Fórum » O TECHNIKE

Compact Flash do eos 50D

conan7
conan7 2009-07-01 16:43:10+02
Ahojte, mal by som jednu otázku ohľadom nákupu CF karty do eos 50D. Otázka je vlastná taká, že fotky mojho canona budú mať približne kolko MB? Pri teoretickom najrýchlejšom sekvenčnom snímaní (6,3 frame/s) bude to stíhať karta čo má zápis 20MB/sec, alebo jednoznačne by som mal kúpiť kartu so zápisom 45 MB/sec? To sekvenčné snímani znižuje nejakým spôsobom rozlíšenie a tým veľkosť fotiek?

dodo_bb
2009-07-02 08:35:09+02
Som zvedavý, kedy sa objaví podobná otázka ´Som začiatočník, pomôžte mi. Mám Canon XXX, ako rýchlo sníma môj aparát v rýchlom režime? Prosím poraďte... Ak by ste na to potrebovali manuál, tak si ho môžete stiahnuť na linku www....., ja teraz na nejaké čítanie nemám čas. Ďakujem.´

wayne
2009-07-02 09:22:42+02
to nie je len o navode, je to o tom ako sa k fotografii stavias, ja som si k fotaku kupil niekolko kniziek pre nubov a ucim sa, citam, skusam... je to radost ked si nieco precitas a prides na to sam, a je z toho aj ovela lepsi pocit. ty si sa opytal na fore otazku, ktoru by si spokojne nasiel aj sam a bez nasilia. ak nemas cas na ´navod´ od fotaku, naco ti je potom fotak? nechcem na teba utocit, ide mi o to, aby si sa nad tym zamyslel, nie je to hracka za par korun, hoci vela ludi to tak berie, ak sa ho chces naucit ovladat perfektne, musis citat a ucit sa hlavne sam, ak prides s nejakou nezmyselnou otazkou (ktore sa tu kopia den co den, ak tu vydrzis pol roka uvidis to sam :)), nemozes cakat ze ta budu vitat s cervenym kobercekom, najma ak je odpoved priamo v manuali od fotaku. tu na ephoto su rozni ludia, mladi stari, drzi, privetivi, mudri i hlupi, no vacsinou vsetci rozmyslaju, pristup mladikov-novacikov (a sekty kozmonautov) je asi taky ze splechnem na fora nejaku otazku a uvidim co mi kto povie... v profile mas uvedeny 50D ako fotak ktory vlastnis. od cloveka ktory ma semipro model cakat otazky o kontinualnom snimani je prinajmensom zvlastne, hoci ostatnych mozno napadnu expresivnejsie vyrazy... ak skoncis so statnicovymi otazkami, kup si nejaku knihu a poriadne si ju prestuduj (mistrovstvi prace s dslr je fajn, mne ako lamke dost pomohla a objasnila hafo veci)... nerobil by som tu z tohto tragediu, ja ked som pred polrokom tu zavital tiez som si narobil par trapasov ale casom sa clovek do toho dostane a sam uvidis, ze pri podobnych otakzach si budes klopkat na celo :)

javelin
2009-07-02 19:42:21+02
Mam štatnice...nemam čas na manual....ale založit vlakno a potom tu riešiť kravinu , to stíham.......................................................:)

conan7
2009-07-02 19:48:12+02
príspevok od: wayne
to nie je len o navode, je to o tom ako sa k fotografii stavias, ja som si k fotaku kupil niekolko kniziek pre nubov a ucim sa, citam, skusam... je to radost ked si nieco precitas a prides na to sam, a je z toho aj ovela lepsi pocit. ty si sa opytal na fore otazku, ktoru by si spokojne nasiel aj sam a bez nasilia. ak nemas cas na ´navod´ od fotaku, naco ti je potom fotak? nechcem na teba utocit, ide mi o to, aby si sa nad tym zamyslel, nie je to hracka za par korun, hoci vela ludi to tak berie, ak sa ho chces naucit ovladat perfektne, musis citat a ucit sa hlavne sam, ak prides s nejakou nezmyselnou otazkou (ktore sa tu kopia den co den, ak tu vydrzis pol roka uvidis to sam :)), nemozes cakat ze ta budu vitat s cervenym kobercekom, najma ak je odpoved priamo v manuali od fotaku. tu na ephoto su rozni ludia, mladi stari, drzi, privetivi, mudri i hlupi, no vacsinou vsetci rozmyslaju, pristup mladikov-novacikov (a sekty kozmonautov) je asi taky ze splechnem na fora nejaku otazku a uvidim co mi kto povie... v profile mas uvedeny 50D ako fotak ktory vlastnis. od cloveka ktory ma semipro model cakat otazky o kontinualnom snimani je prinajmensom zvlastne, hoci ostatnych mozno napadnu expresivnejsie vyrazy... ak skoncis so statnicovymi otazkami, kup si nejaku knihu a poriadne si ju prestuduj (mistrovstvi prace s dslr je fajn, mne ako lamke dost pomohla a objasnila hafo veci)... nerobil by som tu z tohto tragediu, ja ked som pred polrokom tu zavital tiez som si narobil par trapasov ale casom sa clovek do toho dostane a sam uvidis, ze pri podobnych otakzach si budes klopkat na celo :)
no pekne po poriadku :D:D
1. mám už objednané knihy a nejaké tutorial DVD, dal som na amazon.com do vyhladávača eos 50D a podla toho som vyberal :), návod už čítam tiež...
2. teraz už na to budem mať viac času, štátnice mám za sebou teda začína sa zaujímavejšie učenie...
3. ja si plne uvedomujem, že v súčasnosti na tento foťák nemám. Na druhej strane finančne si to nemôžem dovoliť, že si kúpim entry-level zrkadlovku, a ako sa budem ´vyvíjať´ potom o rok a pol kúpim eos 50D (60D). Nechci vedieť ako a kolko som na to šetril, mama oco mi nedali do toho ani cent, nebolo to tak že synčekovi ved prispejeme na luxusnú hračku...to je také ako moj kamoš, kúpil si nejakú motorku suzuki supersport, len škoda že on nebol supersport a dobre sa do.ebal :D:D ja som rovnako s mojim foťákom.nie sme na rovnakej úrovni a dlho ešte ani nebudeme...
4. mimochodom tú knihu máš v papierovej forme alebo ako e-book? lebo ja podobné knihy ´získavam´ cez torrenty ako odfotené, naskenované, pdf atd...

conan7
2009-07-02 19:51:38+02
príspevok od: javelin
Mam štatnice...nemam čas na manual....ale založit vlakno a potom tu riešiť kravinu , to stíham.......................................................:)
ty si sa riadne nalepil na mna počúvaj...ked sa nemýlim nie je v návode tabulka, v ktorej sa zobrazuje konkrétny, testmi dosiahnutý zápis dát v konkrétnom foťáku, teda môžeš prestať buzerovať.

javelin
2009-07-02 20:11:16+02
Nerozumiem ??? , ja som komunikoval s ´dodom_bb´.....

conan7
2009-07-02 20:13:51+02
ved viem ale pravdepodobne to smerovalo na mna.mýlim sa?

duroslav
2009-07-02 20:21:03+02
príspevok od: conan7
ved viem ale pravdepodobne to smerovalo na mna.mýlim sa?
O tej trafenej husi, ktorá zagága, to poznáš?

conan7
2009-07-02 20:26:42+02
príspevok od: duroslav
O tej trafenej husi, ktorá zagága, to poznáš?
jasné.no tak z nejakého dôvodu vždy tá istá hus triafaná...hocičo zagága...

wayne
2009-07-02 20:45:50+02
knizky mam papierove, dokazem v kamennych obchodoch travit hodiny vyberanim, neviem si predstavit citat to ako ebook citit papier v ruke je uplne iny pocit :) ale to je uz kazdeho individualna vec zrejme mne sa e-booky nepacia... skoda ze viac ludi nema pristup ako ty :)

conan7
2009-07-02 20:52:13+02
knizky mam papierove, dokazem v kamennych obchodoch travit hodiny vyberanim, neviem si predstavit citat to ako ebook citit papier v ruke je uplne iny pocit :) ale to je uz kazdeho individualna vec zrejme mne sa e-booky nepacia... skoda ze viac ludi nema pristup ako ty :)
tak velká výhoda že je to zadarmo... knihy na eos 50D si ale budem musieť pýtať za pozbierané body za aktivitu na jednej torrentstránke :)ale stojí to za to :)

conan7
2009-07-02 21:00:51+02
už tú knihu čo si mi povedal že je fajn tiež sťahujem :)

Strhak
2009-07-02 21:15:13+02
tak velká výhoda že je to zadarmo... knihy na eos 50D si ale budem musieť pýtať za pozbierané body za aktivitu na jednej torrentstránke :)ale stojí to za to :)
Len vieš kde je problém že ak by nás čo si ich aj naozaj kupujeme nebolo dosť, tak vy, prepáč za vyraz čo kradnete tie publikácie na internete nemáte čo čítať :-((( Takže tá veľká výhoda ako ti vravíš že sú zadarmo je len do vtedy kým ti dakto nezhabe PC a nenájde tam takto 15-20 publikácií a div sa svetu budeš mať možnosť si to odpracovať za 2€ na hodinu pod dohľadom VB ;-)

Vizionar
2009-07-02 21:15:17+02
Ja by som sa tým veľmi na tvojom mieste nechválil. Skús sa zamyslieť nad tým prečo..

dodo_bb
2009-07-02 21:19:15+02
Ak si všetci začneme sťahovať knižky na tých torentoch či ako, tak žiadne nebudú. Možno Ti to ešte nikto nepovedal, ale autori ich píšu len preto, že nejaké predajú. Keď nepredajú žiadnu alebo málo, prestanú ich písať. A cena knihy je odvodená od nákladu. Ak sa predá 100 kusov, tak cena je horentná (lebo prvý kupec ju zoskenuje a dá na ostrov pokladov). Ak by sme si všetci boli ochotní zaplatiť autorovi za jeho prácu, knihy by boli oveľa lacnejšie...Ja si osobne tiež knihy kupujem. Keď by som si to stiahol zadarmo z internetu, mám potom taký hlúpy pocit, že kradnem...

Strhak
2009-07-02 21:26:51+02
príspevok od: dodo_bb
Ak si všetci začneme sťahovať knižky na tých torentoch či ako, tak žiadne nebudú. Možno Ti to ešte nikto nepovedal, ale autori ich píšu len preto, že nejaké predajú. Keď nepredajú žiadnu alebo málo, prestanú ich písať. A cena knihy je odvodená od nákladu. Ak sa predá 100 kusov, tak cena je horentná (lebo prvý kupec ju zoskenuje a dá na ostrov pokladov). Ak by sme si všetci boli ochotní zaplatiť autorovi za jeho prácu, knihy by boli oveľa lacnejšie...Ja si osobne tiež knihy kupujem. Keď by som si to stiahol zadarmo z internetu, mám potom taký hlúpy pocit, že kradnem...
To už by nebol hlúpi pocit ale krádež a krádež ako taká je zakomponovaná aj v našom trestnom práve. To že si to tu daktorý neuvedomujú je smutné, daná osôbka by sa mala zamyslieť aj nad tou morálnou stránkou

dodo_bb
2009-07-02 21:40:51+02
O tie tresty nejde, komunity internetových sťahovačov vynakladajú obrovské úsilie na to, aby boli beztrestní. Problém ja vidím v tom, že každý chce za svoju prácu prachy, ale málokto chce platiť za prácu druhého. Hlavne v oblasti duševnej, ktorá je internete ukradnuteľná ľahko (pesnička, film, kniha, program). To sa nám vráti... Ak si dám nafotiť svatbu fotografovi (čisto hypoteticky, svoje svatby už mám za sebou) a zistím, že namá kúpený photošop, tak mu jednoducho nezaplatím. Poviem, nech to zavesí na internete a ja si to stiahnem. Som zvedavý, čo by povedal...

conan7
2009-07-02 21:40:58+02
príspevok od: Strhak
To už by nebol hlúpi pocit ale krádež a krádež ako taká je zakomponovaná aj v našom trestnom práve. To že si to tu daktorý neuvedomujú je smutné, daná osôbka by sa mala zamyslieť aj nad tou morálnou stránkou
nedohovoril som to...samozrejme aj podla mňa máte pravdu.nie je čo skrášlovať: je to krádež.nie nechválim sa s tým, nie je to pekné voči autorom, ale bohužial s ďalšími rokmi to bude horšie. Napr. videl som už fotočasopis, ktorý na tento ´trend´ zareagoval tak, že nemusíš kúpiť magazin na papieri, môžeš si objednať aj v pdf.je to lacnejšie ale musíš vyplatiť na rok dopredu. výsledok: čítatel má to lacnejšie, a aj podporí magazín, tvorcovia aspon nejaké financie majú z toho že sa ich dielo šíri na nete.

Strhak
2009-07-02 21:58:57+02
nedohovoril som to...samozrejme aj podla mňa máte pravdu.nie je čo skrášlovať: je to krádež.nie nechválim sa s tým, nie je to pekné voči autorom, ale bohužial s ďalšími rokmi to bude horšie. Napr. videl som už fotočasopis, ktorý na tento ´trend´ zareagoval tak, že nemusíš kúpiť magazin na papieri, môžeš si objednať aj v pdf.je to lacnejšie ale musíš vyplatiť na rok dopredu. výsledok: čítatel má to lacnejšie, a aj podporí magazín, tvorcovia aspon nejaké financie majú z toho že sa ich dielo šíri na nete.
Ak si to už nechcem kupovať stále existuje možnosť si to požičať, veď na to sú knižnice. Tie lepšie sú celkom dobre zásobované a na rozdiel od monitoru keď to čítaš s knihy si šetríš zrak ;-)

conan7
2009-07-02 22:02:41+02
príspevok od: Strhak
Ak si to už nechcem kupovať stále existuje možnosť si to požičať, veď na to sú knižnice. Tie lepšie sú celkom dobre zásobované a na rozdiel od monitoru keď to čítaš s knihy si šetríš zrak ;-)
určite je to férovejšie, každý si pomáha ako vie :/
mimochodom mám taký pocit, že som si dal pekný vlastný gól, som vzbudil nemalú nenávisť na vlastnú osobu s tým sťahovaním :/

Strana 4 z 8

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()