tisic krat som o tom premyslal, tisickrat zvazoval
viem ze otvaram tisikrat prediskutovanu temu ale aj tak.
to ozaj nie je mozne kupit nic ine okrem 70-200 2.8
Mam teraz 55-200 a chcem lepsi
55-200 vr - do toho mi nema vyznam ist rozdiel minimalny
70-300 vr - ja neviem, nezda sa mi ze mi to splni predstavy. pozeram kopec fotiez z neho... ale jednoducho nie. ten bokeh napr. vobec nie je pekny
80-200 - prestali vyrabat kua precoooo???
70-200 - spica le nekrestansky draheeee
ale zavzujem ho, asi mi nic ine neostava
tamron? ja neviem pozeral som fotky , nezda sa mi to veru ok
sigma - asi nie, vsade kde ciotam maju roznu kvalitu kusov. 30.000 sk nie je malo aby som stym bol nespokojny
Fakt nevidim ine riesenie ako 70-200
Ak naozaj nevidis ine riesenie tak ho ber...Nechces Tamron, nechces Sigmu tak ber Nikor...alebo Canon 70-200 f/2.8 USM ;-) Inak plne chapem,urcite ta uz svrbi prst na objednavke, ale kupu si musis obhajit ty sam
ah je to otazka priorit ja mam 70 - 300 VR som naprosto spokojny za svetla, ak by som mal peniaze tak urcite berem 70-200, inak 80 - 200 zozenies v pohode v bazare dokonca predvcerom som jeden kusok videl
ah je to otazka priorit ja mam 70 - 300 VR som naprosto spokojny za svetla, ak by som mal peniaze tak urcite berem 70-200, inak 80 - 200 zozenies v pohode v bazare dokonca predvcerom som jeden kusok videl
za svetla som spokojny aj s 55-200, ale tym moja spokojnost konci
Nemam vela skiel a 70-200 mam asi len 2 mesiace ale hned po kupe bol na zatazkavacej skuske(dva tyzdne v Hong Kongu) a osvedcil sa vynikajuco. Naozaj obrazova kvalita je vynimocna, rychlost ostretnia genialna a VR a kvalita spracovania ani netreba komentovat. Proste super. Ja som ho kupil tu v UK za ovela lepsiu cenu ako na SK a to mi este vratili 10% lebo som student :-) a dostal som k nemu aj 5 rocnu zaruku. Jednoznacne ho doporucujem, aj ja som mal problemy si pred sebou obhajit cenu ale povedal som si ze za chvilu asi vyjde nova verzia za ktoru budu pytat 3 krat tolko penazi a este ma prsvedcilo to ze to sklo si velmi dobre drzi svoju hodnotu. Inak chlapik v Calumete mi vravel ze pred olympiadou sa na eBayi 3 rocne 70-200 predavali drahsie ako nove a ze pred dvoma tyzdnami bol u nich chlapik v predajni ktory doslova cestuje po celej UK len aby jednu nasiel. Pravda aj ja som na moju cakal asi mesiac a keby som ich do toho obchodu nechodil otravovat kazdy den tak moju doteraz nemam. Na poradovniku som mal cislo 147. Takze asi tak:-)
80-200/2.8 sa da kupit nove a pozhanas i zanovne, podla mna plne postacuje a za polovicu penazi. Pokial nepotrebujes AF-S a VR, okrem toho je kompaktnejsi, a lepsei sa s nim robi v terene.
80-200/2.8 sa da kupit nove a pozhanas i zanovne, podla mna plne postacuje a za polovicu penazi. Pokial nepotrebujes AF-S a VR, okrem toho je kompaktnejsi, a lepsei sa s nim robi v terene.
ojazdeny nechcem, neviem skratka ja k tym veciam z druhej ruky nejako neviem najst cestu, moze byt poskodene atd... skratka second hand nie
mám 80-200 bazárový a som spokojný ... ak nechceš bazárový tak v bhphotovideo.com ešte ho tuším majú v predaji za 1099,95 USD
bhphotovideo.com/c/product/124669-USA/Nikon_1986_80_200mm_f_2_8_ED_AF_D.html
ojazdeny nechcem, neviem skratka ja k tym veciam z druhej ruky nejako neviem najst cestu, moze byt poskodene atd... skratka second hand nie
bol som v www.fotoplus.pl a 80-200 tam je. inac tiez cakam ale na novu verziu 70-200 nakolko by mal mat opravenu extremnu vinetaciu na full frame snimacoch. ale co som s nim fotil tak je to vynimocne sklo, ktore stoji tych penazi. nema prakticky realnu konkurenciu a pre mansi snimac je genialne. rychlost ostrenia je taka, ze bez akychkolvek problemov stiha preostrovat pri snimani 8 obr/s a vsetky fotky ostre jak britva! a kresba je velmi dobra aj na f2,8. to uz je co povedat. nedokaze sa sice vyrovnat nikorru 200/f2 ale to je predsa len 2x tazsi a 2x drahsi objektiv.
doporucujem kup si nikon 70-200 a nikdy lutovat nebudes! ak mas financnu moznost tak ti to kvalita fotiek vrati nazad. zohnat ho viem nove do 1850,- Eur s 2-rocnou zarukou CZ. Pre mna je akurat problem, ze na Fx senzore vinetuje a je aj citelna strata kresby do krajov - jedina skoda. preto aktualne pouzivam sice pomaly ale pre exterier perfektny nikon 80-400.
jake mas pravdu, ja zvazujem tiez nad nim. Kurnik na BH stal pred pol rokom 1600 usd :(, len som nemal nikoho v statoch. Podla mna treba posporit, zopar krat neist do krcmy a kupit to :D
S uzivanymi Nikon profi objektivami nie je problem, je to nikon, prakticky neznicitelne objektivy-pokial sa k nim normalne spravas, mam i uzivane i nove som kupoval, a nikdy nebol problem. 80-200 je spickove sklo, z ktoreho vysiel 70-200, je to lacnejsia alternativa, ale ked mas na to, tak chod do 70-200, ja osobne by som neisiel v tejto kategorii do tretich vyrobcov, bral by som iba original. Inac nedavno som videl v bazare v Brne 80-200 ako novy, 18000,-CZK.
Počkaj, kým vyjde nový model 70-200 bez vinetácie. Bude asi drahý, ale kopa ľudí, čo prešli na FF sa bude lacno zbavovať predošlej verzie, ktorá je pre DX čip skvelá.
asi by som ta vari opravil. kurz k 29.5.09 ma istrobanka 1,361 usd/dolar.
Ked zoberies ten obj. ktory ma status USA(su tam ine podmienky pre zaruku a zlavy) na BH tak stoji 1900 dolarov.
To ta vyjde lepsie to svajciarsko. Vyhoda je ze to je na ´skok´ oproti statom.
telobjektiv on nikonu
bhphotovideo.com/c/product/124669-USA/Nikon_1986_80_200mm_f_2_8_ED_AF_D.html
doporucujem kup si nikon 70-200 a nikdy lutovat nebudes! ak mas financnu moznost tak ti to kvalita fotiek vrati nazad. zohnat ho viem nove do 1850,- Eur s 2-rocnou zarukou CZ. Pre mna je akurat problem, ze na Fx senzore vinetuje a je aj citelna strata kresby do krajov - jedina skoda. preto aktualne pouzivam sice pomaly ale pre exterier perfektny nikon 80-400.
ak dobre ratam tak 1800*21=37800
to svajc je netovy obchod?
Ked zoberies ten obj. ktory ma status USA(su tam ine podmienky pre zaruku a zlavy) na BH tak stoji 1900 dolarov.
To ta vyjde lepsie to svajciarsko. Vyhoda je ze to je na ´skok´ oproti statom.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa