Dobrý deň.Chcel by som sa poradiť ohladom výberu DSLR po prechode s EVF Panasonic LUMIX FZ-30. Mám už ako také skúsenosti a preto by som sa chcel len utvrdiť alebo poprípade dozvedieť čo si volím správne :)
Rozhodujem sa medzi Nikonom a Canonom
Nikon model : D90
Canon model : EOS 40D(možno 50D)
čítal som rôzne recenzie a prešiel rôzne fóra a diskusie ale nikde som sa nič nedozvedel a preto som sa rozhodol napísať.a moje otázky sú :
fotografujem , prírodu oslavy a tak . Preto potrebujem aby dobre zvládal rýchlo zostriť aj v horšom svetle aby mal fajn hladáčik (pretože ten môj EVF už je len na obtiaž) poteší aj aby viac zniesol no nepotrebujem nejako extra (magnéziové telo) skôr aby mal vysoké ISO do cca 1600 stále na použitelnej úrovni aj na tlač A3 . Nechcem aby tu bol boj medzi Nikonom a Canonom . len vás prosím o priatelské poradie :) Dakujem
NO fórum som už poprezeral a nenašiel som to čo by som potreboval : chcem sa spítat ešte na toto :
Pri canone 40D som čítal že zaostrí aj v horšom svetle a má presný AF je to aj pri Nikone ? pretože má síce 11 bodý AF ale iba centrálny je najcitlivejší
Nemam skusenosti s D90 ale neverim ze by mala problem ostrit mal som predtym D70s a ani ta nemala problem takze toho by som sa nebal. A este nam prosim objasni prosim co si tam nenasiel lebo ja tuto otazku citam uz aspon stikrat.
Rozdiel medzi kvalitou zaostrovanie krizovych bodov a klasickych je podla mna dost vyrazny. Zvykol som si na 40D na bezproblemove pouzivanie perifernych bodov a teraz na 5D mark2 ma tie slabsie periferne body (5D ich nema krizove) obcas hnevaju.
nedaju sa porovnavat tieto dva modely, D90 je konkurent vysiemu modelu 40D. Ma lepsi DR, farebne podanie, sumove cisla, atd. oproti 40D.
Treba porovnavat porovnatelne..
Jedine ak je najdolezitejsia cena, tak je vitaz Canon ;)
Nemam skusenosti s D90 ale neverim ze by mala problem ostrit mal som predtym D70s a ani ta nemala problem takze toho by som sa nebal. A este nam prosim objasni prosim co si tam nenasiel lebo ja tuto otazku citam uz aspon stikrat.
No myslel som že ani vo fórach ani recenziách som nenašiel spomínané otrenie za horšieho svetla a ani ako je na úrovni so šumom .Na jednom píšu že je šum na výbornej úrovni na dalšej stránke píšu že šum je dosť výrazný a že D90 podáva mäkkú kresbu. Viem že citlivosti ISO sa prejavia aj s ohladom použitého skla ale tak určite sa dá porovnať či je šum 1600 - 3200 lepšie zvládnutý na 40D alebo D90 .
No to máš pravdu že je konkurent 50D ale tento model sa mi zdá že nie je až taký upgread 40D že by sa viac oplatil
vseobecne vo vodach internetu sa stretavam s tym ze canon je znacka ktora nesumi, kazdopadne ja by som na tvojom mieste siel do novsieho tela, ved nejaky ten rok urcite vydrzi
Ja som tiez riesil dilem co kupim po 400D..som rozmyslal nad 40D..ale radsej chvilku este pockam a na jesen by som mohol mat 5Dmk2+ nejake slusne sklo:)
myslim ze canonu a nikonu sa az tak uplne nekryju triedy....t.j. d40 nie je porovnatelna s 1000d d60 s 450d atd....su posunute tak ako keby medzi....d40 1000d d60 450d....atd ale oba budu vyborne :)
Mam D90 a pri horsich svetelnych podmienkach si zasvieti pomocnym svetlom zaostri a mozes fotit. Zatial co si spominam najvacsia vzdialenost na ktoru som ostril tim svetlom bolo 3 metre a v pohode. Co sa tyka kvality fotiek je viditelny rozdiel medzi objektivom 18-105 a lepšími 105 macrom a 70-300 VR tele. Samozrejme 18-105 je setak nedaju sa cakat nejake zazraky ale je to tiez super sklo.
No ja si myslím že radšej sa rozhodnem , hned pri kúpe tak to bude najlepšie pretože takto len budem hladať chyby a výhodny na jednom a druhom , vdaka za zastavenie a odpovede :)
co sa tyka porovnania 40D/50D vs D90-suhlas s predchozim,ze porovnavas neporovnatelne..su to ine triedy..trieda D80/90 nema u ´kanoonnu´ ekvivalent..
co sa tyka ostrenia,zalezi vo velkej miere aj na skle ake mas na tele a jeho ostrenia!!(aj ked je rozdiel v prospech d200,z vlastnej skusenosti,ostrenie na D80 vs D200)a prave do skla by som investoval istotne viac ako do tela,lebo jednak poda vysledky vo vacsej umere od neho a je pravdepodobnejsie,ze skor upgradujes telo ako objektiv
a co sa tyka obj. setaky by som hned vyhodil z hlavy!!
Myslim ze tie tela su uz dnes velmi vyrovnane. Mozno sa odlisuju v malo veciach cim chceli vyrobcovia uputat oproti konkurencii a cim chceli poten. zakazn. zaujat.
ja by som este urcite pred kupov presondoval (canon vers. nikon vers ine znacky) skla, ich vysledky, dostupnost, ceny, prevedeni, potom i dalsie prislusenstvo, a co je u mna tiez dolezite tak by som si chcel kazde telo co prichadza do uvahy i ohmatat, vyskusat. Minule som kupoval chladnicku, no nedalo mi to a ked je to prkotina, tak som ju v datarte otvaral, hladkal, prezeral.
Veru, veru vrelo odporucam si kazde telo fyzicky chytit do ruky a cvaknut zopar tukov (v predajni, od priatela, atd..)
Výber DSLR
Pri canone 40D som čítal že zaostrí aj v horšom svetle a má presný AF je to aj pri Nikone ? pretože má síce 11 bodý AF ale iba centrálny je najcitlivejší
Treba porovnavat porovnatelne..
Jedine ak je najdolezitejsia cena, tak je vitaz Canon ;)
co sa tyka ostrenia,zalezi vo velkej miere aj na skle ake mas na tele a jeho ostrenia!!(aj ked je rozdiel v prospech d200,z vlastnej skusenosti,ostrenie na D80 vs D200)a prave do skla by som investoval istotne viac ako do tela,lebo jednak poda vysledky vo vacsej umere od neho a je pravdepodobnejsie,ze skor upgradujes telo ako objektiv
a co sa tyka obj. setaky by som hned vyhodil z hlavy!!
ja by som este urcite pred kupov presondoval (canon vers. nikon vers ine znacky) skla, ich vysledky, dostupnost, ceny, prevedeni, potom i dalsie prislusenstvo, a co je u mna tiez dolezite tak by som si chcel kazde telo co prichadza do uvahy i ohmatat, vyskusat. Minule som kupoval chladnicku, no nedalo mi to a ked je to prkotina, tak som ju v datarte otvaral, hladkal, prezeral.
Veru, veru vrelo odporucam si kazde telo fyzicky chytit do ruky a cvaknut zopar tukov (v predajni, od priatela, atd..)
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa