Fórum » O TECHNIKE

Seris zrkadiel

Misak007
2009-03-09 20:37:39+01
Servis zrkadloviek, je to potrebne? z coho to spociva? Kalibracia? opotrebovanie mechaniky. Pls poradte niekto kedy je to potrebne a ak to vobec potrebne je a ako sa to cenovo pohybuje. Vdaka vopred

dmedia
2009-03-09 20:45:16+01
Zistis, ked sa ti pokazi, naco to je. A nebud naivny, kazi sa vsetko, i renomovane znacky.

Misak007
2009-03-09 20:55:15+01
príspevok od: dmedia
Zistis, ked sa ti pokazi, naco to je. A nebud naivny, kazi sa vsetko, i renomovane znacky.
Ja som vsak nemyslel pokazenie pristroja ale nieco ako pri monitoroch, tie treba tiez kalibrovat aby mali realne zobrazenie farieb a ci zrkalovky tiez netreba nejako ´kalibrovat´ proste ci sa nerozladia alebo nieco take

bear
- moderator
2009-03-09 20:58:55+01
Ziadny pravidelny servis ako pri aute potrebny nie je. Ak udrzujes fotoaparat cisty a chranis ho pred silnymi narazmi, vibraciami, vlhkostou, extremnymi teplotami a prudkymi zmenami teploty, vydrzi dlho. Ak menis castejsie objektivy, obcas je fajn ho dat do servisu vycistit, ked je uz viac nesistot v zrkadlovej komore a na senzore. Zrkadlovka obsahuje aj pohyblive casti, ako uzavierku, zrkadlo, kontakty na bajonete. Vsetko co sa moze pokazit, ale na to mas 2 roky zarucnu dobu a o 2 roky. Ak sa pokazi o 3-4 roky, budes pozerat po novsom.

Misak007
2009-03-09 21:02:50+01
príspevok od: bear
Ziadny pravidelny servis ako pri aute potrebny nie je. Ak udrzujes fotoaparat cisty a chranis ho pred silnymi narazmi, vibraciami, vlhkostou, extremnymi teplotami a prudkymi zmenami teploty, vydrzi dlho. Ak menis castejsie objektivy, obcas je fajn ho dat do servisu vycistit, ked je uz viac nesistot v zrkadlovej komore a na senzore. Zrkadlovka obsahuje aj pohyblive casti, ako uzavierku, zrkadlo, kontakty na bajonete. Vsetko co sa moze pokazit, ale na to mas 2 roky zarucnu dobu a o 2 roky. Ak sa pokazi o 3-4 roky, budes pozerat po novsom.
vdaka za radu, objektivy menim dost casto.. .takze to cistenie asi bude potrebne...

dmedia
2009-03-09 21:26:55+01
príspevok od: Misak007
Ja som vsak nemyslel pokazenie pristroja ale nieco ako pri monitoroch, tie treba tiez kalibrovat aby mali realne zobrazenie farieb a ci zrkalovky tiez netreba nejako ´kalibrovat´ proste ci sa nerozladia alebo nieco take
Ludia chodia iba ked je problem, vycistit senzor, zadrhavanie objektivu, vycistenie objektivu, chyba ostrenia a pod. Ked si kupis tie bakelitaky-chodis castejsie, ked poriadne sklo, malokedy, aspon ja co mam Nikony mam taku skusenost, bol som dvakrat-raz ked mi padol a vytrhlo mi objektiv z bajonetu a raz ked zadrhaval zoom, inac skla su vsetky poctive, prach nema sancu a ked sa o to staras tak znizis percento na minimum, vacsinou idem raz za cas vycistit senzor.

dodo_bb
2009-03-09 23:11:55+01
Záleží na tebe, koľko fotíš a akú máš techniku. Ale ak fotíš veľa, máš drahšiu výbavu a máš peniaze, je dobre si nechať občas skontrolovať techniku v servise. Pre profíkov NIKON napríklad poskytuje zdarma servis a čo robia, nájdeš tu:
http://www.nps.cz/home/cs_CZ/local_content/broad/100/1.html

javelin
2009-03-09 23:25:33+01
príspevok od: Misak007
vdaka za radu, objektivy menim dost casto.. .takze to cistenie asi bude potrebne...
Nechcem to zakríknut , ale ja som zatial nepotreboval čistit (za posledné tri roky). Nosim stále ofukovací balon a pri vymene objektívu poofukujem najskor telo dam dolu objektív , ofuknem bajonet montovaného objektívu a pomáha to....No bute to aj tým že ak nemusím tak nemením v extrémnych podmienkach a pod....

HUGO7
2009-03-10 07:05:29+01
príspevok od: javelin
Nechcem to zakríknut , ale ja som zatial nepotreboval čistit (za posledné tri roky). Nosim stále ofukovací balon a pri vymene objektívu poofukujem najskor telo dam dolu objektív , ofuknem bajonet montovaného objektívu a pomáha to....No bute to aj tým že ak nemusím tak nemením v extrémnych podmienkach a pod....
toto je dobra pripomienka.. a zaroven aj popis ako menit skla aby to bolo co ´najmenej prasne´

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()