Fórum » O TECHNIKE

SETAK NA CANON 40D

Robert Simeg
Robert Simeg 2009-07-05 02:12:42+02
Chcem sa spytat ci bude pasovat setak 18-55 na canon 40D, aj ked si myslim ze ano ale len tak pre istotu :)

Robert Simeg
2009-07-05 12:32:37+02
príspevok od: Martin Brojo
Ja sa nepovažujem za profesionala. Som len začiatočník ako ty. Ale rozdiel medzi nami je ten, že ja si najskôr preštudujem všetko čo sa dá ohľadom témy (v tomto prípade fotografovania) ktorá ma zaujíma a až keď neviem nájsť na niečo odpoveď potom sa pýtam. Tvoj prístup je taký, že načo by si niečo študoval, keď sa na to môžeš opýtať s prístupom: Načo budem strácať čas čítaním, keď mi to niekto môže povedať. A už neberieš ohľad na to, že niekto iný musí strácať čas tým, že ti na to musí odpovedať. Naviac to, že som ťa odkázal na fotoškolu malo aj ďalší zámer, nájdeš tam mnoho poučného, čo sa ti bude hodiť. Takže byť tebou najskôr si to prečítam a potom sa niečo pýtam, potom robím súdy.
Co ty vies o mojom pristupe?:Dtak to veru nie je, a precitaj si este raz tu poslednu vetu a porozmyslaj nad jej vyznamom ked si taky nastudovany,ja nikoho neprosim aby stracal cas odpovedanim na moje otazky, a hlavne nikto nie je povinny, ani ty, takze stracas cas dobrovolne.

Martin Brojo
ocenenie redakciou 2009-07-05 12:34:07+02
príspevok od: Robert Simeg
Co ty vies o mojom pristupe?:Dtak to veru nie je, a precitaj si este raz tu poslednu vetu a porozmyslaj nad jej vyznamom ked si taky nastudovany,ja nikoho neprosim aby stracal cas odpovedanim na moje otazky, a hlavne nikto nie je povinny, ani ty, takze stracas cas dobrovolne.
Hej, to je pravda. A keď už som to spravil a tvoj prístup je taký, aký je, tak ľutujem, že som sa ti snažil niečo poradiť.

Robert Simeg
2009-07-05 12:37:22+02
Tak na co vobec reagujes, ked mas takyto nazor? Myslim ze tu ludia riesia skor konflikty ako fotenie, a za monitorom je kazdy hrdina, prid mi to povedat do oci. A nemyslim si ze by to bola moja lenivost skor sposob ako ziskat rychlesie informaciu, o tom je predsa internet nie?

blesk.lm
2009-07-05 12:38:17+02
preco si rovno nekupis 1ds markIII? urcite ako zaciatocnik by som taky fotak nekupoval!!!
pametaj ze s 40D a 18-55 IS spravis horsiu fotku ako napriklad s 400D a 17-40L!!!
neber to osobne ale keby si sa naozaj o fotenie zaujimal tuto temu by si neotvoril.

Robert Simeg
2009-07-05 12:38:38+02
príspevok od: Martin Brojo
Hej, to je pravda. A keď už som to spravil a tvoj prístup je taký, aký je, tak ľutujem, že som sa ti snažil niečo poradiť.
No ale s nicim si mi neporadil, takze nemas co lutovat :)

2009-07-05 12:42:47+02
priatelu, ja som nie ani chytrak ani profik...som ako ty...ale ked do niecoho ides, tak najprv si nieco nastuduj, lebo pustit sa do neznamej oblasti bez stipky znalosti je donebavolajuca nezodpovednost...tu je kopec vybornych clankov vo Fotoskole, kup si knihu alebo pozri fotoroman.cz...teraz sa ti moje slova zdaju ako prehnane, no ver tomu, ked budes kupovat veci, ktorym nerozumies, budes si po case trieskat hlavu o stenu, ze si zle kupil, lebo si o tom nic nevedel...a ked ti niekto poradi, neznamena, ze ti podari dobre...lebo to nebudu jeho peniaze ale tvoje, cize bez znalosti a rozhodnut neda...

duroslav
2009-07-05 12:43:08+02
Tak na co vobec reagujes, ked mas takyto nazor? Myslim ze tu ludia riesia skor konflikty ako fotenie, a za monitorom je kazdy hrdina, prid mi to povedat do oci. A nemyslim si ze by to bola moja lenivost skor sposob ako ziskat rychlesie informaciu, o tom je predsa internet nie?
Ano správne. O tom je presne internet, že tam tie informácie sú. Ale tí leniví si ich tam nenájdu a namiesto toho aby venovali 5 minút hľadaniu, tak radšej zabijú niekoľkonásobne viac času zakladaním nezmyselných vlákien vo fóre.

duroslav
2009-07-05 12:47:14+02
A na jednu dôležitú vec som zabudol

Martin Brojo
ocenenie redakciou 2009-07-05 12:59:07+02
No ale s nicim si mi neporadil, takze nemas co lutovat :)
Nie, že som ti s ničím neporadil. Ty si ani nechceš nechať poradiť, ty len čakáš odpoveď na tvoju otázku, ale poradiť si nechceš nechať.

Manny357
2009-07-05 13:00:25+02
príspevok od: Strhak
Nieje to blbosť Canon objektívy máš rozdelené na EF a EF-S a práve EF-S nenasadíš na Fuul Frame. Keďže 40D nieje FF tak na ňu nakrútiš každí objektív Canon s výnimkou veľmi starých
to ano, ale neviem ci az s takymi starymi sklami dojde do kontaktu, ja som na 5D MKII/40D a aj na 450D dal cca 18rocny objektiv a vsetko fungovalo na 100% Ked je to EF tak sadne vzdy...

A inak sa cudujem ci to uz javelin vzdal, lebo tu nikde nevidim jeho stado

javelin
2009-07-05 13:34:59+02
príspevok od: Eriček123
áno bude ti stačiť ale rozhodne si kúp 18-55 IS ( videl som fotky aj 50D + 18-55 IS )a boli slušné :)
Prečo ho zavádzaš....????
Na 40D mu nebude fungovať magnetohydraulický posun defenestrátora.......

javelin
2009-07-05 13:37:40+02
V žiasdnom prípade ten setak nedavaj na 40D....nebude ti pri tej svetelnosti korektne merat......
Nemáš manual ...maš tam jasne napísané že od 2,8 a menej.....idealna by bola Canonácka 50-ka so svetelnostou 0,9....
Pogoogluj dá sa zohnat za pár centov....

javelin
2009-07-05 13:41:24+02
Dakujem :), najprv som rozmyslal nad Nikon D80 s 18-135, no myslim ze to je asi objektiv podobnej kvality ako 18-55, avsak canon 40D je zrejme lepsia volba, casom si chcem samozrejme kupit lepsie sklo, zatial sa ale moc v tych objektivoch nevyznam, pozeral som aj svet skratiek, no nerozumiem presne tomu ako sa sprava objektiv s pevnym ohniskom, je urceny len na fotenie portretov?
Anio pevné sklá boli vyvynuté čisto na fotenie portrétov....
Bohužial nakolko je to na trhu horúca novinka (na rozdiel od zoomov), sú aj drahé....
Ja čakám až sa trh naplni a pojdu s cenou dolu....radím ti tiež počkať....

Eriček123
2009-07-05 13:57:28+02
Javelin xD ... kde sú ovce

conan7
2009-07-05 14:11:50+02
príspevok od:
priatelu, ja som nie ani chytrak ani profik...som ako ty...ale ked do niecoho ides, tak najprv si nieco nastuduj, lebo pustit sa do neznamej oblasti bez stipky znalosti je donebavolajuca nezodpovednost...tu je kopec vybornych clankov vo Fotoskole, kup si knihu alebo pozri fotoroman.cz...teraz sa ti moje slova zdaju ako prehnane, no ver tomu, ked budes kupovat veci, ktorym nerozumies, budes si po case trieskat hlavu o stenu, ze si zle kupil, lebo si o tom nic nevedel...a ked ti niekto poradi, neznamena, ze ti podari dobre...lebo to nebudu jeho peniaze ale tvoje, cize bez znalosti a rozhodnut neda...
Granko diky za link :) (fotoroman.cz)

beholder
2009-07-05 14:23:12+02
príspevok od: Eriček123
áno bude ti stačiť ale rozhodne si kúp 18-55 IS ( videl som fotky aj 50D + 18-55 IS )a boli slušné :)
...dobrá rada nad zlato:))...

2009-07-05 14:23:49+02
príspevok od: conan7
Granko diky za link :) (fotoroman.cz)
vsak to je okrem Fotoskoly link na fotograficky otcenas :o) mi nehovor, ze si to nevedel, lebo budes mat zase dalsie foo-paaa :o))

Strhak
2009-07-05 14:29:55+02
príspevok od: Manny357
to ano, ale neviem ci az s takymi starymi sklami dojde do kontaktu, ja som na 5D MKII/40D a aj na 450D dal cca 18rocny objektiv a vsetko fungovalo na 100% Ked je to EF tak sadne vzdy...

A inak sa cudujem ci to uz javelin vzdal, lebo tu nikde nevidim jeho stado
Nemyslel som EF objektívy ale ak by náhodou natrafil na dáky 30 roční so starým bajonetom Canon aby ten nekúpil

conan7
2009-07-05 14:43:23+02
príspevok od:
vsak to je okrem Fotoskoly link na fotograficky otcenas :o) mi nehovor, ze si to nevedel, lebo budes mat zase dalsie foo-paaa :o))
Akože tu som už dostal dosť, som bol sprostý, ovča, lama atd, tak už tú jednu foopaaa zvládnem :D

2009-07-05 14:44:35+02
Aj mne je z teba smutnom, aky si pako.
vidim aj z tvojich nasledujucich prispevkov, ze ta inteligenciou neobdaril boh a vychovou rodicia, takze moja rada plati: nekupuj si fotoaparat.

Strana 2 z 3

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()