hmm.. tak som si prebrowsoval net a tie Meike gripy su celkom solidne. Velmi malo staznosti je na ne, cize nemusela by to byt zla volba. Uz aj ja som ho zacal zvazovat na Nikon, kedze mna original stoji 300e a Meike len 100e :-) Podla toho, co som sa docital je Meike sice Cina, ale jedna z tych lepsich znaciek :-)
[reply0=Golem]este sa mozte pozriet na toto a vyjadrit sa k tomu ci sa to oplati a ci to bude dobre http://cgi.ebay.co.uk/SMC-PENTAX-M-50mm-f-1-7-PRIME-LENS-FILM-DIG-EXC-/120653847034?pt=UK_CamerasPhoto_CameraAccessories_CameraLensesFilters_JN&hash=item1c178799fa#shId Dakujem[/reply0]no je to manualne. sice neviem ake mas telo ale celkovo na dslr je prilis maly hladacik aby sa s tym dalo ostrit efektivne => budes mat velky odpad.
[reply0=Golem]este sa mozte pozriet na toto a vyjadrit sa k tomu ci sa to oplati a ci to bude dobre http://cgi.ebay.co.uk/SMC-PENTAX-M-50mm-f-1-7-PRIME-LENS-FILM-DIG-EXC-/120653847034?pt=UK_CamerasPhoto_CameraAccessories_CameraLensesFilters_JN&hash=item1c178799fa#shId Dakujem[/reply0]oplati.na staticke fotky.3 az 4 ´cvaky´ na jednu.jedna bude super ostra.
mali ste niekto moznost porovnat DA 35/2.8 makro a DA 40/2.8.Zaujima ma hlavne presnost AF a bokeh,makro ma netrapi.Presurfoval som toho dost ale este som sa chcel spytat aj tu.Na 31/1.8 nemam a nic z plastu nechcem.Takze mi zostalo vybrat si asi len z tychto dvoch.
mali ste niekto moznost porovnat DA 35/2.8 makro a DA 40/2.8.Zaujima ma hlavne presnost AF a bokeh,makro ma netrapi.Presurfoval som toho dost ale este som sa chcel spytat aj tu.Na 31/1.8 nemam a nic z plastu nechcem.Takze mi zostalo vybrat si asi len z tychto dvoch.
su vo fotogalerii fotky s Pentax645D?alebo autori tych fotografii nevedia ktory fotak je ktory.Rad by som sa spytal samotneho uzivatela ako je spokojny s touto ´´zrkadlovkou´´ 40Mpx...
su vo fotogalerii fotky s Pentax645D?alebo autori tych fotografii nevedia ktory fotak je ktory.Rad by som sa spytal samotneho uzivatela ako je spokojny s touto ´´zrkadlovkou´´ 40Mpx...
[reply0=SalvadorD]su vo fotogalerii fotky s Pentax645D?alebo autori tych fotografii nevedia ktory fotak je ktory.Rad by som sa spytal samotneho uzivatela ako je spokojny s touto ´´zrkadlovkou´´ 40Mpx...[/reply0]na SK to zatial urcite nema nik :-)
[reply0=WildSammy]na SK to zatial urcite nema nik :-)[/reply0]Paradoxne su tu fotografie tvariace sa ze je to s toho fotoaparatu.Ako ze toto by mal admin zmazat tieto skreslene informacie.Kazi to image tejto stranky...
Paradoxne su tu fotografie tvariace sa ze je to s toho fotoaparatu.Ako ze toto by mal admin zmazat tieto skreslene informacie.Kazi to image tejto stranky...
a nie su to nascanovane foto z filmoveho 645? :) idem sa mrknut teda na ne :) malo by to asi skor vycitavat z exifu miesto toho aby sa to tam dalo vybrat manualne :-)
[reply0=SalvadorD]Paradoxne su tu fotografie tvariace sa ze je to s toho fotoaparatu.Ako ze toto by mal admin zmazat tieto skreslene informacie.Kazi to image tejto stranky...[/reply0]a nie su to nascanovane foto z filmoveho 645? :) idem sa mrknut teda na ne :) malo by to asi skor vycitavat z exifu miesto toho aby sa to tam dalo vybrat manualne :-)
neviete prečo neporovnávajú na Dpreview.com ten pentax aj s niečím typu 5D II/D3x/alebo A900 ??? ved ked to porovnávam s APS-C to je ako keby som G11 porovnával s 5D II (obrazovo). - čo sa boja že D3x vykreslí toľko isto detailov ak nie cca 90% toho istého? ved už len porovnanie so 7D a D7000 ma trochu necháva pochybovať o zmysluplnosti kúpy tohoto pentaxu, ci nie?
neviete prečo neporovnávajú na Dpreview.com ten pentax aj s niečím typu 5D II/D3x/alebo A900 ??? ved ked to porovnávam s APS-C to je ako keby som G11 porovnával s 5D II (obrazovo). - čo sa boja že D3x vykreslí toľko isto detailov ak nie cca 90% toho istého? ved už len porovnanie so 7D a D7000 ma trochu necháva pochybovať o zmysluplnosti kúpy tohoto pentaxu, ci nie?
[reply0=Jozef NR]neviete prečo neporovnávajú na Dpreview.com ten pentax aj s niečím typu 5D II/D3x/alebo A900 ??? ved ked to porovnávam s APS-C to je ako keby som G11 porovnával s 5D II (obrazovo). - čo sa boja že D3x vykreslí toľko isto detailov ak nie cca 90% toho istého? ved už len porovnanie so 7D a D7000 ma trochu necháva pochybovať o zmysluplnosti kúpy tohoto pentaxu, ci nie?[/reply0]hovoris o 645D ??? ak ano tak to porovnanie nema zmysel.
645D nema AA filter, takze uz tam je obrovsky rozdiel v rozliseni (35mm zrkadlovky stracaju cca 15-20% na AA filtri).
Ale take porovnania sa urcite objavia hned ako bude ten fotak dostupnejsi. Predsa len ta cena je dost vyrazny rozdiel oproti ostatnym MF pristrojom.
PENTAX
645D nema AA filter, takze uz tam je obrovsky rozdiel v rozliseni (35mm zrkadlovky stracaju cca 15-20% na AA filtri).
Ale take porovnania sa urcite objavia hned ako bude ten fotak dostupnejsi. Predsa len ta cena je dost vyrazny rozdiel oproti ostatnym MF pristrojom.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa