Nasiel som na internete register kradnutej fototechniky. Ak budete nieco kupovat z druhej ruky, mozete pozriet, ci to tam nie je, alebo tam pridat seriove cisla toho co ukradli Vam aj s kontaktom pre pripad, ze by sa nasiel poctivy nalezca.
http://photo.net/neighbor/registry/
99% techniky ukradnutej v ramci SR/CR sa tam nikdy nedostane, lebo
a) nik o tej stranke nevie
b) drviva vacsina ludi nevie seriove cisla svojich fotakov/objektivov (mna nevynimajuc)
c) sanca, ze niekto, kto kupuje objektiv pod cenu bude sledovat, ci nekupuje kradnuty, je nulova.
d) staci predat objektiv ukradnuty v BA v KE a uz nema originalny majitel sancu vypatrat, kde sa nachadza.
e) chyba v tej databaze akakolvek casova os, resp. aktualnost prispevkov. nahodou som preklikol a nasiel 1999, 2001 a 2005...
Možno ani netreba používať takúto databázu, o ktorej vie len málo ľudí, ale stačí využívať registráciu svojej techniky na stránke výrobcu. Myslím si, že takéto služby výrobcov používa málo ľudí. Na jednej strane sa takéto služby dajú charakterizovať ako spôsob reklamy, ale v prípade ukradnutej techniky sa to môže zísť. Keď som si techniku kupoval, tak jedno kritérium výberu bola aj možnosť registrácie výrobkov.
Seriove cisla po ukradnuti sa daju zistit aj z krabic a EXIF fotiek co som spravil. Viem, ze aktualny stav tej databazy na SR/CR nema velky vyznam, ale ak niekto taku temu bude hladat, mozno najde tento odkaz a prida tam svoju techniku, alebo si kupujuci overi techniku.
co viem, tak snad kazdy profi fotograf si hned po kupe registruje fototechniku pre NPS a z toho potom vyplyvajuce vyhody - je dokonca v nikone aj soft, ktory brazdi internetom a vyhladava pokial nenjde bud kradnute fotky ale aj sa dokaze dostat ku kradnutym fotakom ... dufam, ze nikdy skusenost s tymto mat nebudem, netreba proste davat zlodejom prilezitost a obetovat 150,- Eur rocne na poistenie fototechniky
co viem, tak snad kazdy profi fotograf si hned po kupe registruje fototechniku pre NPS a z toho potom vyplyvajuce vyhody - je dokonca v nikone aj soft, ktory brazdi internetom a vyhladava pokial nenjde bud kradnute fotky ale aj sa dokaze dostat ku kradnutym fotakom ... dufam, ze nikdy skusenost s tymto mat nebudem, netreba proste davat zlodejom prilezitost a obetovat 150,- Eur rocne na poistenie fototechniky
voci skupinke skinov alebo tmavsich spoluobcanov sa tazko poistis ak neovladas kungfu:_)
Ako/kde sa dá poistiť fototechnika čo spomínaš? Je to aj proti krádeži? Oplatí sa to? Má tu niekto aj osobnú skúsenosť s likvidovaním poistnej udalosti?
Skoro v kazdej poistovni... Ked budes chciet poistia ti aj h***o. Otazka znie nakolko je to rentabilna investicia. Zalezi od toho kde chodis fotit, ako casto a s cim.
ale mohli by sa nejako fotoportali dohodnut a trebars uverejnit na svojich strankach kradnute seriove cisla ak by im ich niekto nahlasil samozrejme ze v nejakej samostatnej sekcii. keby sa len jedna kradnuta vec takto podarila vypatrat tak to ma zmysel.
Sorry ze obnovujem staru temu, ale myslim, ze toto je celkom zaujimave:
Minulu sobotu v Dubline ukradli Nikonu auto s komplet vybavou predvadzacej techniky, vcetne dvoch D4 a jednej D800 a vyberu toho najlepsieho z objektivov, ake ma Nikon v ponuke. Skoda je vraj cez 100,000 libier. Kompletny zoznam techniky je tu:
Sorry ze obnovujem staru temu, ale myslim, ze toto je celkom zaujimave:
Minulu sobotu v Dubline ukradli Nikonu auto s komplet vybavou predvadzacej techniky, vcetne dvoch D4 a jednej D800 a vyberu toho najlepsieho z objektivov, ake ma Nikon v ponuke. Skoda je vraj cez 100,000 libier. Kompletny zoznam techniky je tu:
Kradnuta fototechnika
a) nik o tej stranke nevie
b) drviva vacsina ludi nevie seriove cisla svojich fotakov/objektivov (mna nevynimajuc)
c) sanca, ze niekto, kto kupuje objektiv pod cenu bude sledovat, ci nekupuje kradnuty, je nulova.
d) staci predat objektiv ukradnuty v BA v KE a uz nema originalny majitel sancu vypatrat, kde sa nachadza.
e) chyba v tej databaze akakolvek casova os, resp. aktualnost prispevkov. nahodou som preklikol a nasiel 1999, 2001 a 2005...
http://nikonrumors.com/2012/02/15/nikon-nps-roadshow-gear-stolen-worth-100k-including-d4-d800.aspx/
http://nikonrumors.com/2012/02/15/nikon-nps-roadshow-gear-stolen-worth-100k-including-d4-d800.aspx/
Konečne aspoň niečo, na čo je nikon technika dobrá
Šoférovi toho auta ale nezávidím....
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie