Halooo ahojte.... poradite mi? chcem si zariadit maly atelier ake svetla potrebujem pre fotenie ludi celych postav... a kd sa daju kupit svetla aj pozadia
a kolko svetiel potrebujem....
Na portrét typu plecia - hlava ti stačí 60x60cm,pokiaľ chceš fotiť celé postavy ,tak samozrejme väčšie a pravdepodobne sa dopracuješ k stripboxom,t.j. 30x120-180cm...toho príslušenstva je spústa,bolo by dobré ísť niekde do ateliéru.*Lepšie raz vidieť ako 10x čítať :)
Na portrét typu plecia - hlava ti stačí 60x60cm,pokiaľ chceš fotiť celé postavy ,tak samozrejme väčšie a pravdepodobne sa dopracuješ k stripboxom,t.j. 30x120-180cm...toho príslušenstva je spústa,bolo by dobré ísť niekde do ateliéru.*Lepšie raz vidieť ako 10x čítať :)
No už som to našiel....tento link je na video maníka,ktorý tam má kompletne celý tutoriál od svietenia jedným svetlom až po komplikované svietenia so 4 svetlami a rôznym príslušenstvom.Je tam tých videí od neho vyše 20...vrele odporúčam .Toto je tuším 14-ty diel ,nájdeš tam všetky ostatné.
http://www.youtube.com/watch?v=gL8mhBtIAco&feature=related
a teraz otazka.. on foti portret s dazdnikmi... a super to vypadalo... tak softbox ci dazdnik ci aj aj
Nie tak rýchlo...on fotí softboxami,dáždnikmi a s odrazkami.Pozri si v kľude všetky tie videá, má ich tam 29.Choď pekne od prvého po posledné a potom budeš v obraze.
a radis iba canonakom? :)) aj ja ti teda vam dakujem .. ta to hento tamto :) ozaj sa to dobre pozera male napady velky uzitok
Mám taký istý stroj i objektív ako ty (teda k tomu ešte ďalšie objektívy), preto som ti poradil :) :).
Okrem tohoto maníka je tam ešte aj jeden čo fotí len s jedným zábleskom a odrazkami a je to super ....hlavne je to lacné :)
Tých videí sú tam desiatky,stoja za to...
hej som videla manikovu lekciu s jednym svetlom a odrazky ... sikovny chala:)) no prax mam len si pospominam a vynaliezavost pridam .... ale pomohli ste mi tu som rada.... pozri sa na toto prosim... vypada to super moze byt? http://fotoprislusenstvo.sk/vybavenie-pre-fotografov/zableskove-zostavy/set-2x400w-oct-120.html
Neunáhľuj sa....pozri si rôzne stránky,cenové rozdiely sú niekedy dosť veľké,
doporučujem aj www.fotovideoshop.sk .
Je treba si vyzistiť čo to o zábleskoch,ako sa dajú regulovať,či skokovo alebo plynule,v akom rozsahu,sú také čo len od 1/1 po 1/8 výkonu ,ale aj také čo po 1/32 výkonu,či majú aktívne chladenie.Pozri si rôzne značky,tam sú cenové rozdiely dosť podstatné,to sa týka tak samotných zábleskov ako aj veškerého príslušenstva,dve totožné zostavy čo do výkonu a príslušenstva a cena jednej môže byť raz taká ako druhej....je toho veľa,asi sa to nedá za jeden deň.
Chceš sa tomu venovať,tak si pobehaj čo sa dá,prečítaj a potom nakupuj,aby si neľutovala neskôr. na darian.sk a blacklight.sk sú rôzne značky,pozri si napr.ceny zábleskov a softboxov a uvidíš tie rozdiely.
Svetla do atelieru
http://www.youtube.com/watch?v=gL8mhBtIAco&feature=related
Oficiálna jeho stránka je :
http://www.prophotolife.com/video-library/
Pozri si tú zostavu od Walimexu čo som písal vyššie a od toho sa odpichni.
Okrem tohoto maníka je tam ešte aj jeden čo fotí len s jedným zábleskom a odrazkami a je to super ....hlavne je to lacné :)
Tých videí sú tam desiatky,stoja za to...
doporučujem aj www.fotovideoshop.sk .
Je treba si vyzistiť čo to o zábleskoch,ako sa dajú regulovať,či skokovo alebo plynule,v akom rozsahu,sú také čo len od 1/1 po 1/8 výkonu ,ale aj také čo po 1/32 výkonu,či majú aktívne chladenie.Pozri si rôzne značky,tam sú cenové rozdiely dosť podstatné,to sa týka tak samotných zábleskov ako aj veškerého príslušenstva,dve totožné zostavy čo do výkonu a príslušenstva a cena jednej môže byť raz taká ako druhej....je toho veľa,asi sa to nedá za jeden deň.
Chceš sa tomu venovať,tak si pobehaj čo sa dá,prečítaj a potom nakupuj,aby si neľutovala neskôr. na darian.sk a blacklight.sk sú rôzne značky,pozri si napr.ceny zábleskov a softboxov a uvidíš tie rozdiely.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa