Zdravim Vas,
ktora dobra dusa mi poradi, ako je to s rezimom Bulb. Chcem si kupit zrkadlovku a fotit astrofoto a potrebujem mat moznost LUBOVOLNEJ expozicnej doby. Som uplny zaciatocnik a z technickych specifikacii neviem vycitat, ci to niektory stroj umoznuje. Raz pisu, ze max. 30 min, inde ze po 8 min sa automaticky expozicia ukonci. Je to akesi komplikovane. Ja ale nechcem obmedzenie v tomto, chcem LUBOVOLNU expozicnu dobu.
Mimochodom zvazujem Canon EOS 450D, pripadne Olympus E-520. Pripadne mi mozete odporucit nieco ine.
Velmi pekne dakujem. Dufam, ze som sa vyjadril jasne :)
takze bez problemov sme za 30min....snima dalej....cize je to neobmedzene ako pisu v navode...´pokial drzis spust´...a kedze som nedockavy co je na snimaci tak to vypnem a hodim to sem :D
nepochopim, ako sa ludia mozu namotat na olympus napr. E-520..kaslem na to, ze dostanem k nemu 2 objektivy a blesk...clovek pri tom systeme nema kde rast, kvalita fotky je velakrat mensia ako pri low-endovej zrkadlovke resp. dobrom ultrazoome...okrem marketingu a oblbovania ludi v tom nic nie je...ale to je zostatok superzoomu a megapixelov z kompaktov...cim viac, tym lepsie...
No cina :) Ale myslim, za 10 eur nemas co riesit.. A dava na to dva roky zaruku.. Inac ak vlastnis Pentax, alebo canono 400D mozes si ju velmi rychlo a jednoducho urobit ;)
takze fotky som upravil na povoleny rozmer 800 x 533 bodov....ukladane do jpeg s navyssou kvalitou (len prva ma kvalitu 11 a nie 12 pre limit ephota :( )a pouzita bikubicka ostrejsia metoda :) prva je bez redukcie sumu
nepochopim, ako sa ludia mozu namotat na olympus napr. E-520..kaslem na to, ze dostanem k nemu 2 objektivy a blesk...clovek pri tom systeme nema kde rast, kvalita fotky je velakrat mensia ako pri low-endovej zrkadlovke resp. dobrom ultrazoome...okrem marketingu a oblbovania ludi v tom nic nie je...ale to je zostatok superzoomu a megapixelov z kompaktov...cim viac, tym lepsie...
Zaujimavy nazor. U mna riziko namotania hrozi, pretoze nemam skusenosti. Preto sem pisem a zbieram cenne rady :)
presne tak :) a nemas zac....aspon som si to aj sam odskusal a overil :) aaa neviem co na to ostatny...nemam skusenosti s takymi to foto...je podla vas ta miera sumu prijatelna ? ci ani nie ? :)
Zaujimavy nazor. U mna riziko namotania hrozi, pretoze nemam skusenosti. Preto sem pisem a zbieram cenne rady :)
vsak jasne...len si treba polozit otazku, preco kopec ludi, co fotia a je jedno ci profesionalne alebo amatersky, maju ine znacky ako Olympus...asi to nie je len marketingom...skor tou pridanou hodnotou, co k tej-ktorej znacke zakaznik dostane...
Som same OKO :)Dik za info. Ake mas ty osobne s tym fotakom skusenosti? Myslim vseobecne.
este na toto som ti nezodpovedal :) vseobecne mam s nim len a len dobre skusenosti...zatial ma nesklamal...fotil dobre aj pri minus 10...o funkciach a ovladani som ti uz pisal....ostri rychlo a presne....objetiv ten setak je na tu cenu vynikajuci...takze si myslim ze nemas o com :)
presne tak :) a nemas zac....aspon som si to aj sam odskusal a overil :) aaa neviem co na to ostatny...nemam skusenosti s takymi to foto...je podla vas ta miera sumu prijatelna ? ci ani nie ? :)
Zasumenie je OK, kresba trochu pokrivkava, ale to bude asi objektivom... ;)
vsak jasne...len si treba polozit otazku, preco kopec ludi, co fotia a je jedno ci profesionalne alebo amatersky, maju ine znacky ako Olympus...asi to nie je len marketingom...skor tou pridanou hodnotou, co k tej-ktorej znacke zakaznik dostane...
chce ti tym povedat ze kasli na olympus a jednoznacne nikon alebo canon.... a v cenovej triede 450d nema od nikona konkurenciu..d60 je o triedu slabsia...d90 vyssie...ale aj cenovo :) takze ber canon vsetkymi desiatimi :)
chce ti tym povedat ze kasli na olympus a jednoznacne nikon alebo canon.... a v cenovej triede 450d nema od nikona konkurenciu..d60 je o triedu slabsia...d90 vyssie...ale aj cenovo :) takze ber canon vsetkymi desiatimi :)
Bulb
http://www.mini-max.sk/product.php?id=695
vdaka
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie