chcel by som sa opytat a dat si poradit ohladom digitalneho fotoaparatu ktory by mal dobry zoom, video s ozvucenim a kvalitne pixely. Fotak by mal dokazat spravit fotku aj z 10 cm vzdialenosti...
a este by som sa chcel opytat co znamena ohnisková vzdialenosť?a co znamenaju cisla pri objektivoch:
18-55 mm
55-200 mm
27-82,5 mm
82,5-300 mm
cena by mohla byt od 0-500€ ale maximalne do 1000€
Dakujem
bol som si ho pozriet, je to uplne nove sklo a v niektorych krajinach sa este dopredavaju skladove zasoby. nema sice SWM, je pomalsi ale dobra kresba a celkovo slusna optika, sice na novy nestaci ale za tie peniaze je to dobra kupa, pocitam, ze snad do konca roka este budu, lebo vyroba je uz zrusena
zdravim ta.. I ja som ho tam dnes pozeral. Je to zaujimave sklo.
Vcera som si nasadil kamosov 70-300 a prisiel som nato, ze na tom ohnisku 300 mm (a foteni z ruky) nevyhnutne VR(ten ho samozrejme ma).
17-35 je pre mna univerzalnejsi rozsah. co si s nim robil, ze je v oprave?
Ja som presne nad nim uvazoval. Porovnaval som ho tou 14-24 a dokonca som bol pren svojho casu rozhodnuty(14-24 mi vadi to vypuknutie i ked ta ostros mi nahana zimomriavky :) ). No prisiel som nato ze namiesto D300 mam za super cenu D700 (nie velky priplatok) a tym padom som musel prehodnotit i ohniska kedze som bol uz financne zatlaceny k muru a musel som hladat kompromis. Povodne som chcel 17-35 a potom tu tolko vyzdvihovanu 70-200..
Ta 24-70 ako som to uz na fore(i na nikonclub.cz) pisal mi odisla dva krat.
Sekanie a vrzganie od 50 mm a nizsie(mm) bolo neunosne a co som dalej prekvapeny, mam na strane bajonetu za sklom (vo vnutri) malu spinu. Toto vrznanie som este stihol vratit a reklamovat v krakowe (tiez za dost stresujucich podmienok, kedze som horkotazko stihal). Tato opakovana chyba vrzana a sekania pri zoomovani ma zastihla po mesiaci pouzivania uz na Slovensku.
Vacsinou som bol nazoru ze tie skla je vyhodne zobrat i zo statov. Ze s nimi nemusi byt az taky mechanicky, elektricky a opticky problem, no vidim ze clovek musi byt ostrazity a musi pekne vsetko zvazit. Treba ich poriadne vyskusat, pozriet, skusit ostrenie a terciky a to vsetko na mieste nakupu.
nasiel som Nikkor 80-200/2,8ED za 398€ v sekaci :o) kto ma prachy, kupujte :o)
jedno prstenec (push-pull), alebo dvojprstenec? ten jednoprstenec je vraj opticky najlepsi, ale divne sa ovlada: zoomujes posunom od tela k telu fotaku, tzv zoom-honic ;)
jedno prstenec (push-pull), alebo dvojprstenec? ten jednoprstenec je vraj opticky najlepsi, ale divne sa ovlada: zoomujes posunom od tela k telu fotaku, tzv zoom-honic ;)
tos ja ti nevim, ja sem ubohy Kanonak :o))) len oznacenie som nasiel a podla toho sa nevysomarim, ci zoom-honic alebo nejaky iny :o))
Majú tie dva doporučené foťáky (50D a 700D) kvalitné pixely? Bolo som aj v jednom kamennom obchode sa pýtať a čumeli na mňa jak na blázna. Dokonca ani na dpreview.com nič nepíšu o tom. :-)))
oj, diki moc, super som sa pobavil, to tu este nebolo, chudak chlapec, ten zabudne rychlo na fotenie, ale sranda musi byt. cau
No zdá sa mi že práve to slovo Zoom, ma niečo spoločné s tým onanosklom....:)))
Otazky a odpovede
Vcera som si nasadil kamosov 70-300 a prisiel som nato, ze na tom ohnisku 300 mm (a foteni z ruky) nevyhnutne VR(ten ho samozrejme ma).
Ta 24-70 ako som to uz na fore(i na nikonclub.cz) pisal mi odisla dva krat.
Sekanie a vrzganie od 50 mm a nizsie(mm) bolo neunosne a co som dalej prekvapeny, mam na strane bajonetu za sklom (vo vnutri) malu spinu. Toto vrznanie som este stihol vratit a reklamovat v krakowe (tiez za dost stresujucich podmienok, kedze som horkotazko stihal). Tato opakovana chyba vrzana a sekania pri zoomovani ma zastihla po mesiaci pouzivania uz na Slovensku.
Vacsinou som bol nazoru ze tie skla je vyhodne zobrat i zo statov. Ze s nimi nemusi byt az taky mechanicky, elektricky a opticky problem, no vidim ze clovek musi byt ostrazity a musi pekne vsetko zvazit. Treba ich poriadne vyskusat, pozriet, skusit ostrenie a terciky a to vsetko na mieste nakupu.
a diki, dobre som sa pobavil
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa