Hmm... opravte ma ak sa mylim, ale nema nahodou colny urad pravo balik otvorit, resp. skontrolovat ci deklarovana cena zodpoveda obsahu a ak nie, preclit to podla dakych ich tabuliek? Nechce sa mi zas verit, aby na colnici boli taki blbi, ze im tam chodia same pouzite a darovane veci z Hong Kongu :) Je to podla mna cele dost o stasti..
z asi 20-25 balikov z HK mi preclili 1 (bola na nom deklarovana cena 170E pri realnej hodnote 400E)
otazka na teba. si colnik, mas pred sebou 200 balikov, na 100 mas napisanu cenu nad minimum na preclenie = musis sa s tym ´sra*´, dalsich 100 mas dar/pouzivane/vratenie opravy/... co urobis? budes v praci nadcasovat, co ti nik nepreplati, alebo nahodne otvoris par balikov a bud preclis, alebo nie.
najvacsi gol bol, ked mi dosla domov tokina 12-24/4, prelepena colnym uradom. otvorim, dnu noviny z HK, pod nimi nova krabica s objektivom a vo vnutri krabice faktura na realnu cenu (vtedy daaaaavno 400E). no jo, asi bol colnik fanusik fotenia ;)
no presne to som chcel vedieť...otázka: objednávku z HK oplatí sa načasovať napr. na december, predvianočné obdobie, keď je zvýšený počet nákupov (asi aj zvýšený počet balíkov) a tým znížiť riziko otvorenia?môže táto teória fungovať?
Kontakt USA
otazka na teba. si colnik, mas pred sebou 200 balikov, na 100 mas napisanu cenu nad minimum na preclenie = musis sa s tym ´sra*´, dalsich 100 mas dar/pouzivane/vratenie opravy/... co urobis? budes v praci nadcasovat, co ti nik nepreplati, alebo nahodne otvoris par balikov a bud preclis, alebo nie.
najvacsi gol bol, ked mi dosla domov tokina 12-24/4, prelepena colnym uradom. otvorim, dnu noviny z HK, pod nimi nova krabica s objektivom a vo vnutri krabice faktura na realnu cenu (vtedy daaaaavno 400E). no jo, asi bol colnik fanusik fotenia ;)
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa