Fórum » O TECHNIKE

Farby po kalibracii LCD

baca007
baca007 2009-04-13 14:18:09+02
Skalibroval som si LCD monitor (s S-IPS panelom) kalibracnou sondou Spyder 2 Express. Po kalibracii sa farby vo Photoshope priblizili k realu, ale farby vo Windowse su presaturovane, takmer nepozeratelne. Obcas listujem vo fotografiach aj cez nativny Windows Picture and Fax Viewer, no je to utrpenie pre oci. A pravdaze, moj pocitac nesluzi iba na editaciu fotografii. Je to normalne ? Viem, ta sonda nepatri medzi profesionalne, je to starsi model... zatial to riesim tak, ze si prepinam farebne profily...

Daniel.U
2009-04-15 18:28:19+02
príspevok od: Karol Srnec
Proof ta nemusi zaujmat, je urceny pre CMYK tlac (noviny, casopisy, knihy...
a preco ked dam assign profil konkretne pre canon glossy 2 sa mi tak straslivo zmenia farby? Ani zdaleka sa neponasaju na tie vytlacene a to fakt neni monitorom. Pracovny priestor OS je sRGB, fotka otvorena v PS v profile tiez sRGB. Priradim canon ip4600 series gl2/gl3 a bum. Uplne ine. To nemoze dobre emulovat vytlacok

Daniel.U
2009-04-16 09:40:22+02
Docital som sa vo forach,ze skalibrovat wide gamut monitor sa neda hocijakou sondou. Vraj sonde by to bolo aj jedno,ale ide o software. Eizo udajne svojim softwarom podporuje nejake sondy a aj nec ma svoju sondu aj ked samotna sonda je x-rite. Osobne sa mi to moc nechce verit.

mischu
2011-04-05 10:36:36+02
EIZO sa v predajnach bezne nepovaluje, najpredavanejsie modely ti dodaju aj do 24 hod. Aky mas Mac?
Prosim vas mam to chapat tak ze ked mam lcd mac cinema display ktory nebol zrovna najlacnejsi....
nieje to idealny monitor na upravu fotografii?

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2011-04-05 10:39:35+02
príspevok od: mischu
Prosim vas mam to chapat tak ze ked mam lcd mac cinema display ktory nebol zrovna najlacnejsi....
nieje to idealny monitor na upravu fotografii?
Cinema displeje su vhodne na upravu (sam ich pouzivam v praci aj doma), ale nie su to profesionalne graficke monitory.

DEVOTEE
ocenenie redakciou 2011-04-05 10:49:50+02
Cinema displeje su vhodne na upravu (sam ich pouzivam v praci aj doma), ale nie su to profesionalne graficke monitory.
niesu, ale kvalitou a dizajnom su to velmi dobre displeje, ja rozmyslam ze prejdem z imac 27 na kombinaciu macbook pro + cinema 27...

mischu
2011-04-05 13:35:58+02
mal by som mal otazku, niekto kto pozna Spyder 3 pro, pri calibracii je lepsie mat ambient light control on alebo off? lebo gama je aj tak nastavena na 2,2 a teplota svetla na 6500k, lebo pocas dna aj ked mam stiahnute zaluzie pyta si to dost vela jasu.....

michlo
2011-04-05 15:06:46+02
ak ti mozem odporucit tak ja mam tento a je skvely, ci svieti slnko ci je uplna tma nevidno rozdiel, pouzivam ho na grafiku a tam na farbach velmi zalezi, takisto aj pri uprave foto: http://www.alza.sk/profesionalni-lcd-displej-24-hp-l2475-d100580.htm

Strana 3 z 3

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()