no, nejak zacinam mat pocit, ze ovce nezaberaju...
uprava fotografii:
tie sa upravuju v aplikaciach, napr. PhotoShop, ktory je ako pre Mac, tak pre PC. Dalej je tam monitor podstatny a vykon pc.
kompatibilita:
usb a firewire ma kazde, PC je akurat tak viac modularne, i ked po prechode na Intel technologiu sa zmazali skoro vsetky rozdiely
lepsia rychlejsia praca:
OS X je pruznejsi, nez Win, ale vsetko zavisi od HW
ekonomickejsie:
?
financne nenarocnejsie:
PC
nic, co by si si nenasiel aj sam, plus je na nete plno diskusnych for. je to preferenciach, no Mac je dnes ´in´, tak celkom chapem, ze si tlaceny do toho systemu kamaratmi a reklamou...
financne nenarocnejsie:
PC _?????????
pc skrina + kvalitny monitor = to iste ako iMac
Vseobecne je jasne ze na upravu fotografii asopn na polo profi alebo na vasnivo amaterskej urovni je lepsi Apple produkt ako xyxyxxný (cenzura) windows desktop
samozrejme ak sa jedna o upravu fotiek ´len tak pre istotu´ je apple zbytocny
okamzite predavam svoju zrkadlovku sony a kupujem kompakt canon! konecne vymenim svoj cybershot za poriadny fotoaparat s ktorym odfotim kvalitne HDR!
No to by si urobil velmi dobre SONY je super znacka ma vinikajuce produkty napr.TV atd.ale na co sa hraju s tymi AKOZE zrkadlovkami neviem.Kup si Pentagon six zaloz film a uvidis ten neporovnatelny rozdiel v kvalite ak to este preskenujes cez Profi skener.
hej ale co je iMAC?? slabota.. ked uz tak MAC pro alebo mac book PRO..
je to jednoduche.. a zrata si to kazdy... vezmi ci cenu macbooku - cca 2500-3000eur.. chod na stranku dellu a nakonfiguruj si notebook podla parametrov MAC-ka potom zavolaj do dellu spustia ti tam 1000 eur a notebook mas za max 2000 eur a rovnakym vykonom a nebojim sa povedar aj lepsim displeyom - ak si zvolis priplatkovy 17´ v dell...
dalej servis... v PC komponenty zozenies vsade! stane sa ti nieco s MAC-kom tak na mesiac sa s nim rozluc :))) ale ma aj vyhody je pekny, stabilnejsi, original softver je lacnejsi a vybavenejsi.. ale photoshop stoji rovnako na PC an MAC :))))) BTW: mac book pro som si chcel kupit a teraz som rad ze som ho nekupil :))) BTW2: nemusis mat na PC win- daj si ubuntu :)) BTW3: ceny apple dal dole takze je to dnes vyhodnejsie ako pred rokom :))
No to by si urobil velmi dobre SONY je super znacka ma vinikajuce produkty napr.TV atd.ale na co sa hraju s tymi AKOZE zrkadlovkami neviem.Kup si Pentagon six zaloz film a uvidis ten neporovnatelny rozdiel v kvalite ak to este preskenujes cez Profi skener.
Tak ty si to zožral aj navijákom :-)))
A na HDR naozaj nie je nič lepšie než filmový foťák :-)))
No super ale dovolim si povedat a aj TOTO bol moj ucel(FINANCNE porovnat co je vyhodnejsie),ze za max 2000eur si kupi kazdy:1000eur uz mam velmi dobry mozno si dovolim tvrdit ze poloprofi EIZO monitor a za dalsich 1000eur mi poskladaju spickove PC ze s upravou v AdobePhotoshop alebo akom kolvek inom nebudem mat ziaden problem.Skusme POLOZIT OTAZKU,za ake minimum EUR poskladam PC s 19-22palcovym EIZO monitorom aby som mohol spracovavat foto na profi urovni.
treba si uvedomit, ze pokial na cerstvo nainstalovayn PC nainastalujem par grafickych programov, prepnem sa do nie administratorskeho konta, tak pokial do neho nebude nikto rypat a len pouzivat, tak bude fungovat sto rokov. Mac toho rypania znese o dost viac, ale otazne je ci to treba. Potom by bolo mozno zaujimave mat dve PC, jeden jednoucelovy a jeden bezny. Cenovo to bude ako jeden Mac.
pracujem ako s Mac, tak s PC a rovnako vykonne stroje PC su podstatne lacnejsie, nez Mac. za tymto si stojim a to su vsetky Macy, na ktorych pracujem z USA a PC kupovane tu.
pokial nevies, ako si mas nastavit Windows, tak je to tvoja chyba, nie chyba Windows. drviva vacsina profesionalov, ktorych poznam, maju MacBook, alebo MacBookPro, ale na upravu fotiek stolne PC, nakolko za tu istu cenu maju omnoho lepsi stroj. okrem toho, iMac 20´ ma TN display, 24´ ma az IPS, displaye im dodava LG.
Na porovnanie:
24´ iMac s Core2Duo 3GHz, 4GB DDR3, 1TB HDD, Radeon 4850 512MB stoji len s OS X
Nemecko 2100Euro
Maloobchod Agem:
ASUS P5Q3 Deluxe WiFi/AP 183Euro
Intel Core 2 Duo E8400 3.0GHz BOX 6MB dual 162Euro
CORSAIR DDR3 2x2048MB 1600MHz TW3X4G C9DHX 78Euro
Western Digital RE3 1TB 32M SATA2 WD1002FBYS 142Euro
ASUS EAH4850 512MB HTDI PCX 125Euro
DVD RW LG GH20NS15 bulk BLACK 20x SATA 20Euro
Skrinka ASUS TA982 + Zdroj Fortron 500W Everest 500 80+ 102Euro
Microsoft WINDOWS XP PROF EN OEM 64-bit 127Euro
----------------------------------------------------
Spolu 939Euro
velkoobchod 852Euro
Alza maloobchod:
Eizo S2431WE (S-PVA display) 880Euro
EIZO HD2442W (S-Pva display) 1278Euro
APPLE LED Cinema Display (S-IPS) 942Euro
ak chcem nieco vymenit v PC, tak to dokaze pomaly aj male decko. ak chces nieco vymenit v iMacu, tak si to zaplatis mastne.
este stale mi budes tvrdit, ze je Mac lepsi? zobud sa chlapec...
ps: a to som pre PC vyberal este tie najdrahsie komponenty: maticna, graficka, zdroj, disk, pamat - sa daju zohnat aj podstatne lacnejsie. co mas v iMacu nemas sajn vediet, moze to byt ECS, Man-Li, ...
inak ako vidim, marketing Apple funguje presne tak, ako to chce Balmer. ludia zeru tie ich produkty aj s navijakom a pritom kupuju nemodulovatelne PC s nainstalovanym OS X :-D :-D :-D
uz to nie je RISC PowerPC a prava sila, uz to je Intel, ktory si vo vacsine pchame do vlastnych PC. len to je drahsie, krajsie a ludia si myslia, ze su in, ked maju pocitac s nakusnutym jablckom. a pritom ich len od*bali :-D :-D :-D
KUAAAAAA, Detroit prehrava, tak mi nejde spat :-D :-D :-D
ASROCK P43Twins1600 64Euro
2x Apacer DDR3 2GB 1066MHz 58Euro
Hitachi 1000GB 16MB SATA2 80Euro
SAPPHIRE Radeon HD 4850 512MB PCIE 106Euro
Super Case SK-371 400W B/S ATX 35Euro
Spolu 652Euro
velkoobchod 592Euro
Mac vs. PC
uprava fotografii:
tie sa upravuju v aplikaciach, napr. PhotoShop, ktory je ako pre Mac, tak pre PC. Dalej je tam monitor podstatny a vykon pc.
kompatibilita:
usb a firewire ma kazde, PC je akurat tak viac modularne, i ked po prechode na Intel technologiu sa zmazali skoro vsetky rozdiely
lepsia rychlejsia praca:
OS X je pruznejsi, nez Win, ale vsetko zavisi od HW
ekonomickejsie:
?
financne nenarocnejsie:
PC
nic, co by si si nenasiel aj sam, plus je na nete plno diskusnych for. je to preferenciach, no Mac je dnes ´in´, tak celkom chapem, ze si tlaceny do toho systemu kamaratmi a reklamou...
PC _?????????
pc skrina + kvalitny monitor = to iste ako iMac
Vseobecne je jasne ze na upravu fotografii asopn na polo profi alebo na vasnivo amaterskej urovni je lepsi Apple produkt ako xyxyxxný (cenzura) windows desktop
samozrejme ak sa jedna o upravu fotiek ´len tak pre istotu´ je apple zbytocny
je to jednoduche.. a zrata si to kazdy... vezmi ci cenu macbooku - cca 2500-3000eur.. chod na stranku dellu a nakonfiguruj si notebook podla parametrov MAC-ka potom zavolaj do dellu spustia ti tam 1000 eur a notebook mas za max 2000 eur a rovnakym vykonom a nebojim sa povedar aj lepsim displeyom - ak si zvolis priplatkovy 17´ v dell...
dalej servis... v PC komponenty zozenies vsade! stane sa ti nieco s MAC-kom tak na mesiac sa s nim rozluc :))) ale ma aj vyhody je pekny, stabilnejsi, original softver je lacnejsi a vybavenejsi.. ale photoshop stoji rovnako na PC an MAC :))))) BTW: mac book pro som si chcel kupit a teraz som rad ze som ho nekupil :))) BTW2: nemusis mat na PC win- daj si ubuntu :)) BTW3: ceny apple dal dole takze je to dnes vyhodnejsie ako pred rokom :))
A na HDR naozaj nie je nič lepšie než filmový foťák :-)))
pracujem ako s Mac, tak s PC a rovnako vykonne stroje PC su podstatne lacnejsie, nez Mac. za tymto si stojim a to su vsetky Macy, na ktorych pracujem z USA a PC kupovane tu.
pokial nevies, ako si mas nastavit Windows, tak je to tvoja chyba, nie chyba Windows. drviva vacsina profesionalov, ktorych poznam, maju MacBook, alebo MacBookPro, ale na upravu fotiek stolne PC, nakolko za tu istu cenu maju omnoho lepsi stroj. okrem toho, iMac 20´ ma TN display, 24´ ma az IPS, displaye im dodava LG.
Na porovnanie:
24´ iMac s Core2Duo 3GHz, 4GB DDR3, 1TB HDD, Radeon 4850 512MB stoji len s OS X
Nemecko 2100Euro
Maloobchod Agem:
ASUS P5Q3 Deluxe WiFi/AP 183Euro
CORSAIR DDR3 2x2048MB 1600MHz TW3X4G C9DHX 78Euro
Western Digital RE3 1TB 32M SATA2 WD1002FBYS 142Euro
ASUS EAH4850 512MB HTDI PCX 125Euro
Skrinka ASUS TA982 + Zdroj Fortron 500W Everest 500 80+ 102Euro
Spolu 939Euro
velkoobchod 852Euro
Alza maloobchod:
Eizo S2431WE (S-PVA display) 880Euro
EIZO HD2442W (S-Pva display) 1278Euro
APPLE LED Cinema Display (S-IPS) 942Euro
ak chcem nieco vymenit v PC, tak to dokaze pomaly aj male decko. ak chces nieco vymenit v iMacu, tak si to zaplatis mastne.
este stale mi budes tvrdit, ze je Mac lepsi? zobud sa chlapec...
uz to nie je RISC PowerPC a prava sila, uz to je Intel, ktory si vo vacsine pchame do vlastnych PC. len to je drahsie, krajsie a ludia si myslia, ze su in, ked maju pocitac s nakusnutym jablckom. a pritom ich len od*bali :-D :-D :-D
ASROCK P43Twins1600 64Euro
2x Apacer DDR3 2GB 1066MHz 58Euro
Hitachi 1000GB 16MB SATA2 80Euro
SAPPHIRE Radeon HD 4850 512MB PCIE 106Euro
Super Case SK-371 400W B/S ATX 35Euro
Spolu 652Euro
velkoobchod 592Euro
Apple 24´ LCD
http://www.pcmania.sk/zbozi/apple-24-led-cinema-display/detail.aspx?p=z:143354
807Euro
http://www.shoparena.sk/zbozi_detail.aspx?kod=13199753
816Euro
http://www.pixmania.sk/sk/sk/2001145/art/apple/monitor-tft-24-wide-led-c.html?srcid=7865&Partenaire=najnakup&CodePromo=oui&aftrack=TWpJMk16czJNRFEwOzEyNDQ4NTg3NDY7
820Euro
uz vas pre dnes necham, 17minut na 2 goly, verim, ze to Hossa ziska! go reds go ;)
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa