Halooo ahojte.... poradite mi? chcem si zariadit maly atelier ake svetla potrebujem pre fotenie ludi celych postav... a kd sa daju kupit svetla aj pozadia
a kolko svetiel potrebujem....
ja nakupujem studiovu techniku v BlackLight.sk a som spokojny. porovnaval som aj s Darian.sk a co som teraz bral generator, tak ten je o 10% lacnejsi v BlackLighte. neodporucam brat Walimex - to je uplne najnizsia trieda. PhotonEurope ´aspon´ kupit. osobne mam zatial 2x 300Ws Millenia a velka spokojnost. teraz by som odporucil Digital Pioneer tiez od PhotonEurope, 250-300Ws na tu velkost atelieru. Urcite kupit softbox, octagon box, odrazky, dazdniky su skoro zadarmo 84cm a zidu sa tiez. Neskor dokupit stripbox, beautydish, kominok na treti zablesk na oddelenie hlavy od cierneho pozadia, ...
ahoj :) hej bolo ti podakovane no super tak som rada ze lepsie a lepsie informacie dostavam :)a este poprosim ked budem teraz pozerat zableskove svetla co je pre moj atelier a mna podstatne si vsimat okrem 2x300Ws ake parametre musi splnat ake funkcie :))) dakujem
ahoj :) hej bolo ti podakovane no super tak som rada ze lepsie a lepsie informacie dostavam :)a este poprosim ked budem teraz pozerat zableskove svetla co je pre moj atelier a mna podstatne si vsimat okrem 2x300Ws ake parametre musi splnat ake funkcie :))) dakujem
uff, toto bude tazka cesta ;) :-D
zablesk bliska - to je jeho jedina funkcia.
ale moze mat rozne ovladanie. rozdiel digitalne/analogove nie je podstatny. podstatne je, aby si vedela regulovat vykon po 1/16 minimalne.
vsetky lacnejsie zablesky zdielaju rovnaky bajonet (bowens, 12cm priemer), takze to riesit moc nemusis.
dobre je, ak ma zablesk aktivne chladenie = dlhsia zivotnost a rychlejsie dobijanie.
ak chces usetrit minimalne 30% tak odporucam http://www.bhphotovideo.com/ ja som osobne z tade este nekupoval ale cital som o panoch fotografoch co z tade kupuju
Som zvedavý do akej úrovne budovania svojho prvého vlastného ateliéru si sa za tých pár mesiacov dostala :) Ak stále pracuješ na jeho budovaní (menší, väčší upgrade si to raz za čas vypýta :) ), pokojne nás príď navštíviť do nášho predajného štúdia na Tomášikovej 10 E alebo môžeš využiť možnosť kontaktovania aj iným spôsobom (http://shop.ephoto.sk/kontakt.html), ochotne sa Ti budeme venovať a nájdeme to najoptimálnejšie riešenie :)
Z tých cenovo dostupnejších značiek, teda všetky ktoré si spomenul, je pri pohľade na pomer cena-výkon určite najvhodnejším riešením porozmýšlať nad značkou FOMEI. Priaznivé ceny, mimoriadne bohatý sortiment a tiež nezanedbateľný faktor a to záručný servis, na ktorí mnohí aj pri podobných investíciách častokrát zabúdajú.
Čo vravíte na tento set?: http://hudla.cz/obchod/index.php?main_page=product_info&cPath=65_76&products_id=483
Je tam dobrý pomer výkon/cena, veľké softboxy k tomu, ale zase ktovie čo je to za značku. Hm?
co s takym kravami v atelieri 5x5m to sa tam potom uz ani nepohnes
V tomto by som nevidel zatial problem, ved atelier nieje na dozivotie a predsa len taky softbox by mal byt na par rokov. Skor ide o tie svetla. Za taku cenu inde kupim polovicny vykon, len ci to nieje nejaky totalny blud.
Inak nebudem fotit kazdy den 12 hodin. Ide o prilezitostne fotenie, skor je to konicek, teda stale to treba brat v takej urovni.
co chces fotit?
toto je vysledok 1x 300Ws zablesk asi na 1/2 vykon cez octagon box (priemer 150cm) za a nad fotoaparatom.
http://achberger.info/!all/ms.jpg
Co chcem fotit? No tak ludi ci uz portrety od ramien, od pol tela, mozno nejake celopostavove podla moznosti a vynimocne nejaka produktova fotografia pre jedneho znameho.
Foto dobre, chcel si ukazat vyhody velkeho softboxu?
Svetla do atelieru
ja nakupujem studiovu techniku v BlackLight.sk a som spokojny. porovnaval som aj s Darian.sk a co som teraz bral generator, tak ten je o 10% lacnejsi v BlackLighte. neodporucam brat Walimex - to je uplne najnizsia trieda. PhotonEurope ´aspon´ kupit. osobne mam zatial 2x 300Ws Millenia a velka spokojnost. teraz by som odporucil Digital Pioneer tiez od PhotonEurope, 250-300Ws na tu velkost atelieru. Urcite kupit softbox, octagon box, odrazky, dazdniky su skoro zadarmo 84cm a zidu sa tiez. Neskor dokupit stripbox, beautydish, kominok na treti zablesk na oddelenie hlavy od cierneho pozadia, ...
ja zacinam setrit na 900Ws zablesk von...
zablesk bliska - to je jeho jedina funkcia.
ale moze mat rozne ovladanie. rozdiel digitalne/analogove nie je podstatny. podstatne je, aby si vedela regulovat vykon po 1/16 minimalne.
vsetky lacnejsie zablesky zdielaju rovnaky bajonet (bowens, 12cm priemer), takze to riesit moc nemusis.
dobre je, ak ma zablesk aktivne chladenie = dlhsia zivotnost a rychlejsie dobijanie.
Je tam dobrý pomer výkon/cena, veľké softboxy k tomu, ale zase ktovie čo je to za značku. Hm?
Inak nebudem fotit kazdy den 12 hodin. Ide o prilezitostne fotenie, skor je to konicek, teda stale to treba brat v takej urovni.
toto je vysledok 1x 300Ws zablesk asi na 1/2 vykon cez octagon box (priemer 150cm) za a nad fotoaparatom.
http://achberger.info/!all/ms.jpg
Foto dobre, chcel si ukazat vyhody velkeho softboxu?
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa