Rozbehol som sezonu na cajgli, dnes som sa vybral na 50 km trasu smer BA > Miloslavov cez luzne lesy. Zdrkadlofku sa mi brat nechcelo a kompakt nemam. Vysledne som presvihol nasledovne : Roháča (sedel), Sršňa (sedel), Srnku (stala), Zmiju (slnila sa), 200 Labuti (splyvali), 400 Kacic (splyvali), 600 maciek (stali), 800 chrustov (stali) atd. Pripadal som si jak debil, ked chcem nieco odfotit nikdy nic nikde neni, a ked aj je, tak to bezi leti skace alebo utoci. Dnes vsetko stalo, a nic neutekalo a ja nemam fotak... takze :
Ako som siel dalej, pocet havedi priamo umerne stupal a ja som viac a viac chytal nervy ze nemam fotak az som sa cestou spat rozhodol ze potrebujem nieco prirucne a to je ten problem. Je ich proste moc moc moc a nemam ani potuchy co si vybrat. Ked uvazujem ze idem na cajgli a zbadam nieco cojaviem o 200 metrov dalej, keby som mal ultrazoom ekv. 500fky (canon powershot) tak to cvaknem ok. Ked budem mat zas nerozbitny vackovy olympus TOUGH, musim ist k tomu a zdrhne to. Powershot zas tiez neni maly sakra. Neviem co mam robit, uz ste niekto nad tymto dumali ? btw. musi sa to vmestit do kapsicky na cajgli...
zober tz-5 ;-) ekvivalent 280...popripade tz-6 eqv. 300...to sa ti zmesti do kapsicky :) je to stale kompakt :) a myslim ze aj obrazova kvalita je na tom dostdobre :)
na tvojom mieste by som vymyslal, ako bezpecne uskladnit zrkadlovku s 1-2 objektivmi na bicykli a nie kupovat nieco, s coho vysledkami nebudes spokojny ;)
jasne, je to na ´dlhsie, ale s kompaktom nebudes spokojny. nejaka kovova skrinka a penova vypln s vyrezom presne na fotak a objektiv ;)
odkedy som nahodil tento prispevok som nenasiel nic zaujimave ako preniest dany objektiv, ano su rozne tasky na cajgle, ale nie na napriklad sigmu 150-500 co je uz dost velke. Ostava teda riesenim akurat brasna / ruksak, a to uz neni ono, ked ides na cajgli a mas ruksak, uberas si 50 % pohodlia. je to des, ... Telo s 50kou alebo aj 17-50kou sa mi vmesti uz teraz do brasny, ale to neni riesenie, do prirody treba riadny zoom.
odkedy som nahodil tento prispevok som nenasiel nic zaujimave ako preniest dany objektiv, ano su rozne tasky na cajgle, ale nie na napriklad sigmu 150-500 co je uz dost velke. Ostava teda riesenim akurat brasna / ruksak, a to uz neni ono, ked ides na cajgli a mas ruksak, uberas si 50 % pohodlia. je to des, ... Telo s 50kou alebo aj 17-50kou sa mi vmesti uz teraz do brasny, ale to neni riesenie, do prirody treba riadny zoom.
ja by som skusil nad zadne koleso pripevnit nejaku skrinku z hliniku, alebo este lepsie ocele s pevnou penou s vyrezom na sigmu 150-500 a 50D. jasne, ak padnes, tak sa moze stat, ze si to posral, ale ta pena by mala eliminovat narazy, preto sa v podobnych kufroch prenasa techinka.
raz jeden takyto kufor pol hodinu lezal na letisku na batozinovom pase, oblepeny nalepkami z OH a MS vo futbale a mna strasne lakalo vediet, co je dnu. :-D
no, riesenim by bol samozrejme nejaky kosik, a ku sigme som dostal obal polstrovany. Takze staci vlozit a nejak zafixovat. Ale ako budem vyzerat :-) Jak babka z nakupu, nechapem inak jednej veci. Fotenie a bicykel je podla mna ruka v ruke a napriek tomu som nenasiel ziadne riesenie ako napriklad ulozim fotak s beznym objektivom na volant, alebo niekde po ruke proste... Na cajgli slingshot bagy nevyzuijes, musis zastat, obkrutis a cvaknut. Mozno vymyslam, ale keby aj nejaky stativ na volant keby bol, proste neni nic, zisla by sa nejaka dielna plna matrošu a naradia, a moznost si nieco vyrobit :-)
Zrkadlovka+makro objektiv vacsinou na potulky prirodou staci. Kedze macro ma vacsinou dobru kresbu a svetelnost, mozno by sa uzivil aj telekonvertor, ak by bolo 100mm malo. Urcite to budu lepsie fotky ako s kompaktom.
mam TZ5 a na dlhsich ohniskach kresba dost makne, ale je skladny a lahky, SX200IS je sice canon no je vacsi a tazsi, mozno jeho mladsi brat SX110IS, je sice na AA baterky, ale ma rozsah 38-380, tiez ma manualne rezimy, a stoji polovicu, ak nie tretinu (ak chytis akciu/dobry inzerat) toho co SX200IS. no zrkadlo je zrkadlo tam sa neda hadat :)
no, riesenim by bol samozrejme nejaky kosik, a ku sigme som dostal obal polstrovany. Takze staci vlozit a nejak zafixovat. Ale ako budem vyzerat :-) Jak babka z nakupu, nechapem inak jednej veci. Fotenie a bicykel je podla mna ruka v ruke a napriek tomu som nenasiel ziadne riesenie ako napriklad ulozim fotak s beznym objektivom na volant, alebo niekde po ruke proste... Na cajgli slingshot bagy nevyzuijes, musis zastat, obkrutis a cvaknut. Mozno vymyslam, ale keby aj nejaky stativ na volant keby bol, proste neni nic, zisla by sa nejaka dielna plna matrošu a naradia, a moznost si nieco vyrobit :-)
ako spominas stativ na volant :)) nieco podobne je..da sa to upnut na mnoho povrchov, tyce a rozne ine.... ked som uz videl zrkadlovku pripnutu pomocou tohoto na metle, na kapote auta a podobne musi to ist na bycikel..ale ako sa to vola neviem
ako spominas stativ na volant :)) nieco podobne je..da sa to upnut na mnoho povrchov, tyce a rozne ine.... ked som uz videl zrkadlovku pripnutu pomocou tohoto na metle, na kapote auta a podobne musi to ist na bycikel..ale ako sa to vola neviem
sakra chlape, to si nemal robit, teraz som v koncoch :-) Co je to, Kto to ma, Ake to je, Kolko to stoji, Kde to kupim... no zbohom, toto presne chcem
sakra chlape, to si nemal robit, teraz som v koncoch :-) Co je to, Kto to ma, Ake to je, Kolko to stoji, Kde to kupim... no zbohom, toto presne chcem
:)))))) som rad ze som poradil :)) no tak je to vyrobok Manfortto/Bogen ....vola sa to Magic Arm teda magicke rameno.. upnutie na cokolvek -zavisi aku paticu nahodis-kupis...kupit neviem ci sa to da na SVK nekukal som ...ale cena je cca co viem okolo 150-200 dolarov aj z paticami
:)))))) som rad ze som poradil :)) no tak je to vyrobok Manfortto/Bogen ....vola sa to Magic Arm teda magicke rameno.. upnutie na cokolvek -zavisi aku paticu nahodis-kupis...kupit neviem ci sa to da na SVK nekukal som ...ale cena je cca co viem okolo 150-200 dolarov aj z paticami
Ano volá sa to magické rameno a presne tento spôsob pripnutia na metlu a následne záber zametajúcej metly je použitý v knihe Bryana Pettersona,myslím že to je titul ´Naučte sa exponovať kreativne´ :)
Pali, ja som našiel ešte niečo také, tiež niečo zhánam na bike :) http://www.feisol.com/english/bike%20mount.htm
ešte zistiť že kde a za kolko :D a bude dobre :)
sem - tam zájdem na biku do lesa (nie je to 50km, max tak do 20) a batoh si upevním do detskej sedačky. Dokonca aj pri páde je to chránené. Vyzerá to divne, ale účel to spĺňa. Sedačka je odpružená s nosnosťou 22kg s bezpečnostnými trojbodovými popruhmi, ktorými to do sedačky upevním ako dieťa ...
aky kompakt na cajgel ?
http://www.aqt.sk/eshop/action/productdetail/oc/977.xhtml
jasne, je to na ´dlhsie, ale s kompaktom nebudes spokojny. nejaka kovova skrinka a penova vypln s vyrezom presne na fotak a objektiv ;)
raz jeden takyto kufor pol hodinu lezal na letisku na batozinovom pase, oblepeny nalepkami z OH a MS vo futbale a mna strasne lakalo vediet, co je dnu. :-D
ešte zistiť že kde a za kolko :D a bude dobre :)
skuste toto :), snad bude link funkcny...
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa