Fórum » O TECHNIKE

Compact Flash do eos 50D

conan7
conan7 2009-07-01 16:43:10+02
Ahojte, mal by som jednu otázku ohľadom nákupu CF karty do eos 50D. Otázka je vlastná taká, že fotky mojho canona budú mať približne kolko MB? Pri teoretickom najrýchlejšom sekvenčnom snímaní (6,3 frame/s) bude to stíhať karta čo má zápis 20MB/sec, alebo jednoznačne by som mal kúpiť kartu so zápisom 45 MB/sec? To sekvenčné snímani znižuje nejakým spôsobom rozlíšenie a tým veľkosť fotiek?

Strhak
2009-07-10 00:10:16+02
A v tom Chorvátsku hlavne pofoť dačo. Dáky západ slnka nad morom, alebo, ale veď tam je tích možností na fotenie hodne

conan7
2009-07-10 00:13:53+02
príspevok od: Strhak
Čo ja viem ja s nimi nemám žiaden osobný problém, dokonca javelinové poznámky ma dokážu občas strašne pobaviť a spríjemniť mi chvíľu. Aj taký slavomíro ktoré ho tu nenávidí polka fóra je podla mňa v pohode a keď polozíš rozumne otázku nemá problém odpovedať. Samozrejme keď sa spýtaš ´aký foťák si mám kúpiť´ ťa znesú pod čiernu zem. Lebo na hlúpe otázky sú len hlúpe odpovede. Vieš keby tu diskutujúci trochu viac popremýšľali skôr než sa spýtajú tak by sa dočkali aj normálnej odpovede.
ja chápem ale občas to preháňajú s kritikou napr. každý debil môže mať zrkadlovku atď, a už viackrát som čítal pripomienky na nich, že ked je otázka pre nich hlúpa a banálna prečo pociťujú nezdolateľnú túžbu na to reagovať...(odišiel som spať, ahoj :))

conan7
2009-07-10 00:17:19+02
A v tom Chorvátsku hlavne pofoť dačo. Dáky západ slnka nad morom, alebo, ale veď tam je tích možností na fotenie hodne
budem sa snažiť ;) (nechcel som založiť vlákno ale hľadal som nejakú články o tom, ako pôsobí taká dovolenka na fototechniku - mikroklíma, piesok atď., či hrozí nejaké veľké nebezpečenstvo, keď náhodou máš s tým skúsenosti, môžeš sa podeliť :)
ideme na ostrov Brač, vyzerá to pekne, o tému nebude núdza :)

Strhak
2009-07-10 01:29:34+02
príspevok od: conan7
ja chápem ale občas to preháňajú s kritikou napr. každý debil môže mať zrkadlovku atď, a už viackrát som čítal pripomienky na nich, že ked je otázka pre nich hlúpa a banálna prečo pociťujú nezdolateľnú túžbu na to reagovať...(odišiel som spať, ahoj :))
No tak s tou zrkadlovkou je to pravda. Ceny šli tak dole že dnes nemá problém si ju kúpiť hocikto. Pár rokov do zadu to bolo nemysliteľné aby medzi bežnými ľuďmi čo sa do toho ešte aj nevyznajú boli také fotoaparáty ako sú dnes. Jednak ich cena nepustila a jednak neboli tak dostupné ako teraz.
Dnes ti stačí zbehnúť do nákupného centra a domov sa vraciaš s profi telom a objektívmi. Preto to tak dnes vyzerá, ja som ale na jednu stranu aj rád lebo sa k fotografii dostanú aj normálni ľudia čo sa tím nechcú živiť. Zas na druhú stranu tak 10 rokov do zadu bol svet fotografov dosť uzavretí a diskusie na túto tému boli na úplnej inej úrovni. Pozri sa ako vypadá dnes to fórum, kopec (prepáč za výraz) idiotských tiem ktoré sa ešte aj každí týždeň opakujú. Sa potom nemôžeš diviť že tak reagujú, lebo keď hľadáš dačo vo fóre je tam tisíc tích istých otázok a nevieš sa v tom vyznať lebo je tam bordel. Keď ma dačo irituje tak dlho rozmýšľam či na to mám vôbec písať dačo tomu autorovi, občas sa zdržím komentára ale ak je to naozaj hlúpa otázka a nevidím v nej zmysel tak aj na ňu tak reagujem. Je pravda že teraz sa snažím pokiaľ viem poradiť ale to len preto aby som neodradil začínajúcich od tohto krásneho záujmu menom fotografia. Žil som istú dobu v Nemecku a to je krajina s trochu inou históriou čo sa tika fotografie a je tam neporovnateľne iní prístup k tejto téme. Máš tam časopisy pre laickú a aj odbornú verejnosť a tak isto aj takéto stránky sú delené. No tu si treba uvedomiť že na slovensku to nieje možne keďže tu nieje taká veľká členská základňa a preto treba mať aj trochu strpenia s tými čo sú na začiatku tejto cesty. Inak ešte jeden postreh s tadiaľ, ja nechcem nikoho osočovať ale tu na slovensku ale aj v čechách si všímam že si ľudia myslia že najvyššou métou vo fotografii je fotenie svadieb. Za tú dobu čo som tam bol som ani v jednom časopise o tom nečítal nikde sa to nerozoberalo. V špičkových periodikách zaoberajúcimi sa fotografiou nebola spomenutá ani raz svadba, ale umelecká fotografia či už ľudí, architektúry alebo prírody. Preto je tu na slovensku v tomto aj tak deformovaný trh lebo každý chce fotiť svadby. Po návrate na slovensko ja nemám tu aký časopis čítať, proste to nemá úroveň, ani neuvažujem o predplatnom lebo sú to vyhodené peniaze. Pre tích čo si myslia že aké super tu periodiká vychádzajú by som odporúčal prelistovať si daktorý s tích nemeckých, nech vidia ako vyzerá časopis na úrovni kde sa venujú fotografii a nie samej reklame. Do plaču mi je keď vidím ceny tích našich československých časopisov a porovnávam to s cenami nemeckých. Človek by myslel že budú mať omnoho drahšie ale opak je pravda, ceny sú podobné ešte dokonca aj o trochu nižšie ale obsah, formát a kvalita je diametrálne odlišná :-((( Ale tak máme sa ešte mnoho čo učiť od nich, je tu len jeden problém a to ten že my si tu myslíme že už všetko vieme a tak sa potom aj správame. Nieje divu že potom medzi svetoznámymi fotografmi je slovákov asi toľko čo na jednej ruke prstov a možno ani toľko. Hlavná vec že všetci sa tu hráme na ťažkých profíkov, no pre mňa je ten ťažký profík ten čo vystavoval svoje fotky v svetových mestách v špičkových galériach a nie dakde tu napríklad v BB v dákej reštaurácii. Je to až na smiech keď tu čítam hádky medzi Nikon a Canon užívateľmi, ja som sa s tím nestretol aby sa nenávideli užívatelia len preto že majú inú značku fotoaparátu. Podaktorý obmedzení jedinci tu dokonca vykrikujú že niet lepšieho aparátu ako Canon alebo Nikon, je mi s toho zle ako keby technika hrala takú podstatnú rolu. Preto sú tu aj také plodné diskusie lebo väčšina namiesto fotenia rieši techniku. Len tak pre poriadok ani Canon a ani Nikon nieje to najlepšie na trhu a už vôbec nie vo všetkom možno do prírody tam sú fakt dobrý ale v ostatnom sú prekonaní inými výrobcami. Keď bude Canon a Nikon robiť sklá v tej kvalite ako Leica alebo Carl Ziess potom môžu vravieť o tom aký sú super. Keď tu dakto hovori že Olympus je šrot len preto že má menší snímač a že FF je to najlepšie tak nech si ten FF senzor porovná s výstupnou kvalitou zo senzorov Hasselblad, Leaf, Sinar alebo Phase One. Tvrdiť tu že Canon a Nikon je všeliek na všetko je hlúposť lebo je kopec fotografických žánrov kde podaktorým výrobcom nesiaha ani po kolená. No už som sa ale až moc rozpísal a aj na mňa ide spanie takže caff

Strhak
2009-07-10 01:31:58+02
budem sa snažiť ;) (nechcel som založiť vlákno ale hľadal som nejakú články o tom, ako pôsobí taká dovolenka na fototechniku - mikroklíma, piesok atď., či hrozí nejaké veľké nebezpečenstvo, keď náhodou máš s tým skúsenosti, môžeš sa podeliť :)
ideme na ostrov Brač, vyzerá to pekne, o tému nebude núdza :)
50D je na tom dobre z utesnením vezmi si zo sebou dáky širokáč určite ho využiješ ale už som moc ustatí aby som ti písal viac keď sa vyspím napíšem ak nezabudnem ;-)

conan7
2009-07-10 08:10:43+02
Ale napr. čo sa týka vyhľadávania na fóre, neni to podľa mňa dotiahnuté, lebo vyhľadávanie funguje len cez tie filtre, a sú tam značky, HW, SW, tlač a iné. Nedalo by sa vyriešiť vyhľadávanie len vo fóre vo názve príspevku, v popise a možno aj v obsahu (hoci to je diskutabilné, kvôli offtopic)??? Tak ked som sa pýtal na CF karty tak skúsil som hladať ale aký filter vyberiem?Iné, Hardware a nebodaj aj Canon? Milión prípevkov vyskočí...Možno keby som tam mohol napísať do vyhladávaču: Compact Flash (Canon)tak možna aj nájdem rýchlejšie...Možno ten kto tu je dlhé roky už nemá problém ale noví ja si myslím že vyhľadávanie vo fóre privítali.A k ďalšej časti príspevku nebudem sa vyjadrovať, nemám čo dodať :D:D

conan7
2009-07-10 08:12:41+02
50D je na tom dobre z utesnením vezmi si zo sebou dáky širokáč určite ho využiješ ale už som moc ustatí aby som ti písal viac keď sa vyspím napíšem ak nezabudnem ;-)
Berem len seťák 17-85 nemám iný a nejakú dobu ani nebudem :D:D a nemám ani od nikoho požičať nikoho na okolí nepoznám takého s rozšírenejšou výbavou...

duroslav
2009-07-10 09:04:41+02
Normálne som sa čudoval že si vydržal 10-15 príspevkov bez provokácie, buzerácie, a ironických silných rečí...no nesklamal si nakoniec...ty počúvaj akože čo máš proti mne? niekdey som ti ublížil alebi urazil ťa??? keď nepovieš prečo ti tak strašne štípem oči tak neviem na tom nič zmeniť...
Keď píšeš také veci, tak sa moc nečuduj :-)
Ale neboj, keď si vstúpiš do svedomia a umúdriš sa, tak prestanem.

duroslav
2009-07-10 09:13:30+02
Ale napr. čo sa týka vyhľadávania na fóre, neni to podľa mňa dotiahnuté, lebo vyhľadávanie funguje len cez tie filtre, a sú tam značky, HW, SW, tlač a iné. Nedalo by sa vyriešiť vyhľadávanie len vo fóre vo názve príspevku, v popise a možno aj v obsahu (hoci to je diskutabilné, kvôli offtopic)??? Tak ked som sa pýtal na CF karty tak skúsil som hladať ale aký filter vyberiem?Iné, Hardware a nebodaj aj Canon? Milión prípevkov vyskočí...Možno keby som tam mohol napísať do vyhladávaču: Compact Flash (Canon)tak možna aj nájdem rýchlejšie...Možno ten kto tu je dlhé roky už nemá problém ale noví ja si myslím že vyhľadávanie vo fóre privítali.A k ďalšej časti príspevku nebudem sa vyjadrovať, nemám čo dodať :D:D
Nie si jediný, koho vyhľadávanie na fóre serie. Ale kompetentní sa k tomu stavajú chrbtom.
9 z 10 skúsených vyhľadávačov doporučuje prehľadávať fórum cez google :-)

conan7
2009-07-10 09:14:29+02
aké veci presne?

duroslav
2009-07-10 09:21:35+02
Ktoré nemecké časopisy si čítaval? Nech si pre zmenu raz za čas prečítam niečo iné.

No a celkovo k písaniu stupídnych dotazov na fóre od novopečených majiteľov zrkadloviek ma napadlo jedno prirovnanie.
Zrkadlovka to je niečo ako vysoká škola, ale človek keď sa na takú školu prihlási, tak sa očakáva že má znalosti zodpovedajúce ukončenej strednej škole. Bohužiaľ pri kúpe zrkadlovky sa prijímačky nerobia a tak sa stáva, že na túto vysokú školu sa dostanú ľudia, ktorí nemajú ukončenú ani základnú školu. A keď sa na nejakom odbornom predmete dajme tomu matematickej analýze niekto so ´študentov´ opýta koľko je 2 x 2 (rozumej ´čo znamenajú tie čísla na objektíve´), tak nikto zo zúčastnených mu nebude vysvetľovať malú násobilku, lebo sa očakáva, že by to dotyčný mal dávno vedieť. A tak je to so zrkadlovkami.

duroslav
2009-07-10 09:24:47+02
aké veci presne?
Buď rád, že som ťa nedodrbal za tie tony warezu, kvôli ktorým musíš tak často vyprázdňovať lokálny disk. Leda že by som sa mýlil a cez ten v kuse spustený uTorrent si vymieňate so spolužiakmi otázky na skúšky :-)))

conan7
2009-07-10 09:39:06+02
príspevok od: duroslav
Buď rád, že som ťa nedodrbal za tie tony warezu, kvôli ktorým musíš tak často vyprázdňovať lokálny disk. Leda že by som sa mýlil a cez ten v kuse spustený uTorrent si vymieňate so spolužiakmi otázky na skúšky :-)))
Tak keď som dobre pochopil tak nebudeš ma v živote provokovať, buzerovať, nadávať aký som nečestný ked už v živote nič z internetu nestiahnem...je to tak? tak diky túto ponuku si určite rozmyslím :/

duroslav
2009-07-10 09:49:15+02
Tak keď som dobre pochopil tak nebudeš ma v živote provokovať, buzerovať, nadávať aký som nečestný ked už v živote nič z internetu nestiahnem...je to tak? tak diky túto ponuku si určite rozmyslím :/
Sťahuj si koľko chceš, ale aspoň tu o tom toľko nevykrikuj. Nebol by si ani prvý ani posledný, ktorý sa tu stretol s nevôľou za dotazy typu, kde nájdem knihu xxx v PDF alebo program yyy zadarmo.

A keď si prelistuješ toto vlákno, tak zistíš že u teba bol hlavný problém s lenivosťou resp. celkovým prístupom k veci.

Strhak
2009-07-10 09:56:03+02
Ktoré nemecké časopisy si čítaval? Nech si pre zmenu raz za čas prečítam niečo iné.

No a celkovo k písaniu stupídnych dotazov na fóre od novopečených majiteľov zrkadloviek ma napadlo jedno prirovnanie.
Zrkadlovka to je niečo ako vysoká škola, ale človek keď sa na takú školu prihlási, tak sa očakáva že má znalosti zodpovedajúce ukončenej strednej škole. Bohužiaľ pri kúpe zrkadlovky sa prijímačky nerobia a tak sa stáva, že na túto vysokú školu sa dostanú ľudia, ktorí nemajú ukončenú ani základnú školu. A keď sa na nejakom odbornom predmete dajme tomu matematickej analýze niekto so ´študentov´ opýta koľko je 2 x 2 (rozumej ´čo znamenajú tie čísla na objektíve´), tak nikto zo zúčastnených mu nebude vysvetľovať malú násobilku, lebo sa očakáva, že by to dotyčný mal dávno vedieť. A tak je to so zrkadlovkami.
Ak ťa zaujímajú trendy vo fotografii či už v tej súčasnej alebo minulej tak najlepšie sú ProfiFoto , Photographie a veľmi dobrý časopis má aj Leica. Ak sa chceš dozvedieť niečo o technike tak potom FotoHits, ColorFoto alebo veľmi dobrý je aj fotoMAGAZIN kde sú fotoaparáty ktoré ešte ani nevyšli a v čitateľskej súťaži mali minulí rok ako cení (odporúčam sadnúť si) Rolleiflex Hy6s objektívom Xenotar 80mm Schneider-Kreuznach, druhá cena bol Canon EOS-1D Mark III, tretia Nikon D300 s objektívom a štvrtá cena sú zábleskové svetlá v hodnote 2000€ . Tu podotýkam že ten časopis stojí 5€ takže nieje vôbec drahí. Nebudem sa vyjadrovať o kvalite to som už písal hore ale je neporovnateľne lepšia. Ak si veľmi nároční a máš rád akt tak potom je tu Fine Art Photo ale tak to už je úplne o inom, s takou publikáciou sa u nás ani nestretneš

Strhak
2009-07-10 09:57:14+02
Berem len seťák 17-85 nemám iný a nejakú dobu ani nebudem :D:D a nemám ani od nikoho požičať nikoho na okolí nepoznám takého s rozšírenejšou výbavou...
To by ti mohlo stačiť. Na začiatok určite

duroslav
2009-07-10 10:14:26+02
Ak ťa zaujímajú trendy vo fotografii či už v tej súčasnej alebo minulej tak najlepšie sú ProfiFoto , Photographie a veľmi dobrý časopis má aj Leica. Ak sa chceš dozvedieť niečo o technike tak potom FotoHits, ColorFoto alebo veľmi dobrý je aj fotoMAGAZIN kde sú fotoaparáty ktoré ešte ani nevyšli a v čitateľskej súťaži mali minulí rok ako cení (odporúčam sadnúť si) Rolleiflex Hy6s objektívom Xenotar 80mm Schneider-Kreuznach, druhá cena bol Canon EOS-1D Mark III, tretia Nikon D300 s objektívom a štvrtá cena sú zábleskové svetlá v hodnote 2000€ . Tu podotýkam že ten časopis stojí 5€ takže nieje vôbec drahí. Nebudem sa vyjadrovať o kvalite to som už písal hore ale je neporovnateľne lepšia. Ak si veľmi nároční a máš rád akt tak potom je tu Fine Art Photo ale tak to už je úplne o inom, s takou publikáciou sa u nás ani nestretneš
Díky za tipy. Budúci týždeň niečo z toho pokukám.

Strhak
2009-07-10 10:23:12+02
Díky za tipy. Budúci týždeň niečo z toho pokukám.
Odporúčam hlavne tie prvé dva ;-)

conan7
2009-07-10 14:15:29+02
To by ti mohlo stačiť. Na začiatok určite
Bude musieť stačiť :D nie je nič iné na výber :D

conan7
2009-07-10 14:18:43+02
akéže zas aký prístup sa ti nepáčil???? a pýtal som sa sa že ktorú knihu kde môžem nájsť ako e-book? kde??? daj link prosím ťa... takisto na žiadny program som sa nepýtal.

Strana 7 z 8

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()