Skalibroval som si LCD monitor (s S-IPS panelom) kalibracnou sondou Spyder 2 Express. Po kalibracii sa farby vo Photoshope priblizili k realu, ale farby vo Windowse su presaturovane, takmer nepozeratelne. Obcas listujem vo fotografiach aj cez nativny Windows Picture and Fax Viewer, no je to utrpenie pre oci. A pravdaze, moj pocitac nesluzi iba na editaciu fotografii. Je to normalne ? Viem, ta sonda nepatri medzi profesionalne, je to starsi model... zatial to riesim tak, ze si prepinam farebne profily...
Proof ta nemusi zaujmat, je urceny pre CMYK tlac (noviny, casopisy, knihy...
a preco ked dam assign profil konkretne pre canon glossy 2 sa mi tak straslivo zmenia farby? Ani zdaleka sa neponasaju na tie vytlacene a to fakt neni monitorom. Pracovny priestor OS je sRGB, fotka otvorena v PS v profile tiez sRGB. Priradim canon ip4600 series gl2/gl3 a bum. Uplne ine. To nemoze dobre emulovat vytlacok
Docital som sa vo forach,ze skalibrovat wide gamut monitor sa neda hocijakou sondou. Vraj sonde by to bolo aj jedno,ale ide o software. Eizo udajne svojim softwarom podporuje nejake sondy a aj nec ma svoju sondu aj ked samotna sonda je x-rite. Osobne sa mi to moc nechce verit.
mal by som mal otazku, niekto kto pozna Spyder 3 pro, pri calibracii je lepsie mat ambient light control on alebo off? lebo gama je aj tak nastavena na 2,2 a teplota svetla na 6500k, lebo pocas dna aj ked mam stiahnute zaluzie pyta si to dost vela jasu.....
ak ti mozem odporucit tak ja mam tento a je skvely, ci svieti slnko ci je uplna tma nevidno rozdiel, pouzivam ho na grafiku a tam na farbach velmi zalezi, takisto aj pri uprave foto: http://www.alza.sk/profesionalni-lcd-displej-24-hp-l2475-d100580.htm
Farby po kalibracii LCD
nieje to idealny monitor na upravu fotografii?
nieje to idealny monitor na upravu fotografii?
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa