Zdravim.
Rad by som kupil sadu sedych a sedych prechodovych filtrov systemu COKIN. Kedze uz som cital mnoho negativnych nazorov na neutralne podanie filtrov COKIN chcem sa spytat ako su na tom HITECH a KOOD. O LEE filtroch neuvazujem z finacnych dovodov. Ak mate skusenosti jak s COKIN, tak HITECH a KOOD podelte sa.
Dakujem.
no cena kitu s drziakom troch filtrov 85 mm je cca 90 eur, filtre s 100 mm+ drziak a len dva filtre 0,6 a 0,9 je az 205 eur...tak neviem
je to na tebe ale ja tie 85mm idem akurat darovat kedze sa mi na ne len prasi. Ak by si si ich chcel skusit a si z BA tak ti ich mozem pozicat na par dni
Ja mam tiez nove hitechy 100mm a som super spokjny. mam hard aj soft, ale asi tie hard pouzivam viacej. dalej twilight, blue, sunset. twilight je super, sunset som este nemal kde vyskusat. ten blue je az moc blue, na fotke je to nerealne. skoda ze nerobia 120mm. na 14-24 je to stale malo. odraza sa tam clona
Bolo tu daco spomenute ohladne nedobreho farebneho podania filtrov Cokin. Ak sa nemylim nahodou, tak ta farebna vada u COKINov bola odstranena uz pred nejakym casom a momentalne su tie filtre na dost slusnej urovni. Ak ma na to niekto iny nazor , sem s nim.
nevie niekto poradiť či sú to originál filtre cokin..... http://cgi.ebay.co.uk/Filter-box-set-for-Cokin-P-Series-ND-Gradual-Adapter-77_W0QQitemZ170459996114QQcmdZViewItemQQptZUK_Photography_DigitalCamAccess_RL?hash=item27b0351fd2
dik
spongy36> nie sú a je to tam aj napísané - ´These are generic brand that are compatible..´ originál cokinov na ebay moc nenájdeš, keď tak skús hľadat genuine cokin
mam taku otazocku
chcel by som kupit Cokin system ale teraz ma napada jedna vec a sice ako to je s pouzivanim,ked sa mi predny opt clen na objektive OTACA ? konkretne by slo o setak 18-55.
bude treba najprv zaostrit a az potom nasadit drziak,alebo ako?
nie, kludne tam nechaj drziak nasadeny od zaciatku a po zaostreni ho proste otocis do spravnej polohy (staci ho jemne chytit pri ostreni a nikam neujde)
nie, kludne tam nechaj drziak nasadeny od zaciatku a po zaostreni ho proste otocis do spravnej polohy (staci ho jemne chytit pri ostreni a nikam neujde)
Rozumnejšie by asi bolo porovnávať filtre rovnakej veľkosti. Ty porovnávaš Hitech 85mm a LEE 100mm. Ja som si nedávno objednával filtre LEE z anglicka. Síce som neobjednával celú sadu, ale jedna sada ND Grad vychádza na cca. 170EUR.
môžem vedieť kde konkrétne si kupoval tie Lee filtre?
Tak ja som sa rozhodol beriem si Hitechy ;) a aby som nezakladal novú tému tak mam dotaz na POLARIZÁK. Mam objektív Nikon 18-35 na ktorom v proti svetle vznikne pár odleskov. Ak kúpim polarizák Hoya HD alebo nejaky iny kvalitný s povrstvením je možné takto kvalitným sklom pred objektívom eliminovať tie odlesky alebo proste keď ich raz objektív robí tak ich bude robiť aj tak?
Odporúčam ti kúpiť Leečka. Na širokouhlých objektívoch rozdiel nezbadáš ale na teleobjektívoch už filtre od Cokinu spôsobujú poriadne zmaknutie obrazu. To hovorím o rade Cokin P ktoré som mal dakedy. Rada Z-Pro ktoré tiež vlastním je podstatne kvalitnejšia aj keď neviem prečo. Také zmaknutie obrazu sa neprejavuje. Možno som mal šťastie na dobrú sadu. Na teleobjektíve ale aj tak používam vačšinou Leečka. Filtre Kood a Hitech budú podľa mňa kvalitou plastu na tej istej úrovni ako Cokin aj keď možno nemajú taký problém z neutralitou.
osobne sú tú podľa mňa veľmi dôležité aj finančné možnosti, LEE alebo Singh Ray filter sú úplna špička, no cena brutálna-ak tak použité sa dajú lacnejšie, ale už sú použité, treba si uvedomiť, že ak niekto chce vážne používať prechoďáky tak potrebuje min. 2EV a 3EV najlepšie aj soft aj hard prechod v prípade orezania množstva filtrov je soft univerzálnejší ako hard, samozrejme by sa občas zišiel aj 1EV-no výrazne menej často, čiže to máme 4 alebo 6 kusov filtrov plus neutrálne filtrre, pri lacnejších variantách plastových by som jednoznačne doporučil filtre Hitech-majú veľmi dobrú povesť a osobne ich už niekoľko rokov používam a skúšal som aj cokin a aj kood som mal požičané.
Čo sa týka neutrality, najlepšie sú a aj sú najlepšie hodnotené filtre Hitech, potom Kood a ako najhoršie vychádzali Cokin. Toto však zásadne platilo pri fotení na film. Aj na digi zrkadlovku by som si kúpil v rozumnej cenovej hladine iba Hitech. Treba však dať bacha na jednu vec, na určitých typoch digi zrkadloviek hlavne starších, nikon d70 atď dochádzalo k výrazným farebným posunom pri používvaní silných prechodových alebo neutrálnych filtrov, hlavne 3EV, 4EV alebo kombinovanie dvoch filtrov 2EV plus 3EV, podľa vyjadrení na internete aj od firmy Hitech je problém v tom, že silný filter napr. 3EV zadrží značnú časť viditeľného svetla ale infračervené svetlo nie, tým sa zmení pomera viditeľného a infra svetla dopadajúce vo filtrovanej časti na objektív a dochádza k načervenalým, fialovastým atď nádychom, tento jav sa prejavuje tým viac, čím je IR blocker slabší- filter, ktorý blokuje IR žiarenie pred digitálnym čipom-lebo digitálne čipy sú veľmi citlivé na IR svetlo bez IR blockera. Čím lepší IR blocker tým menšie problémy s nádychom.
Viem, že firma tiffen v určitej dobe začala riešiť pri týcho filtroch aj blokovanie IR žiarenia ale ako skončili neviem, čosi sa hovorilo, že to budú riešiť aj v Hitechu, ale nezaujímal som sa potom už o to.
Osobne by som ti doproučil pred kúpou Hitech informovať sa u Hitech alebo si ich od niekoho požičať a vyskúšať na svojej digi zrkadlovke.
Ak chceš fotiť s 24mm v prepočte na kinofilm tak 85mm filtre sú tak akurát, keď použiješ iba jeden so širokoúhlym držiakom, ak chceš ísť na širšie ohnisko pod 24mm tak by som hneď išiel do 100mm alebo 150mm-pri cokine Z-pro rada.
Celkovo však u mňa, ak plastové filtre, tak Hitech.
Kupoval som vždy z www.formatt.co.uk absolútne žiadny problém.
Filtre COKIN, HITECH, KOOD
dik
chcel by som kupit Cokin system ale teraz ma napada jedna vec a sice ako to je s pouzivanim,ked sa mi predny opt clen na objektive OTACA ? konkretne by slo o setak 18-55.
http://www.stealth-gear.com/products/photography-accessories/square-filter-system.html
ale nakoniec pôjdem do LEE.
Čo sa týka neutrality, najlepšie sú a aj sú najlepšie hodnotené filtre Hitech, potom Kood a ako najhoršie vychádzali Cokin. Toto však zásadne platilo pri fotení na film. Aj na digi zrkadlovku by som si kúpil v rozumnej cenovej hladine iba Hitech. Treba však dať bacha na jednu vec, na určitých typoch digi zrkadloviek hlavne starších, nikon d70 atď dochádzalo k výrazným farebným posunom pri používvaní silných prechodových alebo neutrálnych filtrov, hlavne 3EV, 4EV alebo kombinovanie dvoch filtrov 2EV plus 3EV, podľa vyjadrení na internete aj od firmy Hitech je problém v tom, že silný filter napr. 3EV zadrží značnú časť viditeľného svetla ale infračervené svetlo nie, tým sa zmení pomera viditeľného a infra svetla dopadajúce vo filtrovanej časti na objektív a dochádza k načervenalým, fialovastým atď nádychom, tento jav sa prejavuje tým viac, čím je IR blocker slabší- filter, ktorý blokuje IR žiarenie pred digitálnym čipom-lebo digitálne čipy sú veľmi citlivé na IR svetlo bez IR blockera. Čím lepší IR blocker tým menšie problémy s nádychom.
Viem, že firma tiffen v určitej dobe začala riešiť pri týcho filtroch aj blokovanie IR žiarenia ale ako skončili neviem, čosi sa hovorilo, že to budú riešiť aj v Hitechu, ale nezaujímal som sa potom už o to.
Osobne by som ti doproučil pred kúpou Hitech informovať sa u Hitech alebo si ich od niekoho požičať a vyskúšať na svojej digi zrkadlovke.
Ak chceš fotiť s 24mm v prepočte na kinofilm tak 85mm filtre sú tak akurát, keď použiješ iba jeden so širokoúhlym držiakom, ak chceš ísť na širšie ohnisko pod 24mm tak by som hneď išiel do 100mm alebo 150mm-pri cokine Z-pro rada.
Celkovo však u mňa, ak plastové filtre, tak Hitech.
Kupoval som vždy z www.formatt.co.uk absolútne žiadny problém.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa