Fórum » O TECHNIKE

Nikonacka navnadzovacka :-)

2009-04-04 01:20:25+02
14. aprila sa bude konat vo Viedni prezentacka Nikonu a jeho novych produktov. Mozno nic nove nebude, ale tento rok bude musiet obnovit najnizsiu a najvyssiu radu APS-C. Preto by som rad vedel od Vas, co tipujete, ze predstavi ;) Moj tip: 2 fotaky z tychto 3: Nikon D400 - 14-16Mpix APS-C s podobnymi vlastnostami, ako D300, lepsim vysokym ISO, nahravanim HD Videa a novym systemom integrovaneho blesku (2 polohovy) Nikon D(neviem) - nahrada za D40, 14-16Mpix APS-C s horsim vystupom, nez D400, HD Video obmedzenej rychlosti (20 oproti 30 fps D400) Nikon D700x - D700 so senzorom z D3x, nahravanim HD Videa a novym systemom integrovaneho blesku (2 polohovy) Nikon SB-700 - nahrada za SB-600 2-3 objektivy, ale tam fakt neviem ake. APS-C (DX) nie je mrtve, ale zisli by sa nejake FF, hlavne svetelne sirokace a AF-S portretaky. Ak nevedia v Nikone, ako na ne, zlozime sa im na Canon 24/1.4, nech skumaju a prerabaju na Nikon ;) :-D

2009-04-14 23:45:31+02
príspevok od: arnie175
nato asi nasi japonský soudruzi nemysleli:-)alebo to robia naschval ze vzdy nieco vynechaju aby to nikdy nebolo dokonale, preco nema D3x za 6000 eur cistiacu jednotku na snimac.....ked to ma D700 za 2000 eur.....
ad D3x:
lebo sa ocakava, ze D3x si kupia hlavne profici, ktori ho drvivu vacsinu budu pouzivat v atelieri s minimom prachu, alebo prachati ludia, ktori aj tak moc fotit nevedia a tak ich nejaky prach nerozhadze. a ti, ktorych prach rozhadze, ti maju dost penazi na pravidelne profesionalne cistenie ;)
btw v najnovsom cenniku Oehling.cz stoji Nikon D3x 180.000KC a Canon 1Ds Mark III 195.000KC a nikoho nevzrusuje :-D

ad D5000:
D50 zacinala tiez na $800, i ked to bola ina doba. inak ste si vsimli fotky z D5000? bude ju treba porovnat s D300, lebo mam silny pocit, ze na ISO 3200 lezu z D5000 lepsie vysledky, nez z D300!!! cena je trosku vyssia, nez by bolo dobre, tak som zvedavy na nejake vyjadrenie Nikonu. moze to mat viacero dovodov:
- Nikon zamestnal niekoho neschopneho od konkurencie a ten teraz hadze ceny, aby poskodil Nikonu
- Nikon sa chce profilovat ako ´premium brand´ v kazdom sektore a preto tie vyssie ceny
- Nikon ma financne problemy, kedze firmy ako Best Buy a Circuit City mu dlzia desiatky milionov $$$ :(((
- Nikon nebavi predavat viac digitalnych zrkadloviek, ako Canon a tak si povedal, ze da cenu tak, aby predaval menej a len tym, ktori vedia fotit a chcu fotit tym najlepsim na trhu :-P :-D :-D :-D

a pustite sa teraz do mna vsetci :-D

jake
2009-04-15 07:43:58+02
afkaa citam a mysli, ze mas uplnu pravdu, az na par detailov -

ad1) ako som sa dozvedel od kolegu tak fyzici si myslia, ze interfeencia a cistenie senzoru sposobuje magnetizaciu senoru a ma to mierny dopad na ostrost obrazu a pri castjsom elektromagnetickom (aj ultrazvukovom) cisteni sa moz poskodzovat povrch senzorov. Tym dochadza k minimalnej strate kvality a senzor sa robi navyse bez jednej nanovrstvy, ktorej funkciu som opresne nepochopil. Kazdopane ale to vyzera, ze cistenie nie je kvoli zachovaniu dynamickeho rozsahu - hoci sice neviem, precopotom ma D700 vacsi DR ako D3 a aj lepsi farebny gamut. Odpovedou by bolo extremne vysoke kvalitne ISO s minimalnym zasumenim a stratou krasby pokial sa do toho nemiesa cistiaca jednotka. Moze to byt pravda?

ad2) pokial nikon v ukrutne kratkej dobe zacne robit uplne vsetky objektivy AF-S tak niet preco protesovat voci telam bez motorov
a3) suhlasim snahu nikonu sa proflovat a vytvorit siimage, ze kedchces spickovo fotit tak si kup nikon a mas bezkoonkurencnu kvalitu - potom ale treba doplnit fotoaparaty naozaj par detailami aby splnali tento atribut, nakolo doposial si myslim ze v DX je stale lepsi canon a FX prvenstvo prebral nikon a s tym treba ratat. otazka, co spravia rivali - sony samsung, pentax, canon, fuji,. ... lebo som sa docital, ze neplanuju toto nechat bez odozvy - napr. ak taky samsung kupi sigmu tak potom urcite pre vsetkych vyrastie v extremne kratkom case dost krzta konkurencia, koncern fuji kupi nikon (fuji industries je ohromne velka firma patriaca medzi TOP giganty na svete) a dalej tobude zaujmave

ad3) myslim, ze sa celosvetovo zachvili kvoli hospodarskej krize zmraka k celesetovej vojne fotovyrobcov oprezitie a to moze byt zaujmave, lebo to su krajne riesenia - pozijeme, uvidime

ad4) obchodny riadiel nikonu j blb, lebo touto politikou poskodzuje samotnu firmu, dnes setri peniaze kazdy a sposob co a ako uvadza nikon na trh je dnes zamerany na co najvacsi bizins, a ked nieoc chces taksi doplat - a to sa mi nepaci,ked sirsiu vybavu ma dnes pomaly uz beznykompakt Rolei

ad) TOT VSJO, AMEN

jake
2009-04-15 07:46:52+02
P.S. K predchadzajucemu prispevku - slovensky viem dobre a blbne mi klavesnica - asi slabe baterky tak ma za pravopis nekritizujte sudruzky a sudruhovia

Roderic
2009-04-15 08:46:36+02
Skoda, ze sa nenaplnila aj ta druha prognoza. D400. Ratal som s nou skoro na 100%. Cakam, ze pride a znizi cenu D300.

jake
2009-04-15 09:31:45+02
príspevok od: Roderic
Skoda, ze sa nenaplnila aj ta druha prognoza. D400. Ratal som s nou skoro na 100%. Cakam, ze pride a znizi cenu D300.
D300 telo islo nenapadne dole za 2 mesiace z cca. 1600 na 1200 k dnesnemu dnu. Tak pocitam, ze D400 a novy 70-200 zachvilu zahrmi z neba. Tiez cakam.

Strana 4 z 4

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()