznosti je poistenie fotaku i ked neviem , ci to niektora z SK poistovni robi. Ked som trosku zagooglil, zadal photo insurance, klikol na prvy link , kde mi cena vysla cca £5 mesacne , v pripade fototechniky za £2000( za to clovek kupi Canon 5D mark II) co si myslim , je celkom rozumna cena , a clovek nemusi olepovat fotak paskou a co ja viem cim:)
Co sa tyka poistenia fotovybavy, tak na Slovensku sa to asi neda..., ja som v jeseni prisiel o fotovybavu a ked som bol v poistovni, chcel som si poistit nove veci, tak som sa dozvedel, ze fotovybavu u nas nepoisti nikto
Ked som cital tie prispevky, ako sa kazdy dokaze ubranit okradnutiu, bolo mi do smiechu...,
da sa ubranit, ak si vas vyberie nejaky blbec, ktory prave potrebuje nejake peniaze a vo vasej vybave vidi svoj kontokorent..., ale ked si vas vytipuje organizovana partia, mozete mat so sebou cokolvek, dostanu vas..., to viem z vlasnej skusenosti...,
rad by som videl hocikoho, aj autora tohto vlakna, ako sa ubrani napr. skupine cca 7-9 ludi na 3 autach, ktori su perfektne zohrati a hlavne rozhodnuti odbremenit objekt od zbytocnej zataze, ktoru musi vlacit so sebou
Silacke reciky ;-)
Odhliadnuc od legislativnych suvislosti (nutna a primerana obrana ...) neverim ze koli fotaku budes tahat devinu ...
Mna osobne keby niekto ´poziadal´ o moj fotak pokusim sa mu to slusne vyhovorit a ak to nepojde nech ho ma. Nevies na akeho paka si narazil a riskovat zdravie a zivot (ci ohrozenim zo starny utocnika, alebo konsekvenciami v dosledku pouzitia neprimeranej obrany) koli 2 kg zeleza a skla ???
Co ja viem 9mm pani nemaju korene v Mexiku ale v ZSSR (Makarov), USA (Browning) a asi niekde v ´Latinsku´ (Para Bellum). Aj ked ten posledny sa niekedy nespravne lokalizuje do Nemecka (Luger).
Silacke reciky ;-)
Odhliadnuc od legislativnych suvislosti (nutna a primerana obrana ...) neverim ze koli fotaku budes tahat devinu ...
Mna osobne keby niekto ´poziadal´ o moj fotak pokusim sa mu to slusne vyhovorit a ak to nepojde nech ho ma. Nevies na akeho paka si narazil a riskovat zdravie a zivot (ci ohrozenim zo starny utocnika, alebo konsekvenciami v dosledku pouzitia neprimeranej obrany) koli 2 kg zeleza a skla ???
sory ale uplne ma zabilo ze pride SKINHEAD a okradne ma :D.....no je to jedno hadam ako clovek vyzera....niekedy ludia z kostola su vacsie špiny ako hocikto iny :D:D:D:D....cigan,beloch,skinhed alebo hocico treba si davat pozor a nenechat si len tak zobrat vec....ide o to ze ak sa hned nezlaknes mozno ho to zmetie a nebude taky odhodlany.......mimochodom 9mm kamarat je dobra vec naozaj....myslim ze je velmi dobre mat zbran minimalne s korenovymi nabojmi....paralyzer a kaser (sprej do oci su blbost.....zbran nieje taka draha a je to na cely zivot.....fajnovo ho aspon strelis do nohy a mas.....nic by ti nemalo zo zakona hrozit....
Silacke reciky ;-)
ano je to tiez mozne riesenie ale tak dost ludi ma vo fotaku dost velku hodnotu....napriklad pre 19 rocneho studenta je aj tych 20.000 uz velmi veľa myslim....samozrejme nikdy nevies co je to za typka ale treba to odhadnut....ked su traja tak ok.....ale ak to bude nejaky vymeteny fetak ktory ledva vyprava myslim ze sa mozno aj oplati zariskovat.....neviem ako by som sa zachoval pri konkretnej situacii ja sam ale treba si kazdopadne zlodeja dobre prezriet....myslim ze kazdy ma nejaku silu a bit sa nieje tazke....ak bude rovnocenny super tak preco nie......stava sa ale ze ked uz vyhravas vytiahne nozik.....vtedy asi treba skoncit a odist.....
Ked som cital tie prispevky, ako sa kazdy dokaze ubranit okradnutiu, bolo mi do smiechu...,
da sa ubranit, ak si vas vyberie nejaky blbec, ktory prave potrebuje nejake peniaze a vo vasej vybave vidi svoj kontokorent..., ale ked si vas vytipuje organizovana partia, mozete mat so sebou cokolvek, dostanu vas..., to viem z vlasnej skusenosti...,
rad by som videl hocikoho, aj autora tohto vlakna, ako sa ubrani napr. skupine cca 7-9 ludi na 3 autach, ktori su perfektne zohrati a hlavne rozhodnuti odbremenit objekt od zbytocnej zataze, ktoru musi vlacit so sebou
ak to pises z vlastnej skusenosti tak to je dost zle :(:(absolutne ti nezavidim.....ale preboha skupina na 3 autach sa mi zda nejake drsne.....ale moze sa fakt vsetko stat.....ale uz ked si pre to pridu na autach to uz musi byt fakt ze organizovany zločin
zlodeji techniky ?
http://www.avizo.sk/?p=objektivy&detail=873197
http://www.inzercia.sk/inzerat-AEA3416-odcuzena-fotovybava-sa-nasla/
Inak minule som myslel ze uz som v zadnici ked sa v tmavej ulicke zacala ku mne blizit osoba, ja skoro plne trenky a ten magor mi zadrie ci nemam ohen, no pfuj pfuj pfuj...
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa