Zdravim.
Rad by som kupil sadu sedych a sedych prechodovych filtrov systemu COKIN. Kedze uz som cital mnoho negativnych nazorov na neutralne podanie filtrov COKIN chcem sa spytat ako su na tom HITECH a KOOD. O LEE filtroch neuvazujem z finacnych dovodov. Ak mate skusenosti jak s COKIN, tak HITECH a KOOD podelte sa.
Dakujem.
Tak ja som sa rozhodol beriem si Hitechy ;) a aby som nezakladal novú tému tak mam dotaz na POLARIZÁK. Mam objektív Nikon 18-35 na ktorom v proti svetle vznikne pár odleskov. Ak kúpim polarizák Hoya HD alebo nejaky iny kvalitný s povrstvením je možné takto kvalitným sklom pred objektívom eliminovať tie odlesky alebo proste keď ich raz objektív robí tak ich bude robiť aj tak?
Čím viac skla, tým viac odleskov. Zmysel kvalitného coatingu je hlavne ten, že ti minimalizuje vznik nejakých odleskov navyše vznikajúcich na filtri. Odlesky na šošovkách to neodstráni.
Ak chceš odlesky odstrániť úplne so 100% spoľahlivosťou, musíš zabrániť tomu, aby sa ti do objektívu dostalo svetlo. Na to najlepšie pomáha krytka na objektíve :-)
Mám jedno 100% riešenie proti odleskom na objektíve. Na rozdiel od krytky využíva obyčajnú dierku, ktorá neobsahuje žiaden optický člen, na ktorom by vznikal odlesk.
Od filtrou k dieram :D
Ešte by ma zaujímaly názory a skúsenosti s prechoďakmi KOOD (aj keď som sa už rozhodol pre Hitech), sú podstatne lacnejšie ako Hitech a Cokin.
Tak fajn, to mi odľahlo. Už som mal obavy zo znásilnenia fotovýbavy :-)
Chlapi sa kroťte! K veci.....chcem kúpiť filtre ...Cokin,Hitech,Kood....ktoré by ste odporúčali. A p..u už nechajte na pokoji :)tá nerobí odrazy a ani sa na nej netvoria škvrny od vody a je odolná proti poškriabaniu :)
Chlapi sa kroťte! K veci.....chcem kúpiť filtre ...Cokin,Hitech,Kood....ktoré by ste odporúčali. A p..u už nechajte na pokoji :)tá nerobí odrazy a ani sa na nej netvoria škvrny od vody a je odolná proti poškriabaniu :)
Filtre COKIN, HITECH, KOOD
Ak chceš odlesky odstrániť úplne so 100% spoľahlivosťou, musíš zabrániť tomu, aby sa ti do objektívu dostalo svetlo. Na to najlepšie pomáha krytka na objektíve :-)
Ešte by ma zaujímaly názory a skúsenosti s prechoďakmi KOOD (aj keď som sa už rozhodol pre Hitech), sú podstatne lacnejšie ako Hitech a Cokin.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa