Ahojte, po vsetkych pokusoch ake som mal k dispozicii /vzduch a antistaticka utierka/ sa mi nedari zbavit sa tohoto mastneho?, alebo aky to je, flaku. Neviem ani kde sa nachadza, ci na zrkadle, alebo matnici. Poradi mi niekto z praxe /vid foto v tom bielom/ ako a cim sa toho zbavit? Do servisu je daleko a odchadzam na dovolenku. Vdaka za rady.
Tak isto to bude na snímači, kde inde predsa? Výsledný obraz ti nejde cez matnicu a zrkadlo ako to už napísal Duroslav, aj keby na matnici niečo bolo tak na výslednej fotografii sa ti to neprejaví. Daj to radšej ,,prešetriť´ do servisu:-)
a co tak manualne cistenie sniumaca s balonikom ? mas to niekde v nastaveniach vo fotaku ako sa to zapina ;-) ak to nepomoze tak vyretusujes potom na kazdej fotke :D
niekedy clovek dostane novy stroj a ma spinavy chip. mne sa to nastastie nestalo, ale cital som o tom zahranicne fora pri D300, ked prisla na trh.
Priamo v navode k Nikonom je veta, nieco na sposob: Aj ked Nikon venuje max. pozornost...... ......mozu byt na snimaci necistoty..... nie je to vada, atd.....
Pokial to je stale rovnake a dokonca aj pri vymene skiel, tak je to jedine snimac. A ten doporucujem zverit radsej do ruk cloveku, ktory vie, co robi. Aby nevznikla vacsia skoda.
Ja som si po tyždni našiel na fotkach asi 5 velkych špin a ale 8 malych. Už som bol na nervy že čo s tym. Nakoniec som si kupil balonik a jedno čistenie a bolo to všetko preč. Trochu ma prekvapilo ako rychlo som ho tak zašpinil.
toto poznam, no da sa to robit len so setakmi pripadne lacnymi a hlavne lahkymi sklami...pri 70-200 to nerobim, lebo ak by mi nebodaj padol na zem, tak by som tomu fesakovi natiahol rit na hlavu, aby mal z toho aj on nejaky zazitok :o)))
Špina, ale aká a kde?
Keď fotíš tak to nejde ani cez zrkadlo ani cez matnicu.
2. 100% cistenie neexzistuje :-(
http://prolaika.inshop.sk/inshop/scripts/show.asp?file=_cistenie.html
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie