Aj ja mam Pentax :) Bohuzial, keby sa zivym vyhladavanim vadnych kusov, nepodarilo by sa mi, co som prezil s Pentaxom. Mal som K100D so setakom, ten bol fajn. K nemu som mal este AF360FGZ blesk aj ten bol fajn. Potom som si kupil Sigmu 24-70 f/2.8, objektiv bol vadny, vymenil som ho za Tamron 28-75 f/2.8, ktory uz bol fajn. Kupil som si K10D, fotak zle ostril, mal vyrazny backfocus a zle meral expoziciu. Po 1vom servise uz expozicia bola fajn, ale AF stale backfocusovalo. Po 2hom servise aj AF bolo fajn, ale pokazilo sa tlacitko AE-L. Medzi tym som si kupil SDM objektivy a tie opat ostrili zle a tak isiel fotak opat do servisu, tentokrat do Nemecka. AE-L tlacitko sa medzi tym opravilo. Co by cert necakal tak DA*16-50 mam decentrovany, cize s optickou vadou a v blizkej dobe ho idem tiez poslat do srvisu. Mam aj blesk AF540FGZ a na nom mi zas odpadlo tlacitko ´S´. Tiez sa to opravilo v servise. Po tolkych servisoch je fotak aj blesk, aj vsetko v poriadku :) teda az na ten jeden objektiv, ktory som este neposlal do servisu :) Inac som s Pentaxom aj napriek tymto problemom spokojny :) Hmm.. a nespominal som uz, ze na Slovensku mame aspon dobry servis, ked uz nic ine? :)) Na Pentaxe sa mi paci ich podanie farieb, ergonomia tela, kvalitne svetelne objektivy s dobrymi rozsahmi a hlavne stabilizator v tele a utesnene telo proti prachu a vode :)
a co sa tyka objektivov tak pouzivam DA*50-135 f/2.8 alebo DA*16-50 f/2.8. Velmi si chvalim aj Tamron 28-75 f/2.8 a mam este setak a M42 Industar 50mm f/3.5, ktory pekne kresli :-D
Zatiaľ vlastním PENTAX K200D + Pentax 18-55mm f/3.5-5.6 AL II SMC DA + Pentax 50-200mm f/4-5.6 ED SMC P-DA + Tamron 90mm f/2.8 Di Macro 1:1 SP AF, zo svojho staršieho foto PENTAX ME SUPER 50mm f 1.7 a CHINAR 135mm f 2.8.
Úplná spokojnosť aj so setovými objektívmi, ale najčastejšie používam ten TAMRON.
Predtým som fotil na film (FLEXARET 6, EXA 1, ZENIT 12, PENTAGON SIX a jasne PENTAX ME SUPER
ja pouzivam setak pentax smc DA 18-55 F3.5-5.6, potom tamron:AF70-300mm F/4-5.6 Di LD Macro 1:2 a par tyzdnov mam moje posledne sklicko smc PENTAX FA 50mm F1.4 ,ktore kedze je premna nove tak pouzivam momentalne najviac :)
no ja mam seťak a ešte stary rusky Helios 44 cez redukciu. Ten setak je celkom dobry ale ked tam dam Helios tak to je uplne o niečom inom. Sice je stary ale aj tak stale dosť dobry. Jeho velkou nevyhodou je fotenie v protisvetle kedy dochdza k velkej strate kontrastu a robia sa odlesky.
ten helios mám tiež, ale nejde my ním zaostriť na nekonečno. Je to chyba objektívu alebo tým že je cez redukciu a má inú vzdialenosť od čipu? Inak je celkom fajn.
PENTAX
tak naco sa sem pleties ty???
Úplná spokojnosť aj so setovými objektívmi, ale najčastejšie používam ten TAMRON.
Predtým som fotil na film (FLEXARET 6, EXA 1, ZENIT 12, PENTAGON SIX a jasne PENTAX ME SUPER
... tak nico aj pre Niki Laudov ;-)
Tamron 90mm/2,8 - 100% spokojnost
Tamron 70-300/4-5,6 - 50% spokojnost
Tamron 70-20/2,8 - 90% spokojnost
A rozmyslam nad nejakym slusnejsim dlhym sklom, vo vybere mam Pentax 200/2,8 alebo Pentax 300/4... uvidim
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa