ja mam prakticku skusenost. Jedna pani mala prist z USA a popri tom priniest mimo ine aj objednany objektiv.(cize bez cla). Okrem toho, ze obchod naparil nejaku estimated tax 100 dolarov, s cim som neratal, tak ochorela a pride v septembri. Mam fakt krasne leto a zaplateny 80-200 je niekde v prdeli v New Jersey. Slnecnu clonu som objednal tu, prisla dnes. Mozem si ju akurat navliect na... Tak kto nema smolu ako ja, tak prajem stastny nakup. Aj ked podla mna nerentabilny pokial ma clovek zaplatit clo a postovne.
pokial nakupovala v kamennom obchode, tak je to jasne. ziadna estimated, ale Sales Tax. pokial nakupovala cez internet, obchod ma adresu v tom istom state, ako je dorucovacia adresa, tak je tiez zdanovany Sales Tax. IBA pri medzestatnom predaji nie je zdanovany nakup cez internet. Cize ak si v Californii, alebo Virginii a kupujes z New Jersey a podobne.
VSETKY CENY v kamennych obchodoch su uvadzane bez dane, dan je automaticky pripocitana pri nakupe a pohybuje sa od 3 do 9% podla statu.
je tam estimated, ja som si ju nevymyslel. Platil to kamarat kreditkou zo Slovenska, tovar bol kupovany cez amazon.com a doruceny do New Jersey.
staci si precitat vysvetlenie na amazone a pochopis:
http://www.amazon.com/gp/help/customer/display.html?nodeId=468512
Items sold by Amazon.com LLC, or its subsidiaries, and shipped to destinations in the states of Kansas, Kentucky, New York, North Dakota, or Washington are subject to tax.
+ Amazon nepredava sam, ale predavaju cez neho aj dalsi predajcovia, na ktorych plati, co som napisal o prispevok vyssie.
Note that many factors can change between the time you place an order and the time of credit card charge authorization, which could affect the calculation of sales taxes. The amount appearing on your order as Estimated Tax may differ from the sales taxes ultimately charged.
+ Cize je to Sales Tax, ako som pisal, len kvoli moznej zmene v zdanovani medzi zadanim objednavky a stiahnutim sumy z kreditky, to volaju Estimated Tax.
= nabude precitat ´navod´ a nebude ziadne prekvapko ;)
na buduce nebude ziaden nakup z USA, to mi je uz teraz jasne. A nenapadlo ma citat navod, hento by ma nenapadlo ani vo sne, ze tam mozu vyrubit nejake nezmyselne dane. Nieje nad vylet do Bratislavy, kupit v obchode, potom sa niekde dobre najest, rozbalit krabicu a tesit sa.
na buduce nebude ziaden nakup z USA, to mi je uz teraz jasne. A nenapadlo ma citat navod, hento by ma nenapadlo ani vo sne, ze tam mozu vyrubit nejake nezmyselne dane. Nieje nad vylet do Bratislavy, kupit v obchode, potom sa niekde dobre najest, rozbalit krabicu a tesit sa.
ja si zatial nakupy z USA pochvalujem, nikdy ma este nesklamali a vzdy som usetril vela penazi.
V mníchove na letisku šekujú aj batožinu a ak sa im niečo nepozdáva, tak ti to môžu zadržať, musíš doniesť doklad že si to kúpil v EU alebo zaplatíš clo, ide o veci nad cca 300€..
Vydel som také prípady
Z USA Amazon.com, Bhphotovideo.com, Adorama.com, ebay z EU a HongKongu.
Ked som kupoval z USA, vzdy to slo na adresu v USA a bolo to prenesene. Spominam si, ako som bol na sluzobke, nakupil 3 blesky, 3 fotaky (d300 a 2 kompakty), nejake ´doplnky´ + plno handier a vo Viedni ma zastavili rakusaci, ze halo, mate nieco na preclenie? ´Male klamstvo´ a bol som free :-D :-D :-D
no ano to prenesenie to je super :D a aj z Hong Kongu? ten tovar z hong kongu je ináč spolahlivý? v číne je všetko možné :D a ako to vyzerá pri objednávke z hongkongu? clo a dph také isté ako napr. z USA? žiadny rozdiel?
Z HongKongu posielaju to iste, co kupis v normalnom obchode aj tu. Nerobia specialne sikme edicie objektivov a ostatnych veci ;)
Zdanuje sa rovnako, ale je omnoho mensia sanca, ze ta odchytia, lebo sa tam snazia napisat na balik dar, alebo pouzite a podobne.
Fúúú to si mi veľmi pomohol, lebo po prvé som sa bál objednávať z Číny, že mi pošlú nejaký šmejd, ale keď je veľká šanca že prejde bez cla a DPH to je dobrá správa :) diky velmi pekne
ja som kupoval uz aj z USA aj Hong-Kong-u... a vujde mi to dost cenovo rovnako. iba raz ma osmekli, ked som si kupoval dalekohlad z ciny, ale inac vsetky veci dosli fajn, v pohodke... koncom augusta idem do NY a chystam si tam co to nakupit, tak ak ma niekto zaujem, napiste mi na mail :)
Fúúú to si mi veľmi pomohol, lebo po prvé som sa bál objednávať z Číny, že mi pošlú nejaký šmejd, ale keď je veľká šanca že prejde bez cla a DPH to je dobrá správa :) diky velmi pekne
nemas sa coho bat...dnes mi prisli z Juznej Korei baterky do blesku...za tu cenu, co na Slovensku, ale dvojnasobne balenie :o)) no nekup to :o)
ja som kupoval uz aj z USA aj Hong-Kong-u... a vujde mi to dost cenovo rovnako. iba raz ma osmekli, ked som si kupoval dalekohlad z ciny, ale inac vsetky veci dosli fajn, v pohodke... koncom augusta idem do NY a chystam si tam co to nakupit, tak ak ma niekto zaujem, napiste mi na mail :)
ja by som mal určite záujem, ale závisí či našetrím niečo alebo nie, určite by sme sa vedeli dohodnúť...
Chalani ale fakt to vám prejde bez cla a bez dph. normálne sa mi nechce veriť...
a preco by to nepreslo? do 22€ neplatis ani dan ani clo, od 22-150 len dan a az nad 150€ platis clo...a ked niekto napise na balik, ze baterky stoja namiesto 25USD len 12, colnik to nema ako zistit...
Hmm... opravte ma ak sa mylim, ale nema nahodou colny urad pravo balik otvorit, resp. skontrolovat ci deklarovana cena zodpoveda obsahu a ak nie, preclit to podla dakych ich tabuliek? Nechce sa mi zas verit, aby na colnici boli taki blbi, ze im tam chodia same pouzite a darovane veci z Hong Kongu :) Je to podla mna cele dost o stasti..
Hmm... opravte ma ak sa mylim, ale nema nahodou colny urad pravo balik otvorit, resp. skontrolovat ci deklarovana cena zodpoveda obsahu a ak nie, preclit to podla dakych ich tabuliek? Nechce sa mi zas verit, aby na colnici boli taki blbi, ze im tam chodia same pouzite a darovane veci z Hong Kongu :) Je to podla mna cele dost o stasti..
ano, je to pravda...preot objednavam veci z HK alebo odtadial do 22€, pokial je to drahsie, bud zaplatim dan a clo alebo nie...
Kontakt USA
VSETKY CENY v kamennych obchodoch su uvadzane bez dane, dan je automaticky pripocitana pri nakupe a pohybuje sa od 3 do 9% podla statu.
http://www.amazon.com/gp/help/customer/display.html?nodeId=468512
Items sold by Amazon.com LLC, or its subsidiaries, and shipped to destinations in the states of Kansas, Kentucky, New York, North Dakota, or Washington are subject to tax.
+ Amazon nepredava sam, ale predavaju cez neho aj dalsi predajcovia, na ktorych plati, co som napisal o prispevok vyssie.
Note that many factors can change between the time you place an order and the time of credit card charge authorization, which could affect the calculation of sales taxes. The amount appearing on your order as Estimated Tax may differ from the sales taxes ultimately charged.
+ Cize je to Sales Tax, ako som pisal, len kvoli moznej zmene v zdanovani medzi zadanim objednavky a stiahnutim sumy z kreditky, to volaju Estimated Tax.
= nabude precitat ´navod´ a nebude ziadne prekvapko ;)
Vydel som také prípady
Ked som kupoval z USA, vzdy to slo na adresu v USA a bolo to prenesene. Spominam si, ako som bol na sluzobke, nakupil 3 blesky, 3 fotaky (d300 a 2 kompakty), nejake ´doplnky´ + plno handier a vo Viedni ma zastavili rakusaci, ze halo, mate nieco na preclenie? ´Male klamstvo´ a bol som free :-D :-D :-D
Zdanuje sa rovnako, ale je omnoho mensia sanca, ze ta odchytia, lebo sa tam snazia napisat na balik dar, alebo pouzite a podobne.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa