Canon mi ani nespominaj kamoš si teraz kupil to nove 7D a este som ho nepocul tak nadavat....aj ked on je stale nespokojny /ze vraj strasný autofokus hlavne
mysle som vyhradne len toechnologiu cipov - to okolie je uz o niecom inom, canon ma smolu, ze nema vhodny dobry AF ostriaci system, v cipoch je mozno trosku epsi len to nedokaze realne vymenit, ma aj spickove bufery ale...ale ... preto som aj presiel do nikonu, proste fotky su ostre a opticky vystup s AD prevodnikom je lepsie porieseny - preto aj myslim, ze do buducna ak canon dost neprida tak konkurent bude Sony, to by som rozhodne nezatracoval, Sony je dost velka firma aby dala peniaze do vyvoja a dorobila vsetko, navyse ma k dispozicii aj Zeiss, ten dokaze za rok spravit 5 elitnych skiel, budu sice asi najdrahsie ale spckove isto, len ergonomiu maju uplne v prdeli - som fanda fototechniky, proste mna taketo diskusie bavia
Takže Nikonaci tento týždeň je naplánovaných viacej tlačových konferencii Nikon-u, je na 100% isté že niečo nové príde a aj ZOH sú predo dvermi. Takže ak mate niekto niečo na ´100% overené´ sem s tým.
___________ posledné ´overené´ novinky:
NIKON D3s
Nikon AF-S 24mm f/1.4
Nikon AF-S 100-500mm f/4-5.6 IF-ED VR tento objektív by sa mali uvoľniť prvý alebo druhý štvrťrok roku 2010.
Nikon AF-S Nikkor 16-35mm f/4G ED VR
čítal som (zdá sa mi) niekde že svetelnosť f/1,2 pri tomto skle (85 mm) nie je možná kôli užšiemu bajonetu ako ma CANON. Može to byť pravda?
toto som cital aj ja, ale presne neviem kde...logicky to pravda byt moze, kedze svetelnost je pomer ohniskovej vzdialenosti od cipu k priemeru maximalnej clony...ked sa do tohto priestoru imagimarneho rovnoramenneho trojuholnika vsunie priemer bajonetu ako prekazka, vacsi Canonacky bajonet moze prepustit viac svetla ako mensi od Nikonu...
toto som cital aj ja, ale presne neviem kde...logicky to pravda byt moze, kedze svetelnost je pomer ohniskovej vzdialenosti od cipu k priemeru maximalnej clony...ked sa do tohto priestoru imagimarneho rovnoramenneho trojuholnika vsunie priemer bajonetu ako prekazka, vacsi Canonacky bajonet moze prepustit viac svetla ako mensi od Nikonu...
viem že to je logicke, len mi zase nesedí že dokážu urobyť takú dlhú rúru ako je 200 mm na clonu f/2 ... keď si to potom premietneš tak by malo isť aj toto nie? ....(je fakt že ta 200-vka je extremny priemer)
viem že to je logicke, len mi zase nesedí že dokážu urobyť takú dlhú rúru ako je 200 mm na clonu f/2 ... keď si to potom premietneš tak by malo isť aj toto nie? ....(je fakt že ta 200-vka je extremny priemer)
hej, 200-ka ma extremny priemer prednej sosovky...ale ked si pozries tvar napr. 85/1,2 od Canonu resp. 50/1,2, tak pomer predneho clenu ku bajonetu je dost velky na relativne kratkej vzdialenosti...v pripade zmeny na Nikon, tak ohniskova vziadalenost ostava, clona ostava, len velkost bajonetu sa zmeni...z toho mi vychadza, ze keby urobil Nikon 85/1,2, predna sosovka by musela mat tolko krat vacsi priemer, o kolko je mensi bajonet voci Canonu...je to zrejme za hranicou realizacie - vplyva tam zrejme uhol zaberu, deformacia obrazu i pocet sosoviek k tomu potrebny a ktovie co este, kedze ohniskova vzdialenost nepusti...
hej, 200-ka ma extremny priemer prednej sosovky...ale ked si pozries tvar napr. 85/1,2 od Canonu resp. 50/1,2, tak pomer predneho clenu ku bajonetu je dost velky na relativne kratkej vzdialenosti...v pripade zmeny na Nikon, tak ohniskova vziadalenost ostava, clona ostava, len velkost bajonetu sa zmeni...z toho mi vychadza, ze keby urobil Nikon 85/1,2, predna sosovka by musela mat tolko krat vacsi priemer, o kolko je mensi bajonet voci Canonu...je to zrejme za hranicou realizacie - vplyva tam zrejme uhol zaberu, deformacia obrazu i pocet sosoviek k tomu potrebny a ktovie co este, kedze ohniskova vzdialenost nepusti...
čítal som (zdá sa mi) niekde že svetelnosť f/1,2 pri tomto skle (85 mm) nie je možná kôli užšiemu bajonetu ako ma CANON. Može to byť pravda?
fakt neviem, ale kedysi nikon vydal 50/0.95...
mne ta svetelnost 1.2 nechyba, skor mi chyba 24/1.4, kvalitny sirokac 16-35(40) a taky nejaky prenosny rychly(!!!) tele ako spominany 100-500 ;-)
Mensi bajonet Nikonu nebol v case filmu problem, ale pri digitale to trocha problem je, kedze digitalny senzor je citlivejsi na to pod akym uhlom dopadne svetlo z objektivu je navrh objektivu pre Canon bajonet jednoduchsi. Mensi bajonet znamena aj vacsiu vinetaciu v rohoch (pri predpoklade rovnakej optiky).
Rozdiel na prvy pohlad nie je az taky velky:
Nikon D700:
http://a.img-dpreview.com/reviews/nikond700/images/lensmount1.jpg
Canon 5D mark 2:
http://a.img-dpreview.com/reviews/CanonEOS5DMarkII/Images/mount02.jpg
A rozdiel medzi F1.2 a F1.4 tiez asi nebude velmi dramaticky.
October 20, 2009 – 50 Years of Canon SLR. takze sa mozno dockame noveho 1D mark IV :))
som velmi zvedavy aky fotak bude nova vlajkova lod - canon by mal hodne pridat aby sa udrzal na spici,-- no kazdopadne sa na to vyrocie ako byvaly canonista tesim
tak 1DmarkIV bude na urovni nikonackeho 3Ds...
zatial vela zname nie je len to ze to bude crop 1,3x a bude tam ISO 102,400
mal by mat 18Mpix a dalej neivem :)))
a posledna generacia 1Ds MARK IV by mala mat 32 Mpix...
a potom uz bude nova generacia profi rady u canonu....
a vobec myslim ze canon chysta revoluciu modelov... canon 60D nie je je tu 7D ma prist 3D s full fram snimacom... a toto je posledna rada 1-tkovej triedy... bude nove znacene modelov :)
som zvedavy, uvidime - u mna v canone by boli dolezite dve veci:
1. Uplne novy a spolahlivy zaostrovaci system
2. Tvrdsie normy pri vyrobe optiky, spolahlivost skiel a menej vad
Zvysok uz nevidim taky problem, ci to ma 15 ci 18 MPx je vlastne uplne jedno, 24Mpx je ale super vec a ked bude tych 32 tak si to urcite aspon poziciam -
Novinky Nikon, Canon?
___________ posledné ´overené´ novinky:
NIKON D3s
Nikon AF-S 24mm f/1.4
Nikon AF-S 100-500mm f/4-5.6 IF-ED VR tento objektív by sa mali uvoľniť prvý alebo druhý štvrťrok roku 2010.
Nikon AF-S Nikkor 16-35mm f/4G ED VR
chybaju mi vsetky 3 tieto objektivy ;-)
http://www.mir.com.my/rb/photography/companies/nikon/nikkoresources/fisheyes/6mmf28.htm
mne ta svetelnost 1.2 nechyba, skor mi chyba 24/1.4, kvalitny sirokac 16-35(40) a taky nejaky prenosny rychly(!!!) tele ako spominany 100-500 ;-)
Rozdiel na prvy pohlad nie je az taky velky:
Nikon D700:
http://a.img-dpreview.com/reviews/nikond700/images/lensmount1.jpg
Canon 5D mark 2:
http://a.img-dpreview.com/reviews/CanonEOS5DMarkII/Images/mount02.jpg
A rozdiel medzi F1.2 a F1.4 tiez asi nebude velmi dramaticky.
» 12 mp
» Better ISO-performance (ISO 200-12800 probably)
» New 1.2 crop mode
» Bigger buffer
» Motion-Jpeg 720p (no 1080p!)
» Improved AF-ON button
» Improved multi-dial
» No 14 fps, I repeat no 14 fps
» Oct 14/15th
zatial vela zname nie je len to ze to bude crop 1,3x a bude tam ISO 102,400
mal by mat 18Mpix a dalej neivem :)))
a posledna generacia 1Ds MARK IV by mala mat 32 Mpix...
a potom uz bude nova generacia profi rady u canonu....
a vobec myslim ze canon chysta revoluciu modelov... canon 60D nie je je tu 7D ma prist 3D s full fram snimacom... a toto je posledna rada 1-tkovej triedy... bude nove znacene modelov :)
1. Uplne novy a spolahlivy zaostrovaci system
2. Tvrdsie normy pri vyrobe optiky, spolahlivost skiel a menej vad
Zvysok uz nevidim taky problem, ci to ma 15 ci 18 MPx je vlastne uplne jedno, 24Mpx je ale super vec a ked bude tych 32 tak si to urcite aspon poziciam -
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa